Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2022 Çarşamba - 04:57

Erzurum’dan 9 ayda 18.2 milyon dolarlık ihracat

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL HABER- Erzurum’dan 2022 Eylül ayı döneminde 2 milyon 367 bin dolar, bu yılın Ocak – Eylül döneminde ise 18 milyon 249 bin dolar tutarında ihracat yapıldı. Erzurum bölge illeri Ocak - Eylül ayı ihracat sıralamasında 8’inci sırayı aldı.

Erzurum’dan 9 ayda 18.2 milyon dolarlık ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Eylül ayı ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’dan 2022 Eylül ayı döneminde 2 milyon 367 bin dolar, bu yılın Ocak – Eylül döneminde ise 18 milyon 249 bin dolar tutarında ihracat yapıldı. Erzurum bölge illeri Ocak - Eylül ayı ihracat sıralamasında 8’inci sırayı aldı.

ERZURUM 9 AYLIK DAĞILIM

2022 yılı Ocak - Eylül ayı arasında Erzurum’dan en yüksek değerde ihracat Ağustos ayında yapıldı. Verilere göre ilden ocak ayında 1 milyon 637 bin dolar, Şubat ayında 1 milyon 876 bin dolar, Mart ayında 1 milyon 406 bin dolar, Nisan ayında 1 milyon 925 bin dolar, Mayıs ayında 1 milyon 820 bin dolar, Haziran ayında 1 milyon 952 bin, Temmuz’da 1 milyon 459 bin, Ağustos’ta 3 milyon 802 bin, Eylül’de 2 milyon 367 bin dolarlık ihracat kaydedildi.

EYLÜL AYI BÖLGESEL DAĞILIM VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre Eylül ayında Erzurum’dan 2 milyon 367 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi İleri toplamında 3 milyon 991 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi İlleri toplamında 19 milyon 22 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 128 milyon 658 bin dolarlık ihracat yapıldı.

OCAK – EYLÜL BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analizlere göre Ocak - Eylül döneminde Erzurum’dan 18 milyon 249 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi İleri toplamında 39 milyon 547 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi İlleri toplamında 152 milyon 507 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 849 milyon 686 bin dolarlık ihracat yapıldı

ERZURUM’UN İHRACAT DEĞERİ PAYI

Veriler üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince yapılan hesaplamalara göre, Ocak – Eylül 2022 döneminde Erzurum’dan yapılan ihracat değeri, KUDAKA istatistik Bölgesi İleri toplamında yüzde 46,14, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi İlleri toplamında yüzde 11,96, Doğu Anadolu Bölgesinde ise yüzde 2,214’lük oran oluşturdu.

BÖLGE İLLERİ İHRACAT DEĞERİ DAĞILIMI

9 aylık dönemde Malatya’dan 316,4 milyon, Elazığ’dan 301,2 milyon, Iğdır’dan 80,1 milyon, Hakkari’den 36,1 milyon, Ağrı’dan 27,8 milyon, Van’dan 25,3 milyon, Erzincan’dan 21,2 milyon, Erzurum’dan 18,2 milyon, Bitlis’ten 8,5 milyon, Bingöl’den 6,1 milyon, Ardahan’dan 3.6 milyon, Muş’tan 2.8 milyon, Kars’tan 1.2 milyon, Tunceli’den 546,0 bin dolar değerinde ihracat yapıldı.

İHRACATTA AYLIK REKOR SERİSİ

Türkiye'nin Eylül Ayı İhracatı 22,6 Milyar Dolara Yükseldi

İhracatta aylık rekor serisi eylülde de devam etti…

İhracat ocak-eylül döneminde 188 milyar dolara, son 12 ayda ise 252 milyar dolara ulaştı. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü 2,9 milyar dolarlık ihracatla eylülde de ilk sıradaki yerini korudu. 2,7 milyar dolarla otomotiv ikinci, 1,9 milyar dolarla hazır giyim üçüncü sırada yer aldı.

İhracat ocak-eylül döneminde 188 milyar dolara, son 12 ayda ise 252 milyar dolara ulaştı.  Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü 2,9 milyar dolarlık ihracatla eylülde de ilk sıradaki yerini korudu. 2,7 milyar dolarla otomotiv ikinci, 1,9 milyar dolarla hazır giyim üçüncü sırada yer aldı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe: İhracatta kilogram başına birim değerdeki artış devam ediyor. Birim ihracat değerimiz geçen yılın eylül ayına göre yüzde 22 artışla 1,62 dolara yükseldi.

Türkiye'nin enerji güvenliğinde bir sorun gözükmüyor. Enerji yoğun sektörlerde ülkemiz güvenilir tedarikçi olarak öne çıkıyor. Özellikle demir-çelik, çimento, seramik, cam, gübre gibi sektörlerde talep artışı bekliyoruz.

GÜLTEPE’NİN DEĞERLENDİRMESİ

27 sektör, 61 ihracatçı birliği ile 100 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), eylül ayı ihracat verilerini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla Trabzon'da açıkladı. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, küresel ekonomideki olumsuz iklime rağmen Türk ihracatçısının eylül ayında da başarılı bir performans ortaya koyduğunu vurguladı. Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre eylül ayı ihracatının yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolara ulaştığını bildiren Gültepe, şunları söyledi: “22,6 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek eylül ayı performansını gerçekleştirmiş olduk. İhracatımız 9 ayda 188 milyar doları, 12 ayda ise 252 milyar doları aştı. Son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorları kırdık. Geçen ay 15 sektörümüz ihracatını artırırken kimyevi maddeler küresel piyasalardaki gelişmelerin de etkisiyle ilk sıradaki yerini korudu. 2,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren kimyevi maddeleri, 2,7 milyar dolarla otomotiv, 1,9 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1,7 milyar dolarla çelik, 1,3 milyar dolarla elektrik elektronik sektörü takip etti. Eylülde hububat, makine ve yaş meyve sebze mamulleri sektörlerimiz tarihlerinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi. Otomotiv, mobilya ve mücevher sektörlerimizde de dikkat çekici artışlar var. Geçen ay bin 942 firmamız ihracat ailesine katıldı. Söz konusu firmalarımız 114 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.”

EN ÇOK İHRACAT YAPAN 5 İL İSTANBUL, KOCAELİ,  BURSA, İZMİR VE ANKARA

Mustafa Gültepe, 45 ilin ihracatını artırdığı eylülde en çok ihracat yapan ilk 5 ilin İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara şeklinde sıralandığını bildirdi. Sakarya, Çorum, Konya ve Gaziantep'in önemli ihracat artışları yakaladığını belirten Gültepe, Trabzon'un da istikrarını koruduğunu söyledi. Trabzon'un eylülde 84 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Gültepe, “Biz bu güzel şehrimizi avantajlı konumu ve geniş hinterlandı ile Rusya'ya, Kafkaslar'a, Türk Cumhuriyetlerine açılan önemli bir kapı olarak görüyoruz. Trabzon cumhuriyetimizin 100. yılında 2 milyar doları hedefleyecek” diye konuştu.  

EYLÜLDE EN FAZLA İHRACAT ALMANYA, ABD VE IRAK'A GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gültepe, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ilk üç ülkenin ise Almanya, ABD ve Irak şeklinde sıralandığını bildirdi. Eylülde Suudi Arabistan'a yüzde 221, Lübnan'a yüzde 102 ve İsviçre'ye yüzde 71'lik ihracat artışları kaydettiklerini anlatan Gültepe, 220 ülkeden 131'inde ihracatı artırdıklarına dikkat çekti. Gültepe, “İhracatta kilogram başına birim değerdeki artış da devam ediyor. Birim ihracat değerimiz geçen yılın eylül ayına göre yüzde 22 artışla 1,62 dolara yükseldi” dedi.

PARİTE KAYNAKLI KAYIP 10 MİLYAR DOLARI AŞTI

Yılbaşında 1,15 seviyesinde olan Euro/Dolar paritesinin eylülde 0,96'ya kadar gerilediğini hatırlatan Mustafa Gültepe, bu durumun ihracata olumsuz yansımasının devam ettiğini vurguladı. İhracattaki parite kaynaklı kaybın sadece eylülde 1,8 milyar dolara ulaştığını, yılbaşından bu yana ise 10 milyar doları aştığını belirten Gültepe, “Bu kritik dönemde özellikle Euro Bölgesi'ne ihracat yapan firmalarımızın parite riskini göz önünde bulundurarak fiyatlandırma yapmaları önem arz ediyor” diye konuştu.

2023'TE BİR AY YAKIN BİR AY UZAK ÜLKEYE TİCARET HEYETİ DÜZENLENECEK

Mustafa Gültepe, konuşmasında geçen ay Romanya ve Tataristan'a düzenlenen ticaret heyetleri hakkında da bilgi verdi. İhracatçı birlikleri ve firma temsilcilerinden 46 kişilik katılımla düzenlenen heyetlerde Türkiye'nin rekabet gücü yüksek, bölgeye ihracatın nispeten düşük kaldığı sektörlere odaklandıklarını belirten Gültepe, “Heyetlerimize 257 yabancı firmadan 350 temsilci katıldı. Firmalarımız 600'den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Ticaret diplomasimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu ay Hindistan ve Filipinler'e heyetlerimiz olacak. 2023'te bir ay yakın bir ay uzak ülkeye ticaret heyetleri düzenleyeceğiz” dedi.  

TÜRKİYE ENERJİ YOĞUN SEKTÖRLERDE GÜVENİLİR TEDARİKÇİ

Gültepe, Türkiye'nin en büyük pazarı konumundaki AB'de yaşanan enerji krizi ve olası yansımaları konusunda ise şunları söyledi:

“Öncelikle ifade etmeliyim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye'nin enerji güvenliğinde bir sorun gözükmüyor. Sektör başkanlarımızla yaptığımız toplantılarda, enerji krizinin ülkemiz için olası yansımalarını değerlendirdik. Enerji yoğun sektörlerde Türkiye güvenilir tedarikçi olarak öne çıkıyor. Özellikle demir-çelik, çimento, seramik, cam, gübre gibi sektörlerde talep artışı bekliyoruz. Enerji krizi nedeniyle Avrupa yeşil dönüşümü ikinci plana atmış görünüyor. Ancak önümüzde 'Yeşil Mutabakat' gibi iddialı bir hedef bulunuyor. Kriz atlatıldıktan sonra Avrupa bu hedefe çok daha fazla odaklanacak. Dolayısı ile ihracat ailesi olarak sadece bugüne değil, yarına da hazırlanmak durumundayız. Yenilenebilir kaynakların dünya elektrik üretimindeki payı yüzde 28, Türkiye'de ise yüzde 46 seviyesinde. Bu alanda ülkemizde yatırımlar süratle devam ediyor. Burada bir diğer fırsat kapısı da, yenilenebilir enerji üretiminde kullanılan araç-gereçler üzerine çalışan firmalarımız için var. Avrupa dönüşüm sürecini hızlandırmak adına ciddi bir finansal kaynak ayıracak. İnanıyorum ki yerli firmalarımız, hem milli enerji profilimizin dönüşümünde, hem de bu araç-gereçlerin ihracatında kritik rol alacak.”

 Mustafa Gültepe, geçen ay TİM'in misyonunu ve vizyonunu da güncellediklerini ve Türkiye'yi ilk 10 ihracatçı ülke arasına sokma vizyonunu doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri belirlediklerini sözlerine ekledi.

MUŞ İHRACAT RAKAMLARINI YORUMLADI

 Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “2022 yılının ilk dokuz ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve dokuzda dokuz yaptık” dedi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın yüzde 9,2 oranında artarak 22,6 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Eylül ayı ihracat verilerini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla Trabzon'da açıkladı. Ramada Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Mehmet Muş, Rusya-Ukrayna savaşının küresel emtia fiyatlarını, ekonomi ve ticaret politikalarını temelden sarsmaya devam ettiğini hatırlattı.

Bakan Muş “Bildiğiniz gibi, küresel ekonomide geçtiğimiz yıldan beri devam eden yüksek enflasyonun yanına artık birçok ülkede etkisini göstermeye başlayan resesyon ihtimali de eklenmiştir. Türkiye, ihracatta 2021 yılında yakaladığı başarıyı 2022 yılının ilk dokuz ayında da devam ettirmiştir. Geride bıraktığımız Eylül ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde9,2 artışla 22,6 milyar Dolar olmuştur. Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek Eylül ayı ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk dokuz ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve dokuzda dokuz yaptık. 2022 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracatımız ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış ile 188,2 milyar dolar seviyesine çıkarak oldukça güçlü bir performans göstermiştir. Eylül ayında dış ticaret hacmimiz, geçtiğimiz yıla göre yüzde 26 oranında artışla 55,6 milyar Dolara yükselmiştir. Enerji ve emtia fiyatlarında yaşanan sert artışın etkisi ile ithalatımız 33 milyar dolar olmuştur. Ocak-Eylül dönemi ithalatımızın yaklaşık üçte biri enerji ithalatından kaynaklanmıştır” dedi.

Son dönemde altın ithalatında yaşanan yükselişe vurgu yapan Bakan Muş, “Söz konusu artış Ocak-Eylül döneminde de devam etmiş olup, toplam altın ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artarak 12,1 milyar dolara yükselmiştir. Nitekim, Eylül ayında altın ve enerji hariç tutulduğunda ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşmiştir. Hükümet olarak, temelden başlayarak bir dünya markası haline gelmelerine kadar pek çok aşamada tüm firmalarımızın yanlarındayız” diye konuştu.

"İHRACATTA KİLOGRAM BAŞINA BİRİM DEĞERDEKİ ARTIŞ 1,62 DOLAR OLDU"

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise yaptığı konuşmada, ihracatta kilogram başına birim değerdeki artışa dikkat çekti. Gültepe, “Birim ihracat değerimiz geçen yılın eylül ayına göre yüzde 22 artışla 1,62 dolara yükseldi. Türkiye'nin enerji güvenliğinde bir sorun gözükmüyor. Enerji yoğun sektörlerde ülkemiz güvenilir tedarikçi olarak öne çıkıyor. Özellikle demir-çelik, çimento, seramik, cam, gübre gibi sektörlerde talep artışı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gültepe, küresel ekonomideki olumsuz iklime rağmen Türk ihracatçısının Eylül ayında da başarılı bir performans ortaya koyduğunu vurguladı. Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre eylül ayı ihracatının yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolara ulaştığını bildiren Gültepe, şunları söyledi:

"22,6 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek eylül ayı performansını gerçekleştirmiş olduk. İhracatımız 9 ayda 188 milyar doları, 12 ayda ise 252 milyar doları aştı. Son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorları kırdık. Geçen ay 15 sektörümüz ihracatını artırırken kimyevi maddeler küresel piyasalardaki gelişmelerin de etkisiyle ilk sıradaki yerini korudu. 2,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren kimyevi maddeleri, 2,7 milyar dolarla otomotiv, 1,9 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1,7 milyar dolarla çelik, 1,3 milyar dolarla elektrik elektronik sektörü takip etti. Eylülde hububat, makine ve yaş meyve sebze mamulleri sektörlerimiz tarihlerinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi, Otomotiv, mobilya ve mücevher sektörlerimizde de dikkat çekici artışlar var. Geçen ay bin 942 firmamız ihracat ailesine katıldı. Söz konusu firmalarımız 114 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.”

EN ÇOK İHRACAT YAPAN 5 İL İSTANBUL, KOCAELİ, BURSA, İZMİR VE ANKARA

Mustafa Gültepe, 45 ilin ihracatını artırdığı eylülde en çok ihracat yapan ilk 5 ilin İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara şeklinde sıralandığını bildirdi. Sakarya, Çorum, Konya ve Gaziantep'in önemli ihracat artışları yakaladığını belirten Gültepe, Trabzon'un da istikrarını koruduğunu söyledi. Trabzon'un eylülde 84 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Gültepe, "Biz bu güzel şehrimizi avantajlı konumu ve geniş hinterlandı ile Rusya'ya, Kafkaslar'a, Türk Cumhuriyetlerine açılan önemli bir kapı olarak görüyoruz. Trabzon cumhuriyetimizin 100. yılında 2 milyar doları hedefleyecek” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP SON ÇEYREĞE 7,7 MİLYAR DOLARLIK İHRACATLA GİRDİ

 Gaziantep eylül ayında 957 milyon 127 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek son çeyreğe rekor bir ihracatla giriş yaptı. Bu veriyle birlikte bir önceki yıla göre yüzde 3,6 artış sağlayan Gaziantep, Ocak-Eylül döneminde ise 7,7 milyar dolar ihracata ulaşmayı başardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, tüm zorlu şartlara rağmen ihracatçı üyelerinin azimle üretmeye, şehri ve ülkesi için değer oluşturmaya devam ettiklerini belirterek, “İhracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve tüm çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum“ dedi.

GTO üyeleri için hayata geçirdikleri projelerle kent ihracatına katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz 957 milyon dolarlık ihracat ile 9 aylık dönemde 7,7 milyar dolara ulaştık. 2021 Ocak-Eylül dönemine göre yüzde 5,5 artan ihracatımız ile kentimizin ihracat potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu ifade etmek isterim. Her fırsatta üyelerimizin sıkıntılarını dile getiriyor, çözüm önerilerimizi ardı ardına sıralıyor, hazırladığımız raporlar ile her kademede girişimlerde bulunuyoruz. Zor günler geçiriyoruz. Bunu herkes biliyor. Üyelerimiz bu zorlu şartlar altında ayakta kalma mücadelesinin yanında durmaksızın da üretime ve istihdama katkı sunuyor. Yani Gaziantepli her ne olursa olsun bahane üretmiyor, değer üretmenin peşinden koşuyor. GTO olarak bize düşen de üyelerimizin bu çabasına destek sağlamaktır. Bahane üretmiyor, üyelerimiz için proje üretiyoruz. Bunun en yakın örneği ise geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz B2B organizasyonudur. 2 gün süren bu önemli organizasyonumuzda 18 farklı ülkeden 38 uluslararası ithalatçı firmayı 150’ye yakın üyemizle buluşturduk. Ve bu 2 günlük süre içerisinde bin 200’ü aşkın ikili iş görüşmesinin yapılmasını sağladık. Gönülden inanıyorum ki bu görüşmelerin meyvesini önümüzdeki aylarda, yıllarda fazlasıyla alacağız. İhracat rakamlarımızın gün geçtikçe artışına tanıklık edeceğiz. Üyelerimizi her hal ve şartta desteklemeye devam edeceğiz. Onlar için ürettiğimiz projelerle, yürüttüğümüz faaliyetlerle, düzenlediğimiz organizasyonlar ile bu kente bir şeyler kazandırmaya devam edeceğiz. Sorunlarımızı gür bir sesle dile getirdiğimiz gibi çalışmalarımızla da üyelerimizi en güçlü şekilde destekleyeceğiz” diye konuştu.

KONYA İHRACATTA YENİ BİR REKOR KIRDI

Konya, bu yılın Ocak-Eylül döneminde ihracatını yüzde 11 artırarak, 2 milyar 429 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirdi. İhracat rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’nın dönemsel bazda tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğini söyleyerek, tüm sanayicileri ve çalışanlarını tebrik etti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Konya’nın Ocak-Eylül döneminde ihracatını yüzde 11 artırarak, tarihin en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğini söyleyen Kütükcü, “Konyalı sanayicilerimiz, ihracatta yakaladığı yükseliş ivmesini sürdürüyor. Sanayicilerimiz, ihracatlarını Eylül ayında yüzde 15,5, Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 11 artırdı. Böylece bu yılın Ocak-Eylül dönemini kapsayan ilk 9 ayda 2 milyar 429 milyon 126 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Şehrimiz bu rakamla, dönemsel bazda tarihinin en yüksek 9 aylık ihracat rakamına ulaşmış oldu. Tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

 

 
Tarihi mekanda Hüsn-i Hat Sergisi
 
3 kupayla döndüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD’dan 6’ıncı bölge talebi
Bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölgede yer alan Erzurum’un sadece bazı ...
Vali Memiş: 'Sözleşmeli besicilik projesine geçiyoruz'
Memiş, ‘Sözleşmeli besicilik projesine geçiyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız ...
Tarıma dayalı ihtisas OSB kurulması kolaylaştırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlemesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize ...
 
Çiftçilere verilen faizsiz kredi limiti artırıldı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ziraat Bankası tarafından çiftçilere ...
Eylül ayında en çok üniversite eğitimi pahalandı
Eylül ayında en çok fiyat artışı yüzde 22,7 ile üniversite eğitim giderlerinde ...
Eylül ayı TÜFE’si açıklandı
Tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 83,45, aylık yüzde 3,08 oldu.
 
Kirişci: ‘Tahıl koridoruyla dünya nefes aldı’
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şehir Buluşmaları çerçevesinde geldiği ...
Erzurum ekonomik dengede 2’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Ağustos 2022 ayı bazında gelirin gideri ...
Erzurum’da eğitimin önceliği değişmedi
ERZURUM GAZETESİ - Erzurum eğitim hizmet harcamaları düzeyinde bölgesinde ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri