Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Kasımpaşa: 2
Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Kasımpaşa: 2
Trendyol 1. Lig: Sarıyer: 1 - Iğdır FK: 1
Trendyol 1. Lig: Sarıyer: 1 - Iğdır FK: 1
Trendyol 1. Lig: Antalyaspor: 1 - Bursaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Antalyaspor: 1 - Bursaspor: 1
2027 QS Asya Üniversiteleri sıralaması açıklandı
2027 QS Asya Üniversiteleri sıralaması açıklandı
Abdulla Karsakbayev eserleriyle anıldı
Abdulla Karsakbayev eserleriyle anıldı
HABERLER>GUNCEL
7 Kasım 2026 Cumartesi - 01:52

Ziya Gökalp sempozyumla anıldı

Türk düşünce tarihinin önemli isimlerinden Ziya Gökalp, doğumunun 150'nci yılında Konya'da düzenlenen "Doğumunun 150. Yılında Ziya Gökalp (Türk Dili, Tarihi ve Medeniyeti Bağlamında) Uluslararası Sempozyumu" ile anılıyor.

Ziya Gökalp sempozyumla anıldı

Türk düşünce tarihinin önemli isimlerinden Ziya Gökalp, doğumunun 150'nci yılında Konya'da düzenlenen "Doğumunun 150. Yılında Ziya Gökalp (Türk Dili, Tarihi ve Medeniyeti Bağlamında) Uluslararası Sempozyumu" ile anılıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde, Türk Dil Kurumu (TDK), UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, TÜRKSOY, Türk Eğitim-Sen ile Konya Büyükşehir ve Karatay belediyelerinin iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, Prof.Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda başladı.

Programın açılışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Türk milletinin ortaya koyduğu kültürel ve düşünsel değerlerin tüm insanlık tarafından tanınması gerektiğini vurguladı.

TÜRKSOY'un, ortak kültürel hafızayı gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2026'yı "Ziya Gökalp Anma Yılı" ilan ettiğini hatırlatan Yusuf, "Ziya Gökalp'lerin dünyanın her tarafında tanıtılması gerekiyor. Türk medeniyetinin insanlığa katkıları bütün dünyaya anlatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Gökalp'in düşünce mirası farklı disiplinlerle ele alınıyor

NEÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan ise Gökalp’in "Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak" gibi temel eserlerinin farklı Türk dillerine aktarılmasının, ortak hafızayı güçlendirme bakımından taşıdığı değere dikkati çekti.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, Gökalp’in dil, eğitim ve kültür alanındaki görüşlerinin güncelliğini koruduğunu belirterek yerel söyleyişlerin ve halk anlatılarının yaşatılmasının önemine değindi.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Oğuz da Ziya Gökalp’in 150'nci doğum ve 100'üncü ölüm yıl dönümlerinin ulusal düzeyde anılması yönündeki süreçte kurumlar arası iş birliğinin önemine işaret etti.

İki gün sürecek ve 56 bilim insanının sunum yapacağı sempozyum kapsamında, TÜRKSOY tarafından hazırlanan "Ziya Gökalp Sergisi" de ziyarete açıldı. Akademik oturumların ardından katılımcılar, Gökalp'in hayatını ve eserlerini anlatan sergiyi gezdi.

 
Özbekistan Kahramanlarına vefa
 
Abdulla Karsakbayev eserleriyle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
Tekman ve Karaçoban'da kırsal yerleşimlerin coğrafi şartlarına uygun eğitim ...
Filistin’in sesi oldular
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan "Evdeki ...
Karaçay Türkleri Sürgünü ve Soykırımı'nın 83. yılı
2 Kasım 1943 tarihinde Karaçay Türkleri, 8 Mart 1944 tarihinde de Malkar ...
 
Aydemir: Ünal Erkan vatan sevdalısı bir dadaştı
Erzurumlu eski Devlet Bakanı Ünal Erkan'ın vefatı dolayısıyla Aydemir, ...
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla ...
Aydemir: 'Cumhuriyet birlik ve beraberlik ahdidir'
Türkiye Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir ...
 
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Türkiye Cumhuriyetinin 103'üncü kuruluş yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa ...
Aydemir: Gökalp Türk milletinin birleştirici kültürünü ilimle ortaya koydu
Serdengeçti Ocaklarının Ankara'daki Ziya Gökalp anma toplantısında konuşan ...
Vali Baruş Aktaş Paşayı ağırladı
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve 3’üncü Ordu Komutanı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncakcının Oyunları
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Bütçedeki rakamdan vatandaşın hayatına
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir şelalenin ötesindeki zenginlik
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sütün kıymeti, emeğin hakkı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri