Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.

Ahmet Göksan

Zenginliğin Doğalı
14 Haziran 2023 Çarşamba

“Cumhurbaşkanı Makarios’un Anayasayı tadil önerilerinin açıklanmasından sonra Türkiye Bakanlar Kurulu, Başbakan İsmet İnönü’nün başkanlığında dört saat süren bir toplantı yaparak Kıbrıs’taki durumu etraflıca gözden geçirmiş ve şu açıklama yapılmıştır. ‘Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nın muhtırası Zürih ve Londra Antlaşmalarının tadilini teklif etmektedir. Kıbrıs’taki Türklerin hayati hak ve menfaatlerinin korunmasını ihtiva eden bu vesikalar üzerinden müzakere istendiği gibi bu hususun kabulüne imkan olmadığından Bakanlar Kurulunca reddine karar verilmiştir.”

1981 Dr. Fazıl KÜÇÜK

               

Kıbrıs’ta müzakere sürecinin başlatılabilmesi için Garantör ülkelerden Türkiye ve Yunanistan’da yapılacak olan parlamento seçimlerinin sonlanması bekleniyordu. Türkiye’nin gereğini yapmasına karşın aynı durum Yunanistan’da beklentilere yanıt vermedi. Yeni Demokrasi Partisi yapılmış olan seçimden birinci parti olarak çıkmasına karşın ortaklık hükümetinin kurulmasına yeşil ışığı yakmadığı için 25 Haziran’da seçimin yenilenmesi bekleniyor.

                Şimdilerde anılan tarihte seçimin yapılması sonrasında da istenen ve beklenen sonucu vermeyeceği savlanıyor. Havaların ısınması sonrasında müzakerelerin Eylül veya Ekim aylarında Newyork’ta yapılması olasılıkları tartışılıyor. Her yıl benzer uygulamaların yapılmakta olduğunu da anımsatmak gerekiyor.

                Diğer yandan adanın çevresinde Afrodit doğalgazı deniz altından boru hattıyla Mısır’daki tesislere bağlanacak. Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde yer alan Afrodit doğalgazının bu şekilde sunumu çalışmalarına ivme kazandırılmak isteniyor.

                Bir süredir bölgede araştırmalar yapmakta olan İtalyan Devlet Hidrokarbon Şirketinin üst düzey yöneticisi Claudio Rescalzi East-Med Poseindon boru hattının inşa edilebilmesi için öncelikle Türkiye ile Kıbrıs Rum Yönetiminin anlaşma yapması gerektiğini söylüyor. Rescalzi, Türkiye ile Kıbrıs Rum Yönetimi arasında çözülmesi zor anlaşmazlıkların da olduğunu belirtiyor. Türkiye olmadan İsrail, Yunanistan ve Rum Yönetiminin boru hattıyla ilgili anlaşmaya varmasını düşünemeyeceğiz diye konuşuyordu.

                Rum Yönetimi Enerji Bakanı Yorgos Papanastasis, Rescalzi’nin görüşlerine katılmadığını Mısır ve İsrail seçenekleri olduğunu ve konuya ilişkin görüşmelerin sürgit ettiğini açıklıyor. Afrodit gazının Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine pazarlanmasına Ortodoks Kilisesinin karşı olduğunu açıklamış olduğunu da anımsatmak istiyoruz. Adadaki uyuşmazlığın çözülmeme nedenlerinin önündeki takozun değerlendirmesini sizlere bırakıyoruz. Bu nedenle dışarıdan destek arayışları ile çözümün olamayacağını bilmeleri gerekiyor. 

                Bununla yetinmeyenlerin günümüzde AB müktesebatına uygun insan haklarından dem vururken dönüp te arkalarına bakmaları gerekiyor. Bu adayı nasıl bu hale getirdiklerini sorgulamadan çözüme ulaşmanın olanaksız olduğunu da unutmasınlar. Geceleri mezarlık yakınlarından geçenlerin ıslık çalmaları gibi adadaki uyuşmazlığın çözülemeyeceğini bilmeleri gerekiyor.

                Bu nedenle devletimizi güçlendirmek ve adanın çevresinde bulunan yer altı zenginliklerinden yararlanabilmek için çalışmalarımıza ivme kazandırmamız gerekiyor mu ne…

                SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri