Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Eylül 2022 Salı - 08:49

Hayme Ana’ya vefa

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde düzenlenen Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Hayme Ana’ya vefa

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde düzenlenen Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Ana (Devlet Ana), 741. kez düzenlenen programla anıldı. Çarşamba köyünde başlayan programa Kütahya Valisi Ali Çelik ve İl Protokolü, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve binlerce vatandaş katıldı. Resmi tören öncesi TRT sanatçıları Türk Tasavvuf Müziği ve ilahi dinletisi sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile resmen başlayan tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın duasıyla açıldı.
Kütahya Valisi Ali Çelik, yaptığı konuşmada, "Hayme Ana, Konya-Karaman’da Zübeyde Hanım, Kütahya’da Nezahat Onbaşı, Domaniçli Habibe, Kastamonu’da Şerife Bacı, Erzurum’da Nene Hatun, Malatya’da Songül Yarbay, Gölbaşı’nda Demet Sezen, Çorum’da Aybüke öğretmen, Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan cesur analardır. Hayme Ana’mızın türbesine gittiğinizde, kapıda, bir söz karşılar sizi. O sözde Atatürk şöyle der, 'Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır' der. Bugün burada bir arada oluşumuzun sebebi de işte bu duygu ve düşüncedir. Eğer ecdadımızı tanır, bilir, anlar ve buna göre bir duruş ve irade gösterebilirsek geleceğimizi de güvenle inşa ederiz. Bu yıl burada Hayme Ana'yı 741. kez anarken Domaniç’in de düşman işgalinden kurtuluşunun da 100. yılını kutluyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Hayme Ana'nın aynı zamanda devletin bekası adına verilen emeğin en yüce örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Hayme Anamız dağılma noktasına kayı boyunu ayağa kaldırarak Domaniç’e kadar selametle getirmesiydi. Devletin bekası adına o ulvi mücadeleye vermeseydi, bağımsızlıktan söz etmek mümkün olmayacaktı. Onun Oğuz yurdunu gönendiren hidayeti ve öğretileri sayesindedir ki Osmanlı devletimiz varlığı ile üç kıtaya yedi cihana hükmetmiş, toprak Türk’e vatan kılınmıştır. Onun cefakâr bilge ve asil gönlü kadınlarımıza ilham olmuş, asırlar sonra dahi cephelerden cephelere duyulmuştur. Obaya sığmayan bir ufuktur o, iman ile idealini var eden, inanç ile tarihi abat eden bir kadım şahsiyettir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, sahne alan Domaniç folklor gösterisi ve ardından atlı okçuluk ekiplerinin gösterileri ile devam eden şölen, Söğüt’e temsili göç yürüyüşü ile son buldu.

 

 
Horasan’da ayı saldırısı
 
Orta Vadeli Program yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Halk Kültürümüzü Geleceğe Taşıyoruz’
Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayata geçen “Halk Kültürümüzü Geleceğe Taşıyoruz” ...
‘30 Ağustos Zaferi ufkumuzun ışığıdır’
Memiş, “Irak'ın Kuzeyinde, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekâtlarında, ...
Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü kutlama programları ...
 
Kavukçu’dan seri performans
Sanatçı ve akademisyen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ...
ATAUNİ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenledi
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İktisadi Kalkınma ve ...
Emine Erdoğan’dan gastro-turizm vurgusu
Emine Erdoğan , ‘Yurdumuzun her bir köşesi, dünya gastronomi şehri olmaya ...
 
ASHB’den çocuk ve gençlere güvenli kitap desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklara yönelik güvenli ...
HEM’ler vatandaşları bekliyor
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 998 halk eğitimi merkezi, her ay 1 milyon ...
Kutlu: 'Yazdıklarım yerli ve milli'
Kutlu, 'Benim yazdıklarım yerli ve millidir. Yerli ve milli tabirinin ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri