Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu
'ATAUNİV Türkiye’nin akademik yüzü'
'ATAUNİV Türkiye’nin akademik yüzü'
Küçük mevlidle anıldı
Küçük mevlidle anıldı
Erzurum Nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi
Erzurum Nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi
Özakalın TOBB sektörel istişaresine başkanlık yaptı
Özakalın TOBB sektörel istişaresine başkanlık yaptı

Kadir Sabuncuoğlu

Obertan, Egemen, Eduok…
18 Şubat 2019 Pazartesi

Sivas maçı, Erzurumspor açısından çok önemliydi. Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in yeni kadroyla bir patlama yapması bekleniyordu.

                Biz önce 17 Şubat 2019 günü sahamızda oynadığımız D.G. Sivasspor maçının gollerine bakalım:

                Daha karşılaşmanın ikinci dakikasında Obertan, korner atışında topu Lokman ile buluşturdu. Sivas defansının sert müdahalesi ile Lokman Gör ceza alanı içinde düşürüldü ve sakatlandı. Hakemlerin dikkatinden kaçan penaltıya, VAR sayesinde kavuştuk. Kaleciyi terse yatıran Jasmin Scuk, Süper Ligde dördüncü golünü attı.

                Bu gole Sivas,12. dakikada karşılık verdi. Yan hakem “ofsayt” diye bayrağını kaldırdı. Ancak Cüneyt Çakır yönetimindeki VAR hakemleri, “gol” dedi: 1-1.

                30. dakikada  Obertan, sol kanattan Leo’yu kaçırdı. Leo’nun yaptığı ortaya Kristian Opseth vurdu. Kale sahası önünde bu topu yakalayan Samuel Eduok, düzeltti ve kaleye gönderdi. Kaleciye çarpan şut, kale çizgisini aheste geçti. Rakip takımın ofsayt beklentisine de VAR izin vermedi: 2-1.

                56. dakikada Eduok’un kaptırdığı top, Hakan Aslan’ın golü olarak ağlarla buluştu: 2-2.

                60. dakikada usta oyuncu Obertan yine sahneye çıktı. ısrarla takip ettiği topu, Sivas defansından sökerek aldı ve ceza alanına girerek kaleye şutladı. Kaleci Toplagahan’dan dönen topa Eduok kafayı çaktı ve kaleye gönderdi: 3-2.

                72. dakikada İbrahim, Özer’e baskı yaparak kazandığı topu Obertan’a aktardı. Obertan çok düzgün ve sert bir vuruşla takımı rahatlattı: 4-2.

                Fransa milli takımında yer alan Gabriel Antoine Obertan’ın, Sivas maçında atılan gollere katkısı tartışılmaz. Daha doğrusu mavi- beyazlı forma ile üçüncü maçında Obertan, yıldızlaştı ve kariyerini konuşturdu.

                Zaten Erzurumspor’un formasını şimdiye kadar böylesine ünlü bir futbolcu giymemişti. Sahada onu Galatasaray’ın eski ünlü sporcusu Hagi’ye benzetiyorum. 30 yaşında, 1.85 metre boyunda ki Obertan’ın 2021’e kadar Erzurumspor ile sözleşmesi var. İngiltere Premier Ligde mücadele eden Manchester United ve Newcastle United formaları giyen Oberthan’ın özellikleri şöyle:

                “Zekidir. Topla çok hızlı hareket eder. Tekniği yüksek düzeydedir. Rakip defansın üzerine gider, iyi top çalar ve onunla tehlikeler yaratır. Her iki ayağı ile etkili şutlar atar.”

Nefis bir orta, harika bir bir gol

                Gelelim bir başka savaşçıya. Evet tahmin ettiniz o kahraman; kaptan Egemen Korkmaz. Egemen’in önce son Başakşehir maçında attığı gole bir bakalım:

                Başakşehir deplasman maçının 11. dakikasında Opseth’in kendi kalemize attığı golle 1-0 yenik oynuyoruz. İkinci yarıda Emrah Başsan, İbrahim Akdağ, Rasad Muhammed değişiklikleri ile takımın baskısı arttı. Faul atışında Emrah soldan kale önüne, paralel nefis bir orta yaptı. Defansın belkemiği, Kaptan Egemen Korkmaz uçarak kafayı vurdu. 74. dakikadaki bu muhteşem gol, Erzurumspor’a deplasmanda bir altın puan kazandırdı.

                Egemen, Sivas maçında da Lokman ve Leo ile birlikte amansız bir mücadele verdi. Kız arkadaşını trafik kazasında kaybetmesine karşın arkadaşlarından ayrılmayan Rashad Muhammed’e, her maçta kalemizi kahramanca koruyan İbrahim Sehiç’e, başarıya ciddi katkı veren centilmen taraftara teşekkürler. Şimdi sırada Ankaragücü var. Seriye devam etmek zorundayız. Kimse kusura bakmasın…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri