Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Kasım 2022 Perşembe - 16:53

Şehit Öğretmen Yılmaz gözyaşlarıyla anıldı

Memleketi Gümüşhane’ye dönerken 2017 yılında terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılarak şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Gününde kabri başında anıldı.

Şehit Öğretmen Yılmaz gözyaşlarıyla anıldı

Memleketi Gümüşhane’ye dönerken 2017 yılında terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılarak şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Gününde kabri başında anıldı.
Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki kabri başında gerçekleştirilen programda Vali Kamuran Taşbilek eşi Sibel Taşbilek’le Necmettin öğretmenin kabrine karanfil bıraktı, dua etti.
Torul Kaymakamı Orhan Ayvaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin ve meslektaşlarının katıldığı programda Necmettin öğretmenin babası Hamit, annesi Gülay ve ağabeyi Ahmet Yılmaz da hazır bulundu.
Programda konuşan Vali Taşbilek, “Necmettin öğretmenimiz bir eğitim şehidi, milletimizin aydınlanma davasına hizmet ederken menfur bir terör saldırısı sonucu şehit oldu. Onun gibi Aybüke kızımız şehit oldu, geçtiğimiz günlerde Gaziantep Karkamış’ta menfur bir saldırıda Ayşenur öğretmenimiz şehit oldu. Bunlar milletimizin aydınlanma davasına hizmet ederken şehit olan kardeşlerimiz. Biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük. Bu evlatlarımız ve vatanımızın birliği ve beraberliği uğruna feda-i can eyleyen bütün şehitlerimiz, bütün gazilerimize millet olarak şükran duyuyoruz. Tekrar Necmettin öğretmenimiz, Aybüke öğretmenimiz, Ayşenur öğretmenimizin şahsında Öğretmenler Günü vesilesi ile tüm eğitim şehitlerimizi ve vatanımızın, milletimizin birliği ve beraberliği uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi, rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.
Şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz ise “Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın zatında, Necmettin öğretmen gibi şehit olan, vatanına milletine faydalı evlatlar yetiştirmek için canını feda eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu nesilleri yetiştirmeleri için, Selçuk Bayraktarlar gibi evlatlarımızı yetiştirmeleri için öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Görevlerini icra edeceklerinden şüphemiz yok. Düşüncelerimin dille tarif edilmesi imkânsız, dile getiremiyorum. Ama bir peygamberlik mesleğini icra ederken evladımın asalaklar tarafından katledilip, bedenini Pülümür Çayı’na Ramazan’da oruçluyken yolun kenarına bırakıp insanlık dışı katliamları reva gören yaratıklar ne halde kime silah çektiklerinin farkında değiller. İnşallah Rabbim onlara akıl verir, bu vatana faydalı evlatlar olurlar. Necmettin öğretmen de sizin ve bizim gibi bir vatan evladıydı. Bayrağımızı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde dalgalandırmak için oralara gidip evlatlarımızı daha faydalı evlatlar yapabilmek için görev yaptı. Vuslatı bu kadarmış, Rabbim şefaatinden bizi mahrum etmesin. Tüm milletimize şükranlarımızı sunuyorum, iyi ki bu memleketin bir evladıyız, bir ferdiyiz ne mutlu bize” diye konuştu.
Yaz tatilini geçirmek için 16 Haziran 2017 günü görev yeri Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı İlkokulundan memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesine dönerken PKK terör örgütü mensupları tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür ilçesi civarında aracı yakıldıktan sonra kaçırılarak şehit edilen ve bölgede 27 gün süren arama çalışmalarının ardından cansız bedeni 12 Temmuz 2017'de Pülümür çayında bulunan 8 aylık sınıf öğretmeni 24 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 tarihinde ilçeye bağlı Demirkapı köyünde son yolculuğuna uğurlanmıştı.

 
Öğretmenlerden fedakarlık örneği
 
Emniyet’ten ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye Belediyesi’nden bir ilk daha
Aziziye Belediyesi, ilçede yine bir ilke imza attı. Belediyeye tahsisli ...
Gurbetten Sıladaki 1000 öğrenciye destek
Hollanda'da yaşayan Gurbetçi hayırsever iş insanı Gökhan Gür, Oltu İlçe ...
Körfez'den Çat'a dostluk köprüsü
Kocaeli’nin Körfez Belediyesi ile Erzurum’un Çat Belediyesi bir araya geldi.
 
Bozan’dan ilçelere ziyaret
Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanlığı, güney ilçelerinde teşkilatları ...
Kirişci tarih verdi
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımına 9 yıl önce başlanan Türkiye’nin ...
Tarihi atılıma saatler kaldı
Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci ...
 
Eyfel Kulesi ile aynı yüksekliğe sahip
Çoruh havzası üzerinde inşa edilen Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci ...
Çoruh Vadisinde bir şaheser yükseldi
Kurum, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında ...
Doğu’da Van Gölü ile Doğu Ekspresi rekabeti
Sonbahar aylarında muhteşem manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri