Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Eylül 2022 Çarşamba - 06:42

İhtiyaç sahiplerine 1 ayda 6.9 milyarlık destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 6 milyar 907 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

İhtiyaç sahiplerine 1 ayda 6.9 milyarlık destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 6 milyar 907 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.
Hak temelli, hesap verilebilir, nesnel kriterlere bağlı ve sürdürülebilir bir sosyal yardımlaşma sistemi kurduklarını ve bunu devam ettirdiklerini belirten Bakan Yanık, Ağustos ayı içerisinde gerçekleşen nakdi yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hayata geçirdikleri hizmetleri talep odaklı olmaktan çıkararak arz odaklı şekilde kurguladıklarını belirten Bakan Yanık, “Eskiden vatandaş bir hizmeti görmek için, bir ihtiyacını talebini karşılayabilmek için kapı kapı kamu kurumlarını gezerken biz artık vatandaşın kendisine gidiyoruz. Çeşitli sosyal yardım programlarımızla destek oluyoruz” dedi.
“6 MİLYAR 907 MİLYON TL TUTARINDA NAKDİ YARDIMDA BULUNDUK”
Ödeme dönemi içerisinde çeşitli sosyal yardımları vatandaşlarla buluşturduklarını anımsatan Bakan Yanık, “Engelli ve Engelli Yakını Aylığı Yardımından Elektrik Tüketim Desteğine, Yaşlı ve Engelli Evde Bakım Yardımından Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımına, Genel Sağlık Sigortası Yardımından Elektrik Tüketim Desteğine kadar birçok konuda vatandaşları yalnız bırakmıyoruz. Ağustos ayı içerisinde bu desteklerimizin yanı sıra diğer sosyal yardımlarımızı eklediğimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 6 milyar 907 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.
2,7 MİLYAR TL YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI DESTEĞİ VERİLDİ
Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanında olduklarını kaydeden Bakan Yanık, “Bu doğrultuda Ağustos ayında toplamda 2,7 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” diye konuştu.
VEFA PROJELERİ İLE İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR
Bakan Yanık, Vefa Projesi ile yaşlı, engelliler, ağır kronik hastalığı nedeniyle kendi öz bakımını yerine getiremeyenler ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, Ağustos ayı kapsamında 140,1 milyon TL tutarında destek verdiklerini söyledi.
EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA 111,8 MİLYON TL DESTEK
Ağustos ayı içerisinde eşi vefat eden kadınlara yönelik yardımda bulunduklarını kaydeden Bakan Yanık, “Eşi vefat eden ve ihtiyaç sahibi kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza bu kapsamda toplamda 111,8 milyon TL destek sağladık” diye konuştu.
İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN GSS PRİM ÖDEMELERİNİ BAKANLIK ÜSTLENİYOR
Bakan Yanık, sağlık güvencesi olmayan ya da sağlık sigortası primleri Bakanlıkça karşılanan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için destekte bulunduklarını ifade etti. Bu doğrultuda Genel Sağlık Sigortası primlerinin karşılandığını kaydeden Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın SGK’ye ödemesi gereken 3,1 milyar TL’lik Genel Sağlık Sigortası primini Bakanlık olarak biz üstlendik” şeklinde konuştu.
270,9 MİLYON TL ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ
Düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi hanelere Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini hatırlatan Bakan Yanık, “Buna ek olarak yeni yaptığımız düzenleme ile kronik hastalara Elektrik Tüketim Desteği’nden yararlanma şartlarını esnettik. Evde bakım yardımı alanlar elektrik desteğinden faydalanamıyordu. Yeni yaptığımız düzenleme evde bakım yardımı alan engellilerimiz de bu elektrik desteğinden yararlanacak. Bu kapsamda Ağustos ayı içerisinde toplamda 270,9 milyon TL tutarında destek verdik” dedi.
SYDV’LERE PERİYODİK PAY AKTARILDI
Bakan Yanık, “81 ilde ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, sosyal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay düzenli olarak 'periyodik pay' adı altında kaynak aktarıyoruz. Bu kapsamda Ağustos ayı için 212,8 milyon TL destek verdik” dedi.

Ulusal hane ziyaretleri programı ile vatandaşa ulaşılıyor
Bakan Yanık, vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edilmesi noktasında yeni bir projeyi de hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
Bakanlık olarak Ulusal Hane Ziyareti Programı başlattık. Kapı kapı dolaşarak hanelerde varsa ihtiyaçları tespit ediyoruz ve Bakanlığımızın yapacağı hizmetse hemen ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bizim dışımızda olan bir durumsa ilgili kuruma hemen yönlendiriyoruz. Bu kapsamda Ağustos ayı içerisinde toplamda 171,9 milyon TL tutarında destek verdik. İhtiyacı olan vatandaşın ayağına giden sosyal devlet olgusunu yerine getiriyoruz. Proje sonunda 26 milyon hanenin tamamına gireceğiz.”

 
‘Tendürek tertemiz, Tekmil veriyorum’
 
8 ayda 21,5 milyar dolarlık tarımsal ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik Gazileri ağırladı
Erzurum’da 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler ...
ETÜ’de otizm farkındalık yaklaşımı
Otizmli milli sporcu Muhsin Murat Bingül’ün Erzurum Teknik Üniversitesi ...
HAYBULANS imdada yetişti
Bayburt’un Kop köyünde yonca yiyip şişen 1 büyükbaş hayvan kesilmek zorunda ...
 
Çakır: “İnternet yasası bir an evvel çıkartılmalı”
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “İnternet ...
Bakan Soylu ve Bakan Akar’a seslendi
Erzurum’da engelli genç, Gaziler Günü’nde yazıp ve okuduğu şiirinde Bakan ...
Erzurum’dan Bakü’ye kardeşlik köprüsü
Erzurum’da Kent Konseyi Engelliler Meclisi Azerbaycan anıtı önünde nöbet tuttu.
 
Yanık AK Sosyal Hizmetler yaklaşımını paylaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız ...
THAD’den metruk ev sahipleri için düzenleme çağrısı
Kirada ikamet ettikleri halde sosyal konutlara müracaat edemeyenlerin ...
Evde Bakım Yardımında rekor düzey
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri