Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Mart 2023 Cuma - 16:08

MHP’den CHP’ye gazi tepkisi

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, CHP’nin Erzurum’daki iftar yemeğinde yaşanan olaylara tepki gösterdi.

MHP’den CHP’ye gazi tepkisi

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, CHP’nin Erzurum’daki iftar yemeğinde yaşanan olaylara tepki gösterdi. İddiaya göre, bir restoranda CHP’nin Milletvekili aday adayı Serhatcan Eş tarafından organize edildiği öğrenilen iftar yemeğinde, CHP’li davetlilerle o esnada orada bulunan bir gazi ve ailesi arasında tartışma yaşandı. Gazi ve ailesinin hakarete uğramış olması karşısında sessiz kalmayan MHP Erzurum İl Başkanı Yurdagül, yazılı bir açıklama yaptı. Yurdagül, açıklamasında şunları kaydetti:
“Bugün benim ismim de, kimliğim de Gazidir. Yüzyıllardır var olan Türk yurdunun ebedi muhafızları şehitlerimiz ve gazilerimize duyduğum derin hürmet ve minnetle sözlerime başlamak istiyorum. Vatanımızın dört bir yanında, iç ve dış düşmanlarla mücadele verirken canlarını hiçe sayarak, devletin bağımsızlığını, vatanın ve milletin, bölünmez bütünlüğünü, milletin, canını, malını ve egemenliğini koruyan, bu uğurda her türlü fedakarlığı yaparak Gazilik unvanını alan vatan evlatlarımızdan Ensar Güney kardeşimiz ve çok kıymetli ailesi, dün akşam iftar saatinde, PKK ile iş tutan, insanlıktan uzak, saygıdan bihaber, minnet duygusundan yoksun iş birlikçi ortağı CHP’nin Erzurum Milletvekili Aday adayı Serhat Can Eş ve küstah arkadaşları tarafından önce hakarete, sonrada alçakça fiziksel saldırılarına maruz kalmıştır. Bu nasipsizlerin, özel hareket gazisi kardeşimiz ve değerli ailesine yönelik yaptıkları bu alçak ve haysiyetsiz saldırıyı büyük bir öfke ve nefretle kınıyorum!”
“15 MAYIS’TA GÖRÜŞECEĞİZ” TEHDİDİ
“Gazilik, haklı ve şerefli bir mücadelenin paha biçilemez mükâfatı, vatan ve millet sevgisinin emsalsiz müdafaasıdır. Türk tarihinin her sayfası şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, gazilerimizin feragatiyle taçlanmıştır. Millet Gazidir, Meclis Gazidir, Devlet Gazidir” Gazimize ve ailesine yapılan bu büyük saygısızlık sonrasında, il başkanı olan Suat Dülger’in sözüm ona özür mahiyetinde Dernek Başkanımız Recep Akgül ile yaptığı telefon görüşmesinde hadsizlik ve tehditlerin ardı arkası kesilmemiş, dernek başkanına ve mensuplarına 15 Mayıs’ta görüşeceğiz cümlelerini sarf etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Buradan kendisine soruyorum; 15 Mayıs’ta yıllardır milletimizden alamadığınız yetkiyi alarak şehit ve gazilerimize ne yapmayı planlıyorsunuz? Bebek katillerinin meclisteki uzantısı ile birlikte hangi kanlı ve alçak planları hazırlıyorsunuz? Milletimizin size fırsat vereceğini mi sanıyorsunuz?
Geçtiğimiz günlerde CHP milletvekili Yunus Emre'nin “Kemal Kılıçdaroğlu seçildikten sonra yerel yönetimlere özerklik vereceğiz” açıklamasından sonra CHP il başkanının “15 Mayıs’ta görüşeceğiz” söylemini bir araya getirdiğimiz zaman ortaya çıkan sonuç hepimizin malumudur. Bunlar, devleti yönetmeye değil, bu devletin asıl sahipleri ile hesaplaşma ve PKK’ya devletimizi peşkeş çekmeye talip olmuşlardır. Gazilik; cesaretin, dirayetin, hamiyetin, ferasetin, fedakarlığın simgesi; kahramanlığın muazzam sinesidir. Bu sine sizlere hak ettiğiniz cevabı sandıkta verecek sizlere haddinizi bildirecektir”
“Hadsizlik yapacak dili keseriz!”
MHP İl Başkanı Yurdagül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bilinsin ki; Devletimiz ve milletimizin daimi bekçileri olan bizler, şehitlerimize ve gazilerimize uzanan eli kırar, hadsizlik yapacak dili keseriz. Bu bizim onlara olan borcumuzdur. Onlar bu vatana canlarıyla bedel ödemiştir. Bizlere düşen de onlara karşı yapılan her türlü terbiyesizliğin bedelini sandıkta ödetmektir. Cumhuriyetin kurucusu ve banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazilik unvanına paydaş olan gazilerimiz bizlere Türk milletinin manevi değer manzumesinin emanetidir. Ben sizlerin aracılığı ile içinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum. Onlar bizim başımızın tacıdır. Bizlerde her daim onların yanlarında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz. Konunun hukuk önünde de takipçisi olacağız. Hepinize saygılarımı sunuyor, gazimiz Ensar Güney’e ve kıymetli ailesine tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

 
Sekmen ETSO Meclisine seslendi
 
Kar çiftçiyi sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken zirvede
Kayak sezonu finalini yapması planlanan Palandöken Kayak Merkezinde kar ...
Kadına Yönelik Şiddetle etkin mücadele
2023 Yılının 1. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, ...
Kurtulmuş’tan Tatar’a yönelik saldırı girişimine kınama
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
 
Zigana Geçidi kara teslim oldu, araçlar yolda kaldı
Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan en önemli geçitlerden birisi ...
Palandöken’de kar ve tipi etkili oldu
Erzurum’da iftar saatinden sonra etkili olan kar yağışı ve tipi Palandöken’de ...
Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Doğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısı
Doğu Anadolu'nun kuzeyi için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
Depremzede çocuklar Erzurum'da şifa buldu
Adıyamanlı depremzede Mahmut Uyanık, depremde yaralanınca Ankara'da tedavi ...
Depremzedelere destek için pazarda çay sattılar
Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Malatya’da ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri