Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
UEFA C Kursu 11 ilde yapıldı
UEFA C Kursu 11 ilde yapıldı
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu'na özel ödül
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu'na özel ödül
DGF ve DAGC'den Vali Çiftçi'ye iade-i ziyaret
DGF ve DAGC'den Vali Çiftçi'ye iade-i ziyaret
PFDK’dan Erzurumspor’a 80 bin TL para cezası
PFDK’dan Erzurumspor’a 80 bin TL para cezası
Son 21 gün, süre uzatılmayacak
Son 21 gün, süre uzatılmayacak

Ahmet Göksan

Kâbusun Büyüğü
16 Ağustos 2025 Cumartesi

İsrail Amerikalı kişiye sırtını dayadıktan sonra bölgedeki ülkelerin sınırlarını değiştirmek için sürdürdüğü çalışmalarına aralıksız oluşan tepkileri dikkate almadan devam ediyor. Filistinlileri bir kez daha mülteci göçmen durumuna düşürmek için kulaklarını tıkayıp yoluna devam ediyor. Bu arada kadın ve çocukların mağduriyetleri birkaç protesto ile geçiştirilmeye çalışılıyor. 

İsrail’in kadın ve çocuklara neden acımasızca davrandığına gelirsek karşımıza tuhaf bir durum çıkıyor. Yaşanan çatışmalardan sonra öldürülen İsrailli asker sayısı ile Filistinli kadınların bu dönemde yaptıkları doğum sayıları karşılaştırılıyordu. Kısaca her iki tarafın kandan beslendiklerini kaydetmek gerekiyor. Yine de ne olursa olsun bölgede insanlık suçu işlenmeye devam ediliyor. 

Bir başka husus ise öldürülenlerin sayıları duyurulurken sanki büyük başarı kazanmış gibi davranılıyor olmasıdır. Yaşananların insanlık dışı bir eylem olduğunun anımsanmıyor olması ayrı bir garabettir. Suriye’de ise ülkeye demokrasiyi getireceğinin türküsünü çığırarak gelenlerin bırakın demokrasi getirmeyi mezhep savaşları bataklığına soktular. Bugüne değin Suriye’nin yeniden kan gölüne dönmesiyle dünyada en büyük katliamların mezhep savaşlarında yaşandığı biliniyor. Bölgede inanların açlıkla terbiye edilmemesi en içten dileğimizdir. 

Adada 04 Mart 1964 tarihinde BMGK’nin 186 sayılı kararı ile konuşlu bulunan anılan görevlilerinin belirli sürelerle görev yaptıkları biliniyor. Şimdilerde görev süresinin sonuna gelen Colin Stewart’ın görev yaptığı dönemde taraflara karşı eşit mesafede durduğu kendinden önce yapılanlara benzer davranışları sergilediğini söylemek gerekiyor. 

Ayrılırken Rum basınına yaptığı açıklamasında Rumların en büyük kâbusunun Türkiye ile ortak sınıra sahip olmalarıdır diyordu. Ortak sınırın kendilerinin Türklere karşı saldırmaları ile oluştuğunu da bilmeleri gerekiyor. Yine adı geçen kişi yürütülmekte olan müzakere süreci için zemin olup olmadığına ilişkin soruya ise, tarafların ortak kanılarının her iki tarafın kendilerini haklı görüyor olmalarıdır diye cevap veriyordu. 

Colin Stewert, Kıbrıs sorunu aşılması gereken bir dağ ise biz daha o dağın eteğinde bile değiliz kilometrelerce uzağındayız diyordu. Karşımızdaki unsurun ayak diremesini devam ettirdiği sürece anlaşma umutları da suya düşmektedir.  Hep birlikte ileriye doğru yürümemiz gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri