Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Nazik Gölü tamamen dondu
Nazik Gölü tamamen dondu
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı

Can Umut Avcıgil

Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
14 Aralık 2024 Cumartesi

Ey millet, ey sosyal medya kullanıcıları! Bir zamanlar sokağa çıkıp muhabbet eder, çayımızı yudumlarken dünya işlerini konuşurduk. Şimdi ne mi yapıyoruz? Gözümüz telefon ekranında, parmağımız kaydırma tuşunda. Sosyal medya denen bu canavar, hayatımıza öyle bir girdi ki, artık gerçek hayattan kopmuş gibiyiz.
Peki, bu sanal dünyada siyaset nasıl işliyor? Eskiden siyaset meydanlarında, mitinglerde yapılırdı. Şimdi ise herkes birer siyasetçi kesildi. Twitter'da, Facebook'ta, Instagram'da herkesin bir fikri, bir görüşü var. Ama bu fikirler çoğu zaman bilgiye değil, duyguya dayanıyor. Nefret söylemi, linç kampanyaları, yalan haberler... Sosyal medya, siyaseti kirletti, ahlakı yerle bir etti.
Bir zamanlar siyasetçiler halka hesap verir, onların karşısında sorumlu olurdu. Şimdi ise sosyal medyada kendilerini beğendirenlere oynamaya başladılar. Popülist söylemlerle, yalan vaatlerle insanları etkilemeye çalışıyorlar. Gerçek sorunları çözmek yerine, gündemi değiştirmeye, dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyorlar.
Sosyal medya, hem siyasetçilere hem de halka büyük bir güç verdi. Ancak bu gücü kullanırken ahlaki değerleri unuttuk. Birbirimizi saymayı, dinlemeyi, anlamaya çalışmayı bıraktık. Kendimizce haklı olduğumuz her şeyi savunurken, başkalarının haklarını hiçe sayıyoruz.
Bu gidişatın nereye varacağını siz düşünün. Eğer bu böyle devam ederse, toplumumuz daha da kutuplaşacak, kin ve nefret duyguları artacaktır. O yüzden diyorum ki, sosyal medyayı kullanırken biraz daha dikkatli olalım. Haberleri doğru kaynaklardan alalım, yalan haberlere inanmayalım. Birbirimize saygılı olalım, farklı düşüncelere açık olalım. Unutmayalım ki, sosyal medya bir araçtır, amaç değil.
Son cümlemiz, sosyal medya ve siyaset, birbirini etkileyen iki önemli güç. Bu gücü doğru kullanmak, toplumumuzun geleceği için çok önemli. Ahlaki değerlerimizi unutmadan, bu sanal dünyada da insan olmaya devam etmeliyiz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Karmaşanın Karmaşası
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri