Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>TÜRKİYE
30 Kasım 2023 Perşembe - 06:04

Töre: ‘Gönüllerimiz bir, davamız bir’

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Gönüllerimiz bir, davamız bir, inancımız bir, ülkümüz bir. Hepimiz biriz, beraberiz, hep birlikte Türk Milletiyiz. Sizleri seviyoruz. İnşallah bir dahaki sefere görüşürüz” diye konuştu.

Töre: ‘Gönüllerimiz bir, davamız bir’

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Gönüllerimiz bir, davamız bir, inancımız bir, ülkümüz bir. Hepimiz biriz, beraberiz, hep birlikte Türk Milletiyiz. Sizleri seviyoruz. İnşallah bir dahaki sefere görüşürüz” diye konuştu.

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vahap Erdem’i ziyaret ederek bir süre görüştüler.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Malatya’ya olan etkileri hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vahap Erdem, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve şahsım adına Malatya’mızda sizleri ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Anadolu’yu, Anayurt yapan Destan Şehir Malatya’mızdan, Yavru Vatan Kıbrıs’a kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimizi iletiyoruz. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde Malatya, en çok etkilenen iller arasındaydı. Bin 246 şehit verdik; 6 bin 400 yaralımız vardı. Yaklaşık 36 bin yıkılacak ağır hasarlı bina oluştu. Depremden sonra Valiliğimiz, 2. Ordu Komutanlığımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte ciddi anlamda bir Koordinasyon Merkezi oluşturduk. İtfaiye Daire Başkanlığımızı, Koordinasyon Merkezi olarak belirlemiştik. Tüm acil çağrıları tek birimde yönetmeye çalıştık. Depremden hemen sonra yaklaşık -17, -20 derecelere varan bir soğukluk vardı. Birinci depremden sonra vatandaşlarımızı tahliye etmemiz söz konusuydu. Bunların 101 binini hava yoluyla, 120 binini kara yoluyla, 70 binini depremin üçüncü gününden itibaren demiryoluyla, 30 binini feribotla, özel araçlarla birlikte yaklaşık 357 bin vatandaşımızın il dışına tahliyesini sağladık” dedi.
Depremin büyük bir felaket olduğunu ifade eden KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise yaptığı konuşmada, “Deprem büyük bir felakettir, fakat depreme karşı daima hazırlıklı olmak lazım. Depremlerden ibret almamız gerekir. Acı düştüğü yeri daha fazla yakar; ama bu acı, Türk Milletini çok yakmıştır. Türkiye’yi çok yakmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de çok yakmıştır. Deprem bölgesinde bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarımız vardı. Voleybol takımımız Adıyaman’daydı oradaki otelde 25’i çocuk olmak üzere 35 Kuzey Kıbrıs Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Acı kolay unutulmuyor, birçok aile perişan oldu. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde inanıyorum ki bu sıkıntılar tez zamanda atlatılacak ve yeniden istikrar sağlanacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde, Malatyalı kardeşimiz çok var. Malatya tarihi bir şehir Battalgazi’nin şehridir. Bu şehirde yaşamış ve Türk tarihine yön vermiş, Türk tarihine damga vurmuş olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Depremden dolayı şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum. Hep birlikteyiz, biriz, beraberiz ve hep birlikte Türk Milletiyiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Gürkan’ın konuşmalarına ithafen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, “Gönüllerimiz bir, davamız bir, inancımız bir, ülkümüz bir. Hepimiz biriz, beraberiz, hep birlikte Türk Milletiyiz. Sizleri seviyoruz. İnşallah bir dahaki sefere görüşürüz” diye konuştu.

 
Tunç: 'Kadınları koruyan düzenlemeleri biz getirdik'
 
MEB Bilge Yazarlar Projesi 3’üncü yılında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş: ‘Biz dualarla ayaktayız’
Erbaş, ‘Mehmetçiğimizi, şanlı ordumuzun mensuplarını, 30-40 senedir şehit ...
‘Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız’
Tunç, "BM sisteminin yetersizliği karşısında, bölgede ateşkes sağlanmasını ...
‘Diyarbakır Annelerini yürekten selamlıyorum’
Erdoğan, "Diyarbakır'da tuttukları evlat nöbetiyle terör örgütüne kâbuslar ...
 
Erdoğan: 'Gıda güvenliği stratejik hale geldi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.
Erdoğan, ‘Fırsat vermeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ Kendi dışında herkesi düşman gören bu hastalıklı ...
Erdoğan: ‘Doğruyu ortaya koyduk’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ...
 
Yılmaz ekonomide hedefleri açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sanayicilerle buluştu. Ekonomik ...
Uraloğlu ulaştırma yatırımlarını paylaştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
Emine Erdoğan Newsweek'e açıklamalarda bulundu
Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler yetkililerine ve küresel değerlerin ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri