Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Eylül 2022 Pazartesi - 09:05

ASHB’den yaşlılara güvenli internet kullanımı eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaşanan güncel ve teknolojik gelişmelerle her türlü ihtiyacın çevrimiçi yollarla sağlanmasıyla beraber ‘Yaşlılarda Dijital ve Finansal Okuryazarlık’ eğitimleri çalışmalarına hız verdi.

ASHB’den yaşlılara güvenli internet kullanımı eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aktif ve sağlıklı yaşlanma vizyon ve politika hedefleri çerçevesinde başlattığı Yaşlılara Yönelik Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimleri kapsamında bin 514 yaşlıya güvenli internet kullanımı, internet ve telefon üzerinden yapılan dolandırıcılık, internet alışverişinde dikkat edilmesi gerekilenler gibi konularda eğitimler verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaşanan güncel ve teknolojik gelişmelerle her türlü ihtiyacın çevrimiçi yollarla sağlanmasıyla beraber ‘Yaşlılarda Dijital ve Finansal Okuryazarlık’ eğitimleri çalışmalarına hız verdi. Bakanlık önce yaşlıların finansal ve dijital okuryazarlığının artırılması amacıyla cep telefonu ve bilgisayar kullanımı ile genel anlamda dijital ve finansal okuryazarlık yetkinliklerinin ölçülmesi için anket çalışması yaptı.
Birçok ilde çalışma gerçekleştirildi
Bölgesel temsiliyet dikkate alınarak Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Malatya, Samsun ve Gaziantep illerindeki toplam 3 bin 645 yaşlıyla Şubat 2021 tarihinde yapılan çalışma sonucunda cep telefonu olan ve kullanmayı bilen yaşlıların oranının, tüm illerde yüksek oranda olduğu tespit edildi. Bilgisayar kullanımı bilgisinin ise tüm illerde düşük oranda olduğu ortaya çıktı. Cep telefonu ve genel dijital finansal kategorisinde en yüksek oranda olumlu cevap veren il Antalya, bilgisayar kullanımında olumlu cevap veren il İzmir olurken, olumsuz cevapların en yüksek oranda olduğu il Gaziantep oldu.
Çeşitli veriler analiz edildi
Anket sonucunda cep telefonundan ve bilgisayardan alışveriş, bankacılık, fatura ödeme gibi işlemlerin bilinme oranı ile genel dijital ve finansal bilgi kategorisindeki e-devlet şifresi, HES kodu alma, e-nabız, hastane randevu sistemlerini kullanabilme bilgisinin tüm illerde düşük oranda olduğu belirlendi. Mal varlığını ve borçlarını bilme, maaşını kendisi çekebilme, bağlı olduğu sosyal güvence sistemi bilgisinin ise tüm illerde yüksek olduğu tespit edildi. Daha sonra ankette alınan cevaplara göre eğitim ihtiyaç analizi yapılarak, yaşlıların dijital ve finansal okuryazarlık yetkinliklerine yönelik eğitim programlarının içeriği hazırlandı.
Eğitimler Kasım ayında başlamıştı
Eğitimler ilk olarak pilot il seçilen İstanbul’daki 5 huzurevinde Kasım 2021’de başladı. Daha sonra geliştirilen programlarla Nisan 2022 tarihinde hız verilen eğitimler kapsamında bugüne kadar 34 ildeki huzurevi ve çeşitli merkezlerde toplam bin 514 yaşlıya Dijital ve Finansal Okuryazarlık Eğitimi verildi. Eğitimlerde yaşlılar dijital ve finansal okuryazarlık çerçevesinin alt başlıklarında birikimin değerlendirilmesi, güvenli internet kullanımı, internet ve telefon üzerinden yapılan dolandırıcılık, internet alışverişinde dikkat edilmesi gerekilenler, kredi kartı kullanma ve kredi kullanma gibi hususlarda bilgilendirildi. Kuruluş sakinlerinin gönüllü olarak katıldığı eğitimlerin yıl boyunca yaygınlaştırılarak sürdürülmesi planlanıyor.

 
4 göçmen kaçakçısı tutuklandı
 
Doğu Anadolu’da büyüleyici yaban yaşamı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SYDV’lere yeni kaynak
Yanık, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ...
Erzurum’da erken tanı taraması başlıyor
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sakıp Erturhan, ...
 Erzurum sağlık hizmetlerinde güç birliği
Eski Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü ...
 
Berber ve kuaförler pazar günleri kapalı olacak
Erzurum'da Berber, kuaför ve güzellik salonları 1 ekimden itibaren pazar günleri kapalı olacak.
Koca'dan  covid19 açıklaması
6. dalganın giderek azalmaya başladığını, günlük vakanın 5-6 binlerin ...
Türkiye’de bir ilk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de 18 ...
 
Kargın ve Ersay ailelerinin mutlu günü
Gazeteci Murat Kargın’ın oğlu Gökhan Kargın, Fikriye Ersay ile Arzen parkta ...
Söğütlü derenin kumlarında şifa arıyorlar
Oltu ilçesinde bulunan Söğütlü dereye gelen vatandaşlar, yağmur sularının ...
Kızılay’a kan bağışı desteği
Aras Elektrik, Genel Müdürlük Kampüsü’nde personelin katılımı ile Kızılay’a kan bağışında bulundu.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri