Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
22 Aralık 2023 Cuma - 04:07

Uraloğlu ulaşımda akıllı yaklaşımı paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Günümüzde demiryolu olsun, karayolu olsun, havayolu ya da denizyolu olsun tüm ulaşım modlarında trafik güvenliğini arttırmak için başvurulan en önemli tedbirlerden biri akıllı ulaşım sistemleridir" dedi.

Uraloğlu ulaşımda akıllı yaklaşımı paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Günümüzde demiryolu olsun, karayolu olsun, havayolu ya da denizyolu olsun tüm ulaşım modlarında trafik güvenliğini arttırmak için başvurulan en önemli tedbirlerden biri akıllı ulaşım sistemleridir" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 2. Bölge Müdürlüğünde bulunan Demiryolu Araştırma ve Teknoloji Merkezinde incelemelerde bulundu. TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın ile merkezdeki laboratuvarları gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Uraloğlu, incelemelerin ardından aynı alanda bulunan Tren İzleme ve Koordinasyon Merkezine geçti.
"11 laboratuvarda 150’den fazla deney yapılmakta"
Tren İzleme ve Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Demiryolu Araştırma ve Teknoloji Merkezinin 2009’da kurulduğunu ve demiryolu mühendisliği teknolojileri bakımından çok önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Demiryolu sistemlerinin tasarım, imalat ve işletmesine yönelik uygulamalar geliştirmek için üniversiteler ve TÜBİTAK gibi ulusal veya uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak AR-GE çalışmaları yapmaktadır. Bunlara ek olarak 11 laboratuvarda başta malzeme karakterizasyonu olmak üzere çeşitli alanlarda ölçüm ve raporlamalar gerçekleştirmekte, malzeme, jeoloji ve elektronik başta olmak üzere çeşitli alanlarda 150’ den fazla deney ve ölçüm yapmaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak geleceği bugünden tasarlarken teknolojideki gelişmeleri, küresel trendleri dikkate alıyor dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Günümüzde demiryolu olsun, karayolu olsun, havayolu ya da denizyolu olsun tüm ulaşım modlarında trafik güvenliğini arttırmak için başvurulan en önemli tedbirlerden biri akıllı ulaşım sistemleridir. Bu kapsamda biz de bilişim teknolojilerindeki gelişimlere paralel olarak tüm ulaşım modlarımızda akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmaya başladık. Akıllı ulaşım sistemlerine yönelik çalışmalarımızla seyahat sürelerini azaltmayı, trafik güvenliğini artırmayı, mevcut yol kapasitelerinin daha etkin ve daha verimli kullanılmasını, mobiliteyi yani hareketliliği artırmayı, enerji verimliliğini artırarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı ve çevreye verilen zararları azaltmayı amaçlıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda 'Akıllı Ulaşım Sistemleri' projeleri ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol mekanizmalarını içeren çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz."
"Verimli tren işletmeciliğine de katkı sağlayacaktır"
Tren İzleme ve Koordinasyon Merkezi sayesinde zamanında yapılan müdahalelerle muhtemel tren gecikmelerini minimum seviyeye çekmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Uraloğlu, "Tren işletmeciliğini sürekli inceleyecek merkezimiz üst yönetime ve işletme operasyonlarını yürüten ekiplerimize raporlar vererek verimli tren işletmeciliğine de katkı sağlayacaktır. Bu düşüncelerle Tren İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin başta TCDD ve tüm demiryolu sektörüne yeni bir soluk getirmesini temenni ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın ile hareket halindeki yolcu ve yük trenlerine bağlanarak yolculukla ilgili bilgi aldı. Ardından Yalçın tarafından Bakan Uraloğlu’na "Türkiye Yüzyılı İlk Yerli Üretim Karakurt’tan Milli Elektrikli Trene" adlı tablo hediye edildi.
Daha verimli sürüş teknikleri geliştirilecek
Öte yandan, merkez sayesinde 7/24 esasına göre lokomotiflere konulan kameralar sayesinde yolcu ve yük trenleri izlenecek. Gerçek zamanlı olarak izlenen trenlerde uyku, dalgınlık, yorgunluk, algının yoldan kayması gibi durumlar sistem tarafından otomatik olarak tespit edilecek. Her vardiyada 4 kişi olarak görev yapan operatörler tarafından makinistlere doğrudan ulaşılarak gerekli uyarılar yapılacak. Mevcut güvenlik tedbirlerine ek olarak demiryollarının güvenli, emniyetli ve zamanında işletilmesi için daha fazla veri elde edilecek. Merkezde elde edilen verilerin değerlendirilmesiyle sürüş güvenliği artacak ve daha verimli sürüş teknikleri de geliştirilecek.

 
Çiftçi Kayıt Sistemi’nde son gün 2 Ocak
 
TCMB Politika faizini yüzde 42,5’e yükseltti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’de Bankacılık ve Sigortacılık gündemi
2. Uluslararası Finans Bankacılık ve Sigortacılık Kongresi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başladı.
YD-ÜFE yıllık yüzde 59,15 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 59,15, aylık yüzde 3,51 arttı.
Görür, Yedisu Fayı için uyardı
Görür, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde üst üste meydana gelen ve Erzincan’da ...
 
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal ...
İklim değişikliği kar yağışını azalttı
Atatürk Üniversitesi Doğu Coğrafya Dergisi’nde yayınlanan ve “Doğu Anadolu ...
‘Bina Kimlik Sistemi’ hayata geçirildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların ...
 
Erzurum’un isim en’leri açıklandı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre; Erzurum’da ...
Tapu ve kadastroda yeni dönem
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 3 boyutlu şehir modellerinin ...
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri