Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Nazik Gölü tamamen dondu
Nazik Gölü tamamen dondu
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı

Ahmet Göksan

Sonucun Seçimi
25 Ekim 2025 Cumartesi

Demokrasi eğer tam olarak uygulanırsa güzelliklerin yaşanmasına ve değişime neden olabiliyor. Bunun en güzel örneği geçtiğimiz Pazar günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanmıştır. Çok sayıda adayın katıldığı bu seçimde Tufan Erhürman büyük bir farkla kazanmış bulunuyor.

Bu seçimin sonucunun doğru değerlendirilmesi ve Kıbrıs Türk’lerinin iradesine saygı gösterilmesi gerekiyor. Seçime katılım oranının yüksek olması AB ülkelerindeki düşük katılıma göre demokrasi açısından büyük bir başarı olarak kabul ediliyor. Kıbrıs Türk’lerinin ulaştıkları bu başarı 150 yıldır İngiliz sömürge yönetiminin ve Rumların ağır baskılarına karşı verdikleri mücadelenin sonucu oluyor. Bu nedenle mücadelenin devam edeceğini söylemek olasıdır. Kendi iç düzenimizin karşılıklı saygı temeline oturtulduğu sürece aşılamayacak engelin olmadığının bilinmesi gerekiyor. Uzun yıllardır bir türlü çözüme ulaştırılamayan Kıbrıs konusunun çözümü için BM genel kurullarında ve Güvenlik konseyinde alınmış olan kararların uygulanmamış olması konunun çözümünün önündeki en büyük engeldir. Önümüzdeki dönemde Kıbrıs konusunun çözümü isteniyorsa öncelikle BMGK’nın aldığı 4 Mart 1964 Tarih ve 186 sayılı kararının güncellenmesi gerekiyor.

Şu anda içinde bulunduğumuz durumun düzeltilmemesi çözümün önünde engel olarak duruyor. Aradan geçen bu uzun süreye karşın Vakıflar ve Mülkiyet konusunun öncelikle ve ivedilikle müzakere masasına getirilmesi gerekiyor. Özellikle Vakıflar konusu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş antlaşma ve anayasasında yer alıyor. Buna koşut Kıbrıs Türk Federe Devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anayasalarında da bu konu yer almaktadır. Annan planında Vakıflar konusuna değinilmemiş olması büyük bir eksiklik olmuştur. Buna koşut Ortodoks Kilisesine ait olan mallar dini kurumlara ait olan mallar olarak geçiriliyordu. Bugüne değin siyası konular öne çıkarılarak bu konuların nadasa bırakıldığını söylemek gerekiyor.

Göreve yeni başlayacak olan kadronun zoru başarması gerektiğinin bilincinde olduklarına inanıyoruz. Bu nedenle elde edilecek başarının sonucunun Kıbrıs Türk’üne ait olacağının ve karşımızdaki unsurun tuzaklarına düşmememizin bilinmesi gerekiyor mu ne… Sevgiyle kalınız.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Karmaşanın Karmaşası
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri