Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
 ETÜ’den vefa etkinliği
 ETÜ’den vefa etkinliği
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2021 Pazartesi - 02:48

Erzurum’da 8 sektör ihracatında artış var

DOSİAD - Erzurum’da bu yılın Nisan ayında 13, Ocak – Nisan ayları arasında ise 16 sektör ihracat gerçekleştirdi. 4 aylık boyutta 2020 yılının aynı dönemine göre 8 sektör ihracatında artış, 9 sektör ihracatında ise düşüş gözlendi.

Erzurum’da 8 sektör ihracatında artış var

TİM Erzurum Ocak – Nisan dönemi ihracatta sektörel performans sonuçlarını paylaştı. Erzurum’da bu yılın Nisan ayında 13, Ocak – Nisan ayları arasında ise 16 sektör ihracat gerçekleştirdi. 4 aylık boyutta 2020 yılının aynı dönemine göre 8 sektör ihracatında artış, 9 sektör ihracatında ise düşüş gözlendi.

NİSAN AYI ERZURUM VERİLERİ

Erzurum’dan Nisan 2021 döneminde en yüksek değerde ihracat kaydeden 3 sektör Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ile Madencilik Ürünleri sektörleri oldu. Bu yılın ilk 4 ayında ise en fazla değerde ihracat gerçekleştiren 5 sektör Çimento, Madencilik, Kimyevi maddeler, Hububat, demir ve demirdışı metaller sektörü olarak sıralandı

4 AYLIK ERZURUM VERİLERİ

Erzurum’dan yılın ilk 4 ayında 11,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Dönemde ilk 5 yer alan sektörlerin ihracat payı çimento sektöründe yüzde 28,58, madencilik sektörü payı yüzde 22,59, kimyevi maddeler sektörü payı yüzde 14,10, Hububat sektörü payı yüzde 13,84, demir ve demirdışı metaller sektörü payı yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

8 SEKTÖR İHRACATINDA ARTIŞ

Yılın Ocak - Nisan arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre 8 sektör ihracatında artış, 9 sektör ihracatında ise düşüş yaşandı. Deri ve deri mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri, Tekstil ve Hammaddeleri, Hazırgiyim ve Konfeksiyon, Madencilik Ürünleri, Demir ve Demir Dışı Metaller,  Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörleri ihracat artışı kaydeden sektörler olarak belirlendi

ARTIŞ ORANLARI

TİM verilerinde, bir yıllık süreç bazında ihracat değeri artış oranı hazırgiyimde yüzde 82,6, tekstilde yüzde 430,6, deri ve deri mamullerinde yüzde 5138, çimento sektöründe yüzde 828,1, madencilik ürünlerinde yüzde 47,6, demir ve demirdışı metallerde yüzde 40,3, Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde yüzde 34, hububatta ise yüzde 920,5 olarak değerlendirildi.

DÜŞÜŞ KAYDEDEN SEKTÖRLER

4 aylık süreçte, bir önceki yıla göre ihracat değeri düşüşünün en yüksek oranda kaydedildiği sektör meyve sebze sektörü oldu. Kimya, Makine, Çelik, otomotiv, Diğer sanayi, İklimlendirme, elektrik - elektronik, halıcılık sektörleri önceki yıla göre ihracat değerinin azaldığı sektörler olarak kaydedildi.

DÖNEMSEL DÜŞÜŞ ORANLARI

Dönemsel kayıtta ihracat değeri düşüş oranı meyve ve sebze sektöründe yüzde 100, halı sektöründe yüzde 94.9, elektrik ve elektronik sektöründe yüzde 59,0, iklimlendirme sanayisinde yüzde 67,9, otomotiv endüstrisinde yüzde 81.2, makine ve aksamlarında yüzde 20,6, kimyevi maddeler sektöründe yüzde 12,1, çelikte yüzde 43,5, diğer sanayi ürünlerinde ise yüzde 82.9 olarak belirlendi.

OCAK – NİSAN DÖNEMİ İHRACAT DEĞERLERİ

Erzurum’dan bu yılın Ocak – Nisan ayları kapsamında 16 sektör ihracat yaptı. Dönemde Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri sektörü 3,3 milyon dolar, madencilik ürünleri sektörü 2,6 milyon dolar, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörü 1,6 milyon, Hububat 1.6 milyon dolar, demir sektörü 1.0 milyon dolar, otomotiv endüstrisi 447,8 bin, makina ve aksamları sektörü 535,6 bin, çelik sektörü 102,0 bin, mobilya sektörü 99,1 bin, iklimlendirme sektörü 105,4 bin, hazırgiyim sektörü 30,03 bin, tekstil sektörü 21,3 bin, deri sektörü 62,4 bin, elektrik ve elektronik sektörü 23.6 bin, halı sektörü 1,7 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi.

 

 
Erzurumspor’da 40 maçta 40 futbolcu forma giydi
 
Erzurum’dan 34 ülkeye ihracat yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan emek-yoğun yatırımlara destek
KUDAKA Erzurum ‘Emek Yoğun’ sektörlerde yeni yatırımlar için destek planı ...
Memiş’ten Dünya Çiftçiler Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Girişimci derneklerinden İsrail’e tepki
Erzurum’da cuma namazının ardından toplanan girişimci dernekler ayakkabılarını ...
 
Bakan Yanık ödeme tarihlerini açıkladı
Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik ...
ETB’den Kalkınma Kooperatiflerine destek
ETB'nin “Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Kurulumu Projesi” ve “Süte ...
DAİB ihracat performansını değerlendirdi
TİM ve DAİB verilerinden yapılan derlemeye göre, nisan ayında Birliğe ...
 
Erzurum ve Sri Lanka sanal ortamda buluştu
Yücelik, Sri Lanka Ulusal Ticaret Odası (CCC), Sri Lanka Yatırım Kurulu ...
 Bilgin’den Nakdi Ücret Desteği açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan ayına ilişkin nakdi ...
Bakan Muş’tan kooperatiflere hibe müjdesi
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri