Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da her 5.6 kişiden biri genç
Erzurum’da her 5.6 kişiden biri genç
Erzurum 20 Genç Şehir arasında
Erzurum 20 Genç Şehir arasında
Erzurum genç nüfusta Bölgede 8’inci sırada
Erzurum genç nüfusta Bölgede 8’inci sırada
İstatistiklerle Gençlik 2024 verileri açıklandı
İstatistiklerle Gençlik 2024 verileri açıklandı
Şehit Aslan dua ve gözyaşlarıyla anıldı
Şehit Aslan dua ve gözyaşlarıyla anıldı

Ahmet Göksan

Yolun Ulusalı
19 Nisan 2019 Cuma

 “Rum’lar, Türk tarafına Anayasanın 13 maddesinin değiştirilmesini önerdikleri gün, Türk halkına saldırı hazırlıklarını da başlatmışlardı”. 1979 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

                Amerikan yönetiminin başında bulunan kişi geçtiğimiz günlerde kuyuya bir taş daha atarak Golan Tepeleri’nin İsrail’e ait olduğunu söylüyordu. İsrail’in 1967 yılında Suriye’ye ait olan Golan Tepeleri’ni işgali BM Güvenlik Konseyi’nin 477 sayılı kararının aksine bu açıklamayı yapması zaten gergin olan bölgenin daha da gerilmesine neden oluyordu. Bu taş atması yetmiyormuş gibi bazı akıl daneler Golan Tepeleri’nin işgalini Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs’a yaptığı yasal müdahale ile eşit tuttuğunun türküsünü çığırıyordu. Bu yönlü yaklaşımı öne çıkaranlara elmalarla armutların toplanamayacağını söylemekle yetineceğiz. Bunun bir adım ötesinde ise samanla sapı karıştırmak olarak dileyenler de alabilirler.

İngiltere’nin AB’nden boşanması isteği boyut kazanarak devam ediyor. Gelinen nokta adı geçen ülkenin yeni evlenen gelinin baba evinden ayrılarak yeni evine giderken yaşadığı duygusu ile bire bir örtüşüyor. İngilizlerin bir bölümü kalalım derken diğer bir bölümü ise boşanma davasının bir an önce sonuçlanmasının hesabını yapıyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Fransa’nın en önde gideni Bay Macron Ermeni savlarını destekleyen bir kararı açıklıyordu. Fransa Parlamentosu aldığı yeni bir kararla 29 Ocak 2001 tarihinde itibaren bu savları kabul ettiğini duyuruyordu. Bundan böyle 24 Nisan günü “Ermeni soykırımını Anma Günü” olarak kutlanacaktır. Paris’te resmi devlet töreni yapılmasının kabul edilmesine karşın diğer kentler ve bölgelerdeki kutlamalar yerel idari amirlerin sorumluluğuna bırakılıyor.

Bugüne değin dost olduğuna inanmadığımız Fransa alınan bu kararla Türkiye Fransa ilişkilerini de dinamitlenmesine katkı vermiş oluyor. Yaşanan bu olay emperyalist ülkelerle dostluğun kurulamayacağını aldıkları bu kararla bir kez daha kanıtlamış oluyorlar. Onların bu çıkışlarına karşın bilimsel verilerle yanıt vermenin doğru bir tavır olacağının bilinmesini istiyoruz. Bundan böyle şu ülke bunu yaptı. Diğeri de bağlayıcı olmayan karar aldı. Hukuki bir değeri yok söylemlerini bir köşeye bırakarak yukarıda da değindiğimiz çıkışlarla zemin kazanmamız gerekiyor. Bilim üreten kuruluşlara da büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

Önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerden sonra AP yeniden şekillenecek. Bu arada Bay Nikos Anastasiyadis’in son dönemde sıklıkla bazı söylediklerinden çark ediyor görüntüsü veriyor olmasını hedef şaşırtma olarak değerlendirmek gerekiyor. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş antlaşmaları ile kurulmuş olan düzeni yıktıklarını unutarak aynı oyunu bir kez daha gündeme taşıyor olma oyununun inandırıcı olmadığını bir kez daha kanıtlamış oluyor. Yeni çözüm modeli olarak desantrilize federasyon üzerinden yetkilerin paylaşılması ile bütün kararlarda olumlu oya gerek kalmayacak ve sürdürülebilir bir devlet yapısı yaratılacağını söyleyebiliyor.

Bu yönlü bir önerinin yapılıyor olması Makarios’un 30 Kasım 1963 günlü tehdit içeren öneri demetinde yazılanlarla bire bir örtüşmektedir. Başta eski Akel Genel Yazmanı Bay Dimitris Hristofyas’ın seçilmeden önce katıldığı bir toplantıda, “Kıbrıs Türk’lerine uluslararası hukukun tanıdığı en üst düzey azınlık hakkı vereceğiz” söylemini de doğruluyor. Bay Anastasiyadis’in bu söylemi aynı tarlada dolaştıklarının da göstergesidir. Böyle bir yapının kurulması sonrasında Kıbrıs Türk’lerinin hiçbir önerisinin işleme konmayacağını konsa bile kabul edilmeyeceğini özellikle kaydetmek durumundayız. Bu hedeflerini de gizlemiyorlar.

Rum’ların düşündükleri Birleşik Kıbrıs’ın bu şekilde kurulacağını müzakere sürecinde dillendiriyorlar. Bu gerçek biliniyor olmasına karşın sözcük oyunları ile zaman kazanıyorlar. Oynamakta oldukları bu oyunun görülmesi gerekiyor. Buna karşın Kıbrıs Türk’leri olarak bizlerde nasıl biz çözümden yanayız nasıl bir çözüm istiyoruz. Bu hususu daha fazla zaman yitirmeden sorgulamamız gerekiyor. Buna koşut el ele vererek zaman boşa harcamadan Ulusal Konseyi kurarak çalışmalara başlamamız gerektiğini zorunlu görüyoruz. Ülkemizin bu yaklaşıma gereksinimi olduğunu ısrarla vurguluyoruz.

Ada’da kalıcı olmamıza giden yolun Ulusal Konsey’in kurulmasından geçtiğinin bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız.

 

BAŞSAĞLIĞI                                                                                    

Ülkemizin yetiştirdiği ilk hanım meslek büyüğümüz sevgili Bedia Gömeli 11 Nisan 2019 günü İzmir’de vefat etti. O’nu İzmir’de sonsuzluğa uğurlamış bulunuyoruz. Başta ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun. Işıklar içinde olsun. O’ndan öğrendiklerimiz yolumuzu aydınlatacaktır. AG

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri