Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
12 Kasım 2022 Cumartesi - 13:51

AK Partili Belediye Başkanları İstişare etti

AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Gaziantep'te yapıldı.  Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de katıldı.

AK Partili Belediye Başkanları İstişare etti

AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Gaziantep'te yapıldı.  Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de katıldı.

Özhaseki, AK Parti belediyelerinin hizmet ve sosyal belediyecilik yaptığını vurgulayarak, muhalefet belediyelerinin algı belediyeciliği yaptığını, sadece İstanbul'da algı belediyeciliği için 845 milyon lira harcandığını iddia etti.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından organize edilen 'AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı' Gaziantep'te bir otelde yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı toplantıda geçmişten günümüze ve günümüzden geleceğe 'AK Parti belediyeciliği' konuşuldu. Toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasek, "Bizler göreve geldik ve sadece hizmet edeceğiz dedik. Kimseyi ayırmadan, mazeret üretmeden hizmet üreteceğiz dedik. Gece gündüz demeden işe başladık ve hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerini verdik. Sosyal belediyeciliğin de yine en güzel örneklerini verdik. Aşevleri açtık, sağlık ocakları açtık, fakir fukaraların evlerine hizmetler yaptık. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdik" dedi.

"HANIMEFENDİ KALKMIŞ LAFIMI ÇARPITIYOR"

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren ve kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Özhaseki, "Biz göreve gelmeden terminallerde, garlarda yatan insanlar vardı. Ben de geçtiğimiz günlerde bunu dile getirmiştim. Ben bunu söylediğimde Meral Hanım beni eleştirmişti. Ama benim kast ettiğim şey bizden önceki dönemlerde garlarda, terminallerde aç ve ilaçsız yatan insanlar vardı. Sonra biz göreve geldik huzurevleri yaptık. Onlara uygun tesisler yaptık. Garlarda, terminallerde yaşayan insanları oralardan alıp insanca yaşamalarını sağladık. Hanımefendi neden lafımı çarpıtıyorsun sen. Sosyal belediyeciliği o zamanlardan beri hakkıyla yapmaya başladık" ifadelerini kullandı.

"AĞLAK AĞLAK GEZİYORLAR VE SADECE MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYORLAR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da mağdur edebiyatı yaptığını söyleyen Özhaseki, "Şimdi bazı belediye başkanları durup durup çığlık atıyor 'işlerimize izin verilmiyor' diye. Ama biz göreve geldiğimiz dönem bizim hiçbir işimize izin verilmezdi. Ben yıllarca Anadolu’da belediye başkanlığı yaptım. Hakkımda yüzlerce dava açıldı. Beyefendiye bir tane dava açılmış. Gece gündüz adliyelerin önüne binlerce adam yığıyorlar, ağlak ağlak geziyorlar ve sadece mağdur edebiyatı yapıyorlar. Sevsinler bu arkadaşları" ifadelerine yer verdi.

"BİZ ZAMANINDA BORU HATTI DÖŞEMEK İÇİN BİLE İZİN ALAMAZDIK"

Yıllar önce ilk göreve geldikleri zaman önlerine hep engeller çıkarıldığını ve hizmet yapmalarına dahi izin verilmediğini belirten Özhaseki, "Zamanında yolun bir tarafından diğer tarafına boru hattı geçirmek için karayollarından izin alamazdık. Hizmet için hiçbir kurumdan izin alamazdık. Çok şükür iktidar olduktan sonra bunları aştık ve envai çeşit hizmetleri şehirlerimize getirmeye başladık. Şehirlerimizin alt ve üst yapı hizmetleri bitti ve Avrupa ile yarışacak şehirler haline geldik. Bizim dönemimizde şehirlerin eli yüzü ortaya çıktı. Şimdi de gönül belediyeciliğini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"İSTANBUL BELEDİYESİ ALGI BELEDİYECİLİĞİ İÇİN GEÇEN YIL 845 MİLYON PARA HARCADI"

CHP belediyelerinin sadece algı belediyeciliği yaptığını da iddia eden Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Türkiye’de yeni model bir belediyecilik anlayışı çıktı. Bu model nedir diye sorarsanız algı belediyeciliği derim. Hizmet yok ama hizmet varmış gibi gösterme yarışı var. Arkadaş iş başında değil ama gece gündüz iş başındaymış gibi göstermeye çalışıyor kendisini. Bunun için de büyük paralar harcanıyor. İstanbul Belediyesi algı belediyesi için geçen yıl 845 milyon para harcamışlar. Bu nasıl bir para? Sosyal tesislerin bakımı için 12 milyon ayrılıyor, deprem hazırlıkları için 495 milyon lira ayrılıyor ama algı belediyeciliği için 845 milyon lira ayrılıyor. Tek derdi 'beni çalışıyormuş gibi, sempatik bir adam gibi gösterin', hatta 'beni cumhurbaşkanı adayı gösterin' diyor. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum yeni model belediyecilik anlayışı bu oldu. Karşı grubun belediyecilik anlayışı bu oldu" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ DEDİLER, 25 BİN ÇIKARDILAR, 65 BİN ALDILAR"

Seçim sonrası göreve gelen muhalefet partili belediye başkanlarının vaatlerinin tam tersini yaptığını da vurgulayan Özhaseki, "Her söylediklerinin de tersini söylüyorlar. Göreve gelirken, 'biz bir tane bile işçi çıkartmayacağız' dediler, 'işçi çıkartırsak namussuzuz, şerefsiziz' dediler. Bu belediyelerden 25 bin kişi çıkarıldı ve işsiz bırakıldı. Diyeceksiniz belki çok çalışan vardı da işten attı ama öyle değildi. Bunların yerine 65 bin kişi işe alındı. Sadece İstanbul’da 45 bin kişi işe alındı. Bölüşerek şu partiye bu kadar, bu partiye bu kadar diyerek dağılım yaptılar" dedi.

"SÜREKLİ ÖNÜMÜZÜ KESİYORLAR DİYORLAR AMA VERDİKLERİ TEKLİFLERİN YÜZDE 2'SİNE HAYIR DEMİŞİZ"

Özellikle İstanbul'da CHP'lilerin 'sürekli önümüzü kesiyorlar' söylemlerine de tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Sürekli önümüzü kesiyorlar diyorlar. Meclislerde hayır verdiğimiz tekliflerin oranı sadece yüzde 2. Verdikleri tekliflerin yüzde 98’ine evet demişiz. Genel merkezdeki arkadaşlarımıza talimatımız 'hayırlı bir iş içinse asla hayır vermeyin ama hayırsız bir iş geliyorsa buna da evet diyemezsiniz' dedik. İstanbul Belediyesi 22 tane borçlanma talep etmiş, 21 tanesine evet demişiz. Kadir ağabey döneminde biz borçlanma için geldiğimizde hepsine hayır demişlerdi. Hiçbir şekilde önlerini kesmiyoruz, hayır demiyoruz" şeklinde konuştu.

"BUGÜN YENİ NESİL BELEDİYECİLİK VE TÜRKİYE YÜZYILI’NI KONUŞMAK İÇİN BURADAYIZ"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Bugün bu özel şehir Gaziantep’te yeni nesil belediyeciliği ve Türkiye Yüzyılı’nı konuşmak için buradayız. Dünyanın medeniyet ve siyasi tarihini incelediğimizde AK Parti belediyeciliği bir tarih yazıyor. 2023’te yeni bir destan ve tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Bugün bu şehirde kültür turizmini sürdürebilir hale getirmek, belediyecilik zor iş. Bütün makamları gören bir kardeşiniz olarak görüyorum ki belediyecilikte yetişmiş insan gücü, güçlü altyapı gerekiyor. Bu şehir 2023’e hazır. Türkiye Yüzyılı, Gaziantep Yüzyılı olacak" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

 
Babalarının hayalini gerçekleştirdiler
 
ETÜ İle OXFORD arasında akademik iş birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir TBMM Genel Kurulu’na seslendi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz Alevi ile Sünni’yi ...
Aydemir ecdadın şehircilik hassasiyetine dikkat çekti
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Aydemir: ‘Her alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz’
Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ...
 
Bahçeli: ‘Atatürk Türkiye'dir’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl ...
Öz: Minnetle anıyoruz
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ...
Milletvekili Aydemir’den istismar siyasetine sert tepki
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
 
Çat YRP MKYK üyeliğine seçildi
Yeniden Refah Partisinin büyük kongresinde Erzurum rüzgarı esti.
Aydemir: ‘Aziziye Ruhu, Erzurum ve dadaşlığın tarifidir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ...
Bahçeli’den Kutlu Dava ve haysiyet vurgusu
Bahçeli, “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri