Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Nazik Gölü tamamen dondu
Nazik Gölü tamamen dondu
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı

Ali Kemal Koçak

Ne zaman Müslüman olacağız?
12 Aralık 2024 Perşembe

Her sabah aynı tiyatro.

Şii, Sünni, Alevi, Hanefi, Şafi, Hambeli… Bitmek bilmeyen bir kavga. Birbirimizi çekiştirip duruyoruz. Yetmedi mi? Yorulmadık mı? Günümüzün yarısı, bu mezhep, o meşrep derken kendimizi ayrıştırmakla geçiyor. Diğer yarısı ise birbirimizin boğazına sarılmakla. Şu hâle bakın: Müslüman alemi! Ne komik bir tanım. Ne İslam kaldı ortada ne de birlik. Herkes kendi doğrusu için savaşıyor ama kazanan kim? Koca bir hiç.

>>>PEYGAMBERİN GETİRDİĞİ DİN NEYDİ?

Allah’ın peygamberi bir din getirdi, adı İslam’dı. Yani Müslüman olmak. Sadece ve sadece Müslüman olmak. Oysa şimdi ne haldeyiz? Mezhepler, meşrepler, tarikatlar, cemaatler… Herkes kendi kitabını yazıyor. Peki soruyorum size, bu dinin bir kitabı yok mu? Var. Adı da Kur’an. Yetmiyor mu? Yetmesi lazım ama biz hep kendimize yeni kavgalar arıyoruz.

Bunun sonucu ne? Dağınıklık. Bölünmüşlük. Birbirine düşman olmuş Müslüman topluluklar. Bu kaos sürdükçe ne ekonomik refahı bulabiliriz ne sosyal huzuru ne de kültürel bir ilerlemeyi yakalayabiliriz. Çünkü enerjimiz birbirimizi boğazlamakla tükeniyor.

>>>İSLAM DÜNYASI PİSLİKTEN ÇIKMALI

Aynaya bakmak gerekiyor artık. İslam dünyasının durumu içler acısı. Birbirini sevmeyen, çekemeyen, anlayışsız bir topluluk haline gelmişiz. Peki bu hâlde nasıl refaha ulaşacağız? Batı ilerlerken, bilimde, teknolojide, sanatta devrimler yaparken biz hâlâ “Sen hangi mezheptensin?” diye soruyoruz. Bu soruyu sormaktan vazgeçip, “Ne yapmalıyız?” diye sormaya başlayalım. Yoksa bu döngüden kurtulamayız.

>>>MÜSLÜMAN OLMA ZAMANI

Yeter artık. Gerçekten yeter. Mezhep kavgaları, tarikat çatışmaları, ideolojik bölünmeler… Bunların hiçbirinin kazananı yok. Kaybeden ise hepimiziz. Artık mezhepleri, meşrepleri bir kenara bırakıp, yalnızca Müslüman olmamız lazım. Tek bir bayrağın, İslam bayrağının altında birleşmemiz gerekiyor.

Ve diyoruz ki, eğer Müslümanlar Müslüman olmayı beceremezse, başımız bu pislikten çıkmayacak. Refah hayal olacak. İslam’ın özü olan birliktelik yerine, bu bölünmüşlük devam ederse, bizden sonraki nesillere de sadece kaos miras kalacak. O yüzden tek bir şey lazım: Müslüman olalım. Gerçek anlamda Müslüman. Gerisi teferruat.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Karmaşanın Karmaşası
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri