Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Emniyette terfi heyecanı
Emniyette terfi heyecanı
Yurtsever: “Ermeniler tarihi çarpıtıyorlar’
Yurtsever: “Ermeniler tarihi çarpıtıyorlar’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Aralık 2023 Perşembe - 05:42

Özhaseki: 'Türkiye bir deprem ülkesi'

Özhaseki, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin her bir köşesinde halen hareketli olan 485 civarında da fay hattı var. Yapacağımız tek şey onu bilerek ve anlayarak hareket etmektir, tedbir almaktır, tedbirli olmaktır.' dedi

Özhaseki:  Türkiye bir deprem ülkesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin her bir köşesinde halen hareketli olan 485 civarında da fay hattı var. Yapacağımız tek şey onu bilerek ve anlayarak hareket etmektir, tedbir almaktır, tedbirli olmaktır. Konutlarımızı ve işyerlerimizi sağlam yapmaktır. 1950’li yıllardan 2000’li yıllara kadar yapılan bina, işyeri gibi yapılan büyük bölümünde depreme dayanıklılık hususunda sıkıntılar var, bunu da kentsel dönüşüm ile çözmemiz gerekiyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Samsun Kültür Çalıştayı Vizyon Programı için kente gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Samsun Valisi Orhan Tavlı’ya ziyarette bulundu. Bakan Özhaseki, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

“AK Parti olarak durmadan yeni hamleler yapan, kendisi ile yarışan bir ortamdayız”

Samsun Kültür Çalıştayı Vizyon Programı ile ilde çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini söyleyen Özhaseki, Samsun’da bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Özhaseki, “İnşallah yapılacak bu faaliyetler, bu çalışmalar da Samsun için hayırlı olur diye temennide bulunuyorum. Tabii, en öncelikli işimiz daha önce burada başlatılan ve devam eden, üzerine başkanımızın da hassasiyetle titrediği kültür ve sanatla ilgili olan çalışmaların son aşamasına gelmiş olması bizim için de önemli. Biz, AK Parti olarak zaten zamanında yapmış olduğumuz, ortaya koyduğumuz belediyecilik anlamında durmadan yeni hamleler yapan, kendisiyle yarışan bir ortamdayız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde tüm belediyeler ile birlikte hizmet gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Bakan Özhaseki, “Yıllar öncesinde ‘hizmet belediyeciliği’ diye ortaya çıkmıştık, evet hizmet ettik. İktidar olduktan sonra kendimizi marka belediyecilik diye yeniledik. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın da durmadan vurguladığı gönül belediyeciliği anlamında da bütün belediyelerimiz büyük bir gayret içerisindeler. Özellikle genel merkezimizde daha önce başlatılmış olan, benim ve arkadaşlarımın da emeği olduğu gerek gençlik, gerekse kültür ve sanat faaliyetleri ile ilgili de bütün belediyeler bir gayret içerisindeler. Bunları da yakından takip ediyoruz. Bunlar bizim belediye açısından yapacağımız çalışmalar” ifadelerine yer verdi.

 

“Türkiye bir deprem ülkesi”

Samsun özeline gelindiğinde şehirde TOKİ olarak yapılan çalışmaların bulunduğunu ve Türkiye’nin de bir deprem ülkesi olduğunu kaydeden Özhaseki, “Şunu herkesin bilmesi lazım: Türkiye bir deprem ülkesi. ‘Biz 3’ncü derecede bir yerdeyiz, fay kırıkları bizden daha az geçiyor, 4’üncü deprem bölgesinde olduğumuz için daha emin vaziyetteyiz’ gibi söz söylemek hiçbir zaman bu ülkede doğru olmaz. Fay hatlarının çok sert geçtiği, yıllarca aynı yerlerde kırıldığı, şiddetli depremlerin olduğu bölgeler var, bunları biliyor ve her yerde de söylüyoruz. Ama Türkiye’nin her bir köşesinde halen hareketli olan 485 civarında da fay hattı var. Şimdi biz bu fay hatlarının kırılmasına, doğadaki bu müthiş enerjinin dışarıya çıkmasına mani olamayız, onunla savaşamayız, yeniliriz. Yapacağımız tek şey onu bilerek ve anlayarak hareket etmektir, tedbir almaktır, tedbirli olmaktır. Konutlarımızı ve işyerlerimizi sağlam yapmaktır” şeklinde konuştu.

“1950-200 yılları arasında yapılan binalarda depreme karşı sıkıntı var, bunun yolu da kentsel dönüşüm”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depreme dayanıksız binalara karşı tek çözüm yolunun kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekerek, 1950’li yıllardan 2000’li yıllara kadar yapılan bina, işyeri gibi yapılan büyük bölümünde depreme dayanıklılık hususunda sıkıntılar olduğunu ifade etti. Özhaseki, şunları söyledi:

“O zaman bunları yenilemenin de bir tek yolu var, o da kentsel dönüşüm, dünyada başka bir yolu da bulunamadı. Bu kentsel dönüşümü her yerde biz hızla yapmak ve gerçekleştirmek durumundayız. İstanbul’da, İstanbul’un kentsel dönüşüm meselesini açıklamıştık. Bugün de burada belediye başkanımız epeyce hazırlık yaptı ve belediyede çalışacağız. Şu anda devam etmekte olan işler ve bundan sonra devreye alabileceğimiz yerler üzerinde hep birlikte çalışacağız. İnşallah bizim Samsun’daki çalışmalarımız hayırlı olur diye temenni ediyoruz.”

 
Kurtulmuş: 'TBMM Silahlı Kuvvetlerimizin yanındadır'
 
Çevrede 2030 için yol haritası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasım ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yayın, patent, proje ve firmaları ile bir adım öne çıkan akademisyenlerini ...
2022 Kazanç Yapısı İstatistikleri açıklandı
2022 yılında yıllık ortalama brüt kazanç 144 bin 390 TL oldu. Bu değer, ...
Çakır’dan Gazze Duruşu vurgusu
Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır, ...
 
Gülçin’e TÜBA Ödülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşen İlim ...
Lise öğrencilerinden Aile araştırması
Erzurum’da lise öğrencileri tarafından proje yarışması çerçevesinde yapılan ...
Uraloğlu ulaşımda akıllı yaklaşımı paylaştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Günümüzde demiryolu ...
 
ATAUNİ’de Bankacılık ve Sigortacılık gündemi
2. Uluslararası Finans Bankacılık ve Sigortacılık Kongresi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başladı.
YD-ÜFE yıllık yüzde 59,15 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 59,15, aylık yüzde 3,51 arttı.
Görür, Yedisu Fayı için uyardı
Görür, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde üst üste meydana gelen ve Erzincan’da ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri