Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
2 Aralık 2023 Cumartesi - 02:39

Tunç: 'Terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız'

unç, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan terör örgütlerini temizleyinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.' dedi

Tunç:  Terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız

Bakırköy Adliyesi’nde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan terör örgütlerini temizleyinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadelemizde güvenlik güçlerimizin yanı sıra yargı teşkilatlarımız, hakim ve savcılarımız da çok önemli görevler ifa ediyorlar” dedi.

Bakırköy Adliyesi’nde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Daire Başkanı Mehmet Akif Ekinci, Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Hazar Turan Alim, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çiğdem, başsavcıvekilleri, hakimler, savcılar ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını anlatan sunumun da gösterimi yapıldı.

“Terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız”

Törende konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç. “Bugün çok anlamlı bir tören için Bakırköy Adliyemizdeyiz. Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz adına düzenlenen kütüphanenin açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz. Bundan 8 yıl önce, İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nde görevi başında hain terör saldırısında şehit vermiştik Savcı Selim Kiraz kardeşimizi. O günden bu yana da onu hiç unutmadık. Onun acısı hala yüreklerimizde. O adalet nöbeti tutarken, bu millet için çalışırken, hak için, hakkaniyet için, hukuk için, mesai sarf ederken, hain terör örgütü tarafından hunharca şehit edildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan terör örgütlerini temizleyinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadelemizde güvenlik güçlerimizin yanı sıra yargı teşkilatlarımız, hakim ve savcılarımız da çok önemli görevler ifa ediyorlar” dedi.

“Mehmet Selim Kiraz kardeşimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum”

Bakan Tunç, “Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı biz hiçbir zaman unutmayacağız. Onun hatırasını hep yaşatmanın gayreti içerisinde olacağız. Türkiye'nin üzerinde hesapları olanlar, adları farklı da olsa taşeron örgütleri, terör örgütlerini kullanarak bölgemizde, ülkemiz üzerinde planlar yapmaya çalışıyorlar ama boşuna nafile uğraşıyorlar. Millet olarak, birlik, beraberlik içerisinde inşallah kökünü kazıyıncaya kadar yargımızla, emniyet güçlerimizle, topyekun milletimizle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben tekrar şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ben kütüphaneye katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi korusun” dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Tunç ve yargı mensupları açılış kurdelesini keserek kütüphaneyi gezdi. Öte yandan Bakan Tunç’un Bakırköy Adliyesi’ndeki yargı mensupları ile yaptığı konferans ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

 
Kültür harcamaları yüzde 88,1 arttı
 
Bayraktar tarımda fiyat değişimlerini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘Durmak yok yola devam’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları ...
Erdoğan: ‘Gündemimizde sadece hizmet var’
Yaptıkları hizmetlerin muhalefet ile aralarındaki derin vizyon farkını ...
Töre: ‘Gönüllerimiz bir, davamız bir’
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Gönüllerimiz bir, davamız ...
 
Erbaş: ‘Biz dualarla ayaktayız’
Erbaş, ‘Mehmetçiğimizi, şanlı ordumuzun mensuplarını, 30-40 senedir şehit ...
‘Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız’
Tunç, "BM sisteminin yetersizliği karşısında, bölgede ateşkes sağlanmasını ...
‘Diyarbakır Annelerini yürekten selamlıyorum’
Erdoğan, "Diyarbakır'da tuttukları evlat nöbetiyle terör örgütüne kâbuslar ...
 
Erdoğan: 'Gıda güvenliği stratejik hale geldi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.
Erdoğan, ‘Fırsat vermeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ Kendi dışında herkesi düşman gören bu hastalıklı ...
Erdoğan: ‘Doğruyu ortaya koyduk’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri