Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
15 Kasım 2022 Salı - 00:52

Şentop: ‘Milletimiz dostunu düşmanını bilir’

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Terör iki tarafı keskin bıçak gibidir. Mutlaka bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur." dedi.

Şentop: ‘Milletimiz dostunu düşmanını bilir’

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Terör iki tarafı keskin bıçak gibidir. Mutlaka bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralanan vatandaşlar ve yakınlarıyla görüştü. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Şentop, doktorlarından da durumları hakkında bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Şentop, hain saldırıda 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 81 vatandaşın ise yaralandığını hatırlattı. Tedavisi tamamlanan 58 kişinin taburcu eğildiğini dile getiren Şentop, 23 kişinin farklı hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Şentop, Türkiye'de 85 milyonun kenetlenip teröre karşı birlik içinde duruş sergilediğini vurgulayarak, "Türkiye çok daha farklı, çok daha ağır durumlarla karşılaştı. Bunların üstesinden hep beraber geldik. Bugün de terörle mücadelesinde çok iyi bir noktaya geldi. Teröristlere yaptıklarının hesabı soruluyor. Bu olayda da mutlaka sorulacaktır." diye konuştu.

Saldırıya ilişkin uluslararası medyada çıkan haberleri de değerlendiren Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin huzurunun bozulmasından, Türkiye'de yaşayan insanların rahatsızlığından keyif alanlar, memnuniyet duyanlar var dünyada şüphesiz ama şunu söylüyorum: Terör iki tarafı keskin bıçak gibidir. Mutlaka bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenler kendileri istikrarsızlaşacaktır. Huzurunu bozmak isteyenlerin de tez zamanda huzuru bozulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabii bizim milletimiz dostunu düşmanını bilir, gerektiği zaman da bunlara cevabını veririz. Buna muktediriz her zaman."

YAZILI AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, terör örgütü PKK/PYD'nin hain ve alçak saldırısında 6 canın hayatını kaybettiğini anımsatan Şentop, "Aziz Şehitlerimiz Arzu Özsoy ve evladı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan ve evladı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara'ya Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimiz, kayıplarımız ve yaralılarımız için kalpten dualarını ederken, birliğimize ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zor zamanlarda yüreklerimiz daha da güçlü kenetlenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman Mehmetçiğin ve tüm emniyet güçlerinin sınır içinde ve dışında bütün terör örgütleri ve destekçileriyle kararlılıkla ve inançla mücadele ettiğini vurgulayan Şentop, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Terör vasıtasıyla ülkemize ders veya mesaj vermeye kalkışmak, bağımsızlığımıza kastetmek beyhude bir niyettir. Türkiye Cumhuriyeti bu kirli niyetlerin ve akan tek bir damla kanımızın hesabını sormaya muktedirdir. Milletimiz emin olmalıdır ki devletimiz tüm terör örgütleri ve destekçilerini saklandıkları karanlık çukurlarda bulup, hakkettikleri cezalarını verecektir.

Masum insanlarımızı ve çocuklarımızı kaybettiğimiz bu acımasız ve alçak saldırıyı, içeride ve dışarıda tüm müsebbiplerini ve fiili, fikri ve sözlü destekçilerini lanetliyorum. Terör saldırısı üzerinden ilk andan itibaren menfaat devşirmeye çalışan kirli, hain zihniyetlerin ve odakların milletimiz farkındadır ve devletimiz en güçlü şekilde hesabını soracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

 
TBMM'de bu hafta
 
Sürgün zulmünü anlattılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de bu hafta
TBMM Genel Kurulu, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul ...
Bahçeli’den sert tepki
CHP Genel Başkanının selin içinde sürüklenen bir kütüğe dönüştüğünü belirten ...
Aydemir ‘Gençler ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ kararlılığında’
Milletvekili Aydemir, ‘İstanbul İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamada ...
 
Akdağ: ‘Koalisyonla Türkiye yönetilemez’
Akdağ, “Türkiye koalisyonla yönetilemez. Bir ortaklı şirketlerinde bir ...
Aydemir: ‘Allah razı olsun’ duası bize yeter
Milletvekili Aydemir, 'Bizim bütün derdimiz; ‘Allah razı olsun’ duası ...
AK Partili Belediye Başkanları İstişare etti
AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Aydemir TBMM Genel Kurulu’na seslendi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz Alevi ile Sünni’yi ...
Aydemir ecdadın şehircilik hassasiyetine dikkat çekti
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Aydemir: ‘Her alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz’
Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri