Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Aralık 2023 Pazartesi - 11:42

Gülçin’e TÜBA Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşen İlim Yayma Vakfı'nın 50. yıl Takdim Ödül Töreninde iki yılda bir ve üç farklı kategoride verilen Türkiye Akademi Ödülleri sahiplerini buldu.

Gülçin’e TÜBA Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşen İlim Yayma Vakfı'nın 50. yıl Takdim Ödül Töreninde iki yılda bir ve üç farklı kategoride verilen Türkiye Akademi Ödülleri sahiplerini buldu.
Büyük Ödül, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında verilen üç ödülde Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ödülüne Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlhami Gülçin layık görüldü.
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül töreninde ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un elinden alan Prof. Dr. İlhami Gülçin; bazı doğal bileşenlerin antioksidan aktivitelerini etki mekanizmaları ile beraber ortaya koyan, bu bileşenlerin gıdaların üretim aşamasında kullanılan ve birçok yan etkileri bulunan sentetik antioksidanlardan daha etkili ve güvenli olduklarını ispatlayan, ayrıca çalışmalarında birçok hastalıkla bağlantılı metabolik enzimlere karşı inhibitör sentezi ve dizayn konularında katkılar sağlayan, gıda ve farmakoloji başta olmak üzere farklı sektörlerde geniş bir uygulama alanı bulan öncü çalışmalarından dolayı ödüle layık görüldü.
Aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi olan Prof. Dr. Gülçin yaptığı konuşmada, Gazze’deki direnişe dikkat çekerek ödülünü özellikle Filistin’de direnişin sembolü olan Ebu Ubeydelere ve Türkiye’deki çalışan genç akademisyenlere ithaf etti.
Prof. Dr. Gülçin: “Bir bilim adamı zulme ve haksızlığa karşı her zaman dimdik durmalı. Bizler yalnızca Filistin de yapılan zulme değil dünyadaki bütün zulümlere karşıyız. Fakat 7 Ekim’den bu yana görüyoruz ki Gazze’de yaşanan zulüm insanlığın daha önceden şahit olmadığı büyük bir vahşetle gerçekleşti. Filistin davasını savunan bütün Ebu Ubeydelere selam gönderiyor ve aldığım ödülü Filistinli bütün direnişçilere ithaf ediyorum. Bizler bilim insanıyız ve yaşanan zulme ne olursa olsun tepki göstermek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.
Türkiye Akademi Ödüllerinden Büyük Ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Akduman’a verilirken, Sosyal Bilimler Ödülü ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun takdim edildi.
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülünün sahibi ise Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Prof. Dr. Sancar’ın yerine ödülü Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal aldı.
Atatürk Üniversitesine kazandırılan ödülden dolayı mutluluğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu ve benzeri ödüllerin genç akademisyenlere örnek teşkil ettiğini ve kendilerinin de ziyadesiyle gururlandırdığını dile getirdi. Böylesine önemli bir ödülü almaya hak kazanan Prof. Dr. Gülçin'i tebrik eden Rektör Çomaklı, başarılarının devamını diledi.

 
Erzurum’da 1 bin 993 sürücüye ceza kesildi
 
Tarımda üretim planlaması gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lise öğrencilerinden Aile araştırması
Erzurum’da lise öğrencileri tarafından proje yarışması çerçevesinde yapılan ...
Uraloğlu ulaşımda akıllı yaklaşımı paylaştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Günümüzde demiryolu ...
ATAUNİ’de Bankacılık ve Sigortacılık gündemi
2. Uluslararası Finans Bankacılık ve Sigortacılık Kongresi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başladı.
 
YD-ÜFE yıllık yüzde 59,15 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 59,15, aylık yüzde 3,51 arttı.
Görür, Yedisu Fayı için uyardı
Görür, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde üst üste meydana gelen ve Erzincan’da ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal ...
 
İklim değişikliği kar yağışını azalttı
Atatürk Üniversitesi Doğu Coğrafya Dergisi’nde yayınlanan ve “Doğu Anadolu ...
‘Bina Kimlik Sistemi’ hayata geçirildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların ...
Erzurum’un isim en’leri açıklandı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre; Erzurum’da ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri