Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Eylül 2022 Salı - 01:21

ASHB’den 'Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların yeni medyada temsili, karşılaşılan sorunlar, bu sorunlara ilişkin olumlu ve yapıcı çözüm önerilerini ortaya koymak amacıyla “Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı” düzenleyecek.

ASHB’den   Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların yeni medyada temsili, karşılaşılan sorunlar, bu sorunlara ilişkin olumlu ve yapıcı çözüm önerilerini ortaya koymak amacıyla “Yeni Medya Dili ve Aile Çalıştayı” düzenleyecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 28 Eylül'de kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, sektör temsilcileri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstanbul’da “Yeni Medya ve Aile” temalı çalıştay gerçekleştirecek. Medyanın aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar üzerindeki etkileri, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının politikalarına, sektör temsilcilerinin çalışmalarına yön verilmesi amacıyla yapılacak çalıştay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açılış konuşması ile başlayacak. Program, aile, kadın, çocuk, engelli-yaşlı olmak üzere 4 ana tema çerçevesinde “Yeni Medya Dili ve Aile”, “Yeni Medya Dili ve Çocuk”, Yeni Medya Dili ve Kadın”, “Yeni Medya Dili ve Engelli-Yaşlı” ve “Paydaşlar Arası İşbirliklerinin Değerlendirilmesi” başlıklı odak grup çalışmalarıyla devam edecek.
YENİ MEDYADA KADIN, ÇOCUK, AİLE, ENGELLİ VE YAŞLILARIN TEMSİLİ
Grup çalışmalarında yeni medyada çocuk, aile, kadın, engelli ve yaşlıların temsiliyetinin nasıl ele alındığı, olumlu temsiline yönelik neler yapılabileceği, şiddetle mücadele konusunda toplumsal farkındalığı arttırmaya yönelik nasıl bir yol izlenebileceği, yeni medyada çocuk ve ebeveyn ilişkilerinin nasıl ele alınacağı, aile mahremiyetine yönelik neler yapılabileceği gibi konular ele alınacak. Çalıştay sonunda belirlenen 4 ana tema çerçevesinde bir bildiri yayımlanacak. Yayın kuruluşlarının, dijital platform sahiplerinin ve bireysel yayıncıların bu bildiri metninde yer alan esaslara uygun yayın yapması önerilecek.
“DİJİTALLEŞMENİN VE MEDYANIN ETKİLEDİĞİ ÖNEMLİ KURUMLARDAN BİRİ DE AİLE”
Bakan Derya Yanık, dijitalleşmenin ve medyanın etkilediği önemli kurumlardan birinin de aile olduğunu belirtti. Medyanın aile kurumu üzerindeki etkilerinin anlaşılması, ailenin bütünlüğünün ve refahının korunması, aile üyelerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin farkındalık kazandırılmasının Bakanlığın önemli misyonlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Yanık, şunları söyledi:“Bu amaçla 29 Haziran 2021 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğiyle ‘Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı' gerçekleştirdik. Çalıştayda geleneksel medya ile yeni medya teknolojilerinin aile yapısı ve değerleri üzerindeki etkileri, yaşanılan sorunlar ve buna karşı öneriler, yapımcı, senarist, meslek birlikleri temsilcileri ve medya yöneticileri tarafından ele alındı. Bu çalışmadan hareketle medya unsurlarının aile, kadın, çocuk, engelli ve yaşlılarımızın odağında daha detaylı ele alınarak kurum ve kuruluşların politikalarına temel teşkil edecek ‘Yeni Medya ve Aile’ temalı yeni bir çalışmanın yapılmasını elzem gördük. Çünkü insanı geleceğe taşıyan, insanı o huzurlu limanda tutan bir medya dili inşa etmenin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bakanlık olarak medyanın aile bütünlüğünü ve ailenin sürekliliğini teşvik eden, çocuk ve gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine olumlu yönde katkı sağlayan, toplumsal değerleri gözeten koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik edici hizmet ve faaliyetler yürütmeye devam edeceğiz.”

 
Akar: 'Kabul etmemiz mümkün değildir'
 
Nebati ekonomiyi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiye teşkilatı 308’nci yılında
Erzurum’da İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 308’nci yıl dönümü itfaiye ...
Kimi ipe, kimi uçağa benzetti
Erzurum semalarından da geçen Elon Musk’ın Starlink uydusunu vatandaşlar ...
 Palandöken’e mevsimin ilk karı düştü
Erzurum’un en yüksek tepesi olan Ejder Tepesi'ne mevsimin ilk karı düştü.
 
 Erzurum Bahçeli'yi ağırlayacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Erzurum mitingi ...
Bedir: ‘Soruşturma başlatıldı’
Erzurum’un Horasan Devlet Hastanesi’nde görevli hemşirelere uygunsuz sözler ...
LÖSEV İyilikler Tırı Doğu Anadolu yollarında
İyilikler Tırı Projesi hakkında bilgi veren Lösemili Çocuklar Sağlık ve ...
 
İhtiyaç sahiplerine 1 ayda 6.9 milyarlık destek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayı içerisinde ihtiyaç ...
Valilik Gazileri ağırladı
Erzurum’da 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler ...
ETÜ’de otizm farkındalık yaklaşımı
Otizmli milli sporcu Muhsin Murat Bingül’ün Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri