Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 9’uncu sıraya indi
Erzurum 9’uncu sıraya indi
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı

Mahmut Akdağ

İşimiz Almanya’dan milyon kat iyi!
21 Aralık 2012 Cuma

Bir yanda resmi rakamlar…
Öte yanda bir kısım memur sendikalarının itiraz nümayişleri…
TUİK’in verilerine bakılırsa Erzurum’da ciddi oranda refah düzeyi artmış…
Memurlar ise…
Öldük, bittik diyorlar…
Hangisi doğru; hangisi daha inandırıcı…
Araç sayısına bakıp bir değerlendirme yapmak yeterli olacaksa…
Hakikaten durum bal ile yağ…
Değilse…
Neye bakacaksınız?
Konut sahipliğine ne dersiniz?
Orada daha yüz güldüren sonuçlar var…
Ev sahibi olmayanı geçtik…
Birkaç konuttan kira geliri olanların sayısı dahi önemli miktarda artmış…
Bunu da kabul etmeyelim isterseniz…
Bankadaki mevduat durumuna bakalım!
Orada çok daha pozitif bir düzey yakalanmış…
10 sene öncesiyle kıyas götürmeyecek oranda mevduatta artış var…
Öyleyse…
Memurun itirazı neye?
***
Kültürümüzde “zenginlik istersen kanaat yeter” diye bir anlayış vardır…
Son senelerde bunu hatırına getiren sayısı ne kadar acaba…
Homurdanmalar, unutulduğunu gösteriyor…
Herkes kendinden üsteki gelir grubuna öykünüyor…
Ona göre bir pozisyon istiyor…
Ne kadar yanlış ve toplumun temel dinamiklerini ifsad eden bir yaklaşımdır…
Bakınız kendi sektörümüzden bir örnek vereyim…
Çok değil…
Yine 10 sene öncesine gidelim…
O yıllarda çok gençtik; ama elimizdeki enstrümanları nasıl hassasiyetle kullandığımızı hatırlarım…
Bilgisayarın tuşlarına dahi özenle dokunur, problem vermemesi için samimi çaba sarf ederdik…
Şimdilerde…
Her gazete bürosu adeta birer bilgisayar çöplüğüne dönmüş vaziyette…
Yeni çıkan her versiyon bizde de olsun istiyoruz…
Parasına puluna bakmadan hemen alışverişin yolunu tutuyoruz…
İstisnası da yok bunun…
Ya cep telefonları…
Bir evde 10 nüfus mu var?
Hepsinde birer cep telefonu mutlaka bulunuyor…
Üstelik, burada da çıkan her yeni modele hücum var…
Eee…
Bunlar parasız mı satın alınıyor?
O halde…
Refah düzeyimiz arttı diyene niye kızıyoruz ki…
Yalan mı?
İşte en net en somut veriler…
TÜİK’e bakmaya ne hacet…
Herkes kendi hanesine dönüp baksa yeter!
***
Özetlersek…
Siyasi hasım nazarıyla bakmayan görecek ki…
Hakikaten fert fert herkesin gelir düzeyinde ciddi artış var…
Sıkıntı savurganlıkta…
Keşke, inancımızın en önemli tavsiyelerinden olan tasarrufa gereken ehemmiyeti verebilsek…
O durumda memnuniyet kat sayımızı daha bir yeşertmiş olacağız…
Unutmayalım ki…
Huzur, şükürdedir…
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Aralık 2012 Pazar  19:01

"İşin almanyadan iyi" sözü işi gücü yerinde olana çok para kazanana söylenir. Bu Erzurum'da çok da yaygın bir biçimde dile getirilir. Bunu duymamış olmak, işinin gücünün kötülüğüne işarettir yoncalıklı beyin.

Yorumu oyla      8      6  
Yildirim Denizli 23 Aralık 2012 Pazar  13:06

Ben altmisini geceli cok oldu.Erzurum dan ayrilali nerdeyse elli,bu günlerdede tam kirk yildir olmak üzere Almanya dayim.Denk düsürdükcede oralarda olup bitenleri takib ediyorum. Ne yalan söyleyeyim, kalin cizgi olarak Erzurum hep olumsuz, cag disi bir görünüm sergilemekte, izin verirseniz bende disardan böyle göründügünü söylemek isterim.Bunun particilikle falan iliskiside yok onuda belirteyim.Yorumlari okuyunca, bir kac ciceklede bahar gelebilir diyede bir inanca kapiliyor insan, buda Erzurum icin umutlanmak demek, yabana atilamaz.Yinede Dadasin isinin cok zor oldugu biline!Y. Denizli- Düsseldorf

Yorumu oyla      8      6  
İşin almanyadan iyi 23 Aralık 2012 Pazar  11:47

Bu cumle 70 li yillarda almanyaya gidenlerin cok kazandiklarini ifade icin bi deyim haline gelmistir. Ben bunu cok duymusumdur.

Yorumu oyla      8      5  
yoncalik, 23 Aralık 2012 Pazar  05:36

Insana yatirim, egitime yatirim, beyine yatirim...Varsa varsiniz, yoksa yine varsiniz ama sadece "pazar" olarak...Esen kalin ! Not: Sayin Editör, mesaj kutusundan gönderilen iletiler limitli oldugundan parcali gönderdim, mümkünse ilk gönderdigim iletiden baslayarak tüm iletileri tek metin halinde yayinlarsaniz memnun olurum. EDİTÖR: Bu teknik olarak mümkün değil. bilginize. Selamlar.

Yorumu oyla      8      6  
yoncalik, 23 Aralık 2012 Pazar  05:31

Isin sirrini benden degilde Isak Alatondan dinleyin: "17. ve 18. asırda Rusya’da ve Polonya’da eziyetler yapılıyordu Yahudilere. Bunlar kalkıp Amerika’ya göç ettiler. Bunlar kimdi, çiftçiler, ayakkabıcılar. Yani ameleler. Ama ne yaptılar ABD’ye gelince? Çocuklarını iyi okullara gönderdiler. Onlar da çocuklarını daha iyi okullara gönderdiler. 4-5 kuşak sonra dünyanın en elit, en üretken ve en ön planda, ağırlığı hissedilen insanları Yahudiler oldu. Bugün Amerika’nın Yahudi lobisi, Türkiye’nin bile dikkate aldığı ve kavga etmek istemediği bir olaydır. Onu herkes biliyor. Ben de bunun idrakindeyim ve onları sıcak tutmaya çalışırım. Sizin orada verdiğiniz bir figür var. 14 milyon dünyadaki toplam Yahudi nüfusu. 7 milyar dünya nüfusu. Binde 2’lik bir nispete rağmen diğerlerinden daha tesirli. İsrail’i ayakta tutan da Amerika’daki Yahudi lobisi. Nobel kazananların yüzde 32’si Yahudi. Bütün bunları yan yana koyduğunuz zaman bu hareketin eğitime verdiği ağırlık çok iyi alınmış bir mesaj."

Yorumu oyla      9      6  
yoncalik, 23 Aralık 2012 Pazar  05:30

Ve su son teknoloji bilgisayarlarin-telefonlarin artik herkeste olmasi mevzuuna gelince. Bu tür övünmelerden ben sahsim adina sadece utaniyorum. Sebebiyse: Bu teknoloji senin eline geldiyse bunda senin payin SIFIR ! Bu eline geldi cünkü batili mühendisler gecesini gündüzüne katip calisti, üretti...Sen sadece pazarsin..Yani samandan küspeye gecen dananin sevinmesi gibi bisey...Basta belittigim gibi sayin yazar, mevzu kisinin kendinde bitiyor sahip olduklarinda degil. Almanyada ikinci dünya savasindan sonra tas üstünde tas yoktu..Simdi yine yiksan bi kac yil sonra yine yaparlar..

Yorumu oyla      10      5  
yoncalik, 23 Aralık 2012 Pazar  05:28

Benim yazmak istediklerimse: Yazinizda Erzurumdaki hayat standartindaki artisdan bahsetmissiniz. Sizce bu önemlimi ? Bakin dünyanin hayat standarti en yüksek olan ülkesi Katar. Elektrik-Su ücretsiz. En pahali oteller, yüksek binalar bu ülkede. Peki sebebi ne, Katarlilar bunu hakkettilermi. -Hayir ! Sebeb Petrolleri ve rezervlerinin daha 300 yil yetecegi söyleniyor. Gecen yabanci bi kanali izlerken bu ülkeden bahsedildi. Söyle; Dünya tasarruflu enerji tüketimi konferansi bu ülkede yapiliyor.Daha az cevre kirliligi icin. Moderatör sordu. -Peki Katarlilar bu konu hakkinda ne kadar duyarli ? Cevap: Hic bi fikirleri yok..Elektrik-su beles, benzin sudan ucuz..Diger ülkelerin cevre zararlisi oldugu icin yasakladigi araba yarislari burda. Yani resmen ülkeyle dalga gectiler..Kesinliklede haklilar. Simdi Erzurumun yükselen standartlari. Bunda Erzurumlunun katkisi ne? Üniversite-Askeriye ve Devlet ofisleri olmasa Erzurumu ayakta tutabilecek, kactane "made in Erzurum" unsuru var ?

Yorumu oyla      10      5  
yoncalik, 23 Aralık 2012 Pazar  05:26

Neden böyle bi baslik attiniz ? Almanya yi ne kadar biliyorsunuz, orda hic bulundunuzmu ? Almanya issiz bi aileye, Türkiyede bi mühendisin kazandigindan fazla maas veriyor ! Aslinda cok bilmislik yapip, öyledir böyledir diye yazmak istemiyorum. Internet altinizda bi zahmet arastirin. Sizin böyle bi yaziyi ele almanizi, ben iki sebebe bagliyorum; Birincisi: Kis-Kar, hergün sorun-problem okumaktan-yasamaktan-yazmaktan gina geldiginden, söyle biraz olumlu bi haber vererek insanlara pozitif enerji yükleyelim, demek istemis olabilirsiniz. Gayet güzel bi düsünce, bence kesinlikle olmalida. Ama daha iyisi söyle olurdu: Sehir tamamen batik olduguna inanmiyorum. Bu mümkünde degil zaten. Illaki bi yerde güzel bise yapiliyor, bi filiz cikiyordur. Böyle haberler bence istediginiz etkiyi daha iyi yapar(di). Ikincisi: Inanarak yazdiniz, elhem buldunuz, halkin bilmesi gerek diye düsündünüz. Eger durum böyleyse yazilacak-cizilecek cok sey var demektir...!

Yorumu oyla      10      5  
ejder tepesi 21 Aralık 2012 Cuma  16:56

Muhterem Akdağ,bir ülkenin zenginliği, cep telefonu ile,araba ve koltuk takımları ile ölçülmüyor.Türkiye'nin;dış borcu 290,Özel sektör borcu 189, iç borcu 362 milyar dolar olmak üzere,toplam 841 milyar dolar borcu vardır.Merkezi Yönetim brüt borç stoğu 492.1 milyar TL'dir.Bunun,357.9 TL tutarı, Türk Lirssı cinsinden,134.2 TL'si de döviz cinsinden borçtur. 2013 bütçesi 404 milyar TL'dir.Bütçe açığı 34 milyar TL'dir. Yetkililer ülkeyi zam ve vergi ile idare ediyorlar.Bunların vatandaşa etkisi de onu biraz daha fakirleştirmektir.Üretim hemen hemen yok,ihracat çok düşük olduğu için maliyeti vatandaş karşılıyor.Mesela Almany'nın 2011 yılında,sadece Mayıs ayında ihracatı 145 milyar dolar oldu.Bizim 80 yılda ihracatımız,134 milyar dolardır.Bunun 20 milyar dolarının hammaddesi dişarıdan gelir,geriye devede kulak kalır.Sıcak parayla devlet idare edilmez.Finansal kalkınma doğru bir tabir değil.Kalkınarak büyüme gerçek büyümedir.Tüm kurum ve kuruluşlarda,tüm sektörlerde büyümemiz lazımdır.Üreterek ihracat yapmamız lazımdır ki gerçek büyüme olabilsin.Makina,enerji, bilişim,otomotiv,turizm,inşaat,gıda,tarım, sağlık gibi 8 sektörde birincil önceliğimiz olmalı ama yok.Bugüne kadar,üretip de sattığımız otomobil uçak,tank, helikopter vb.yok.Enerjinin %75'ini dışarıdan ithal ediyoruz(Enerji Bakanının açıklamsı), üniversitelerimiz yattığı için bilişim hemen hemen yok.Bizdeki üretim değil,rant ekonomisidir.Sözde büyümede rekor kırıyoruz ama bu büyümeden,571.9 milyar TL ile en büyük payı,yine toplumun en zengin % 20'si alıyor,her nedense bu büyümeden toplumun %20 fakir kesimi,61.2 milyar TL alıyor,bu oran yıllardır da hiç değişmiyor.Halbuki gelişmiş ülkelerde bu oranlar arasında böyle bir uçurum farkı yoktur. Yetkililerimiz de bu konuya hiç girmiyorlar.Bir ekonomi duygusal politikalarla yönetilemez.Geçen yıl en yoksul %20 ile en zengin %20 arasında tam 8 kat gelir farkı oldu.Bu oran gelişmiş ülkelerde 3.5 kattır.Yine geçen yıl en zengin kesim,toplam gelirden %46.7 pay alırken,en fakir kesim toplam gelirden & 5.8 pay aldı.Nüfusun % 16.1'i yoksul riski altında.Aslında bunları çoğaltmak mümkündür. Selam eder,sevgi ve saygılarımı sunarım. Hoşça kal.Allah'a emanet ol.Âmin !..

Yorumu oyla      12      6  
Albayrak 21 Aralık 2012 Cuma  13:37

Doğru demişsiniz yollar arabadan geçilmiyor. Evler bir değil bir kaç tane. Her sene değiştirilen koltuk takımları beyaz eşyalar. Çoluk çocuğun İPhone5 keyifleri daha nasıl fakirlik varki. En fakir semtte bile her evden üç beş cep teli çıkıyor ayda en az 100, 200 lire tel parası ödeniyor. sonrada fakirlik. Yalan vallahi yalan yazzarın dediği doğru tek sıkıntılı şe kanaatsizlik ve israf gerisi yalan ağrı dağı bey.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri