Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çiftçisine sertifikalı tohum desteği
Erzurum çiftçisine sertifikalı tohum desteği
230 gıda işletmesi denetlendi
230 gıda işletmesi denetlendi
TESK: Esnafa özel enerji tarifesi şart
TESK: Esnafa özel enerji tarifesi şart
Sonbahardan önce bitmesi hedefleniyor
Sonbahardan önce bitmesi hedefleniyor
Terör örgütü propagandası yapan 3 kişi tutuklandı
Terör örgütü propagandası yapan 3 kişi tutuklandı

Kadir Sabuncuoğlu

Bu Sene Tatile Erzurum'a Gel...
3 Mart 2017 Cuma

Sosyal medyada sanatçı Murat Balkuş, bir kampanya başlattı.

'Sıla- i rahim günleri' diye.

Balkuş, bir sloganla devam etti:

- Bu sene tatile ERZURUM'A GEL...

Buradaki 'Sıla-i rahim', 'Bir kimsenin memleketine ve de oradaki akrabalarına yaptığı ziyaret.'

Balkuş'un sosyal paylaşım sitesinde 10 bini aşkın arkadaşı var.

'Günaydın' derken bile Mimar Mete Keran'ın yaptığı Erzurum tablosunu fon olarak kullanarak 'Bu sene Erzurum'a gel' kampanyasını sürdürüyor.

Videoyu açıyorsunuz, bu kez Sevgili İbrahim Erkal'ın 'Erzurum'a gel' şarkısı çalıyor.

 

LEMAN EZE TİPLEMESİYLE REKORA GİDİYOR

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümü mezunu olan ve İstanbul'da radyo, televizyonlarda etkili programlar yapan Murat Balkuş, bir zamanlar Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (Er- Vak) 'Sultan Sekisi' adıyla yaptığı çaşırlı ve dürümlü toplantılarında olduğu gibi daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Son olarak Balkuş ile Palandöken'de B.B. Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan'ın 'Adını Memleketine Yaz' kampanyasını sunarken görüştük.

Mikrofonu aldı, kısa sürede mavi- beyazlı ekibsı hedeflenen rakama ulaşmasını sağladı.

Erzurum kadınını en iyi oynayan sanatçılardan biri olan ve sadece Leman Eze 'Dedikoducu' tiplemesiyle YouTube'da 500 bini aşkın kişi tarafından tıklanan Balkuş, sosyal sorumluluk projeleri ile sıkça karşımıza çıkıyor.

 

BALKUŞ'UN AÇTIĞI KAMPANYAYA SEVEN'DEN DESTEK

Sanatçı Balkuş'un ardından İstanbul Kadıköy'deki Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfında başkanlığını, geçtiğimiz Ocak ayında A. Hadi Atalar'a devreden Mehmet Sabri Seven'in yine sosyal medyada bir paylaşamı oldu.

Murat Balkuş'un başlattığı 'Bu sene tatilini Erzurum'da geçir' kampanyasını çok önemsediğini bildiren Mehmet Sabri Seven, açıklamada şöyle devam etti:

"Haydi herkes Erzurum'a. Kaplıcaya, kayağa, türbeye, Uzundere'ye, Serçeme'ye, Oltu taşına,dönere, cağ kebaba, kadayıf dolmasına."

Sanıyorum Sevgili Seven, "Kaplıca" derken, Hasankale (Pasinler) ve Ilıca'dan söz ediyor.

Tatil yaz mevsimine rastlayacağı için Hasankale'de kaplıca keyfi ile birlikte 'Bahçelerde piknik ve öğle yemeğinde tava'yı da ben ekliyorum.

Mehmet Sabri Seven, gurbetten sılaya gidecekler için şunları söylüyor:

"Biz İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak Erzurum'da tatil organizasyonlarını geçmiş yıllarda birkaç kez yaptık. Takriben 20-25 aile (40 -50 kişi ) DDY'den ihtiyacımız kadar yataklı, yemekli vagon tahsis ettirerek Erzurum'a gittik. Bir hafta on gün orada kalarak, her gün değişik organizasyonlar düzenleyip piknik yaptık, kaplıcalara gittik. Eş, dost, akraba ziyaretlerimizi ve alışveriş yaptık. Bu bir hafta on günlük Erzurum seyahati vesilesiyle hem Erzurum'da geçmişimizi yeniden yaşamış olduk hem de Erzurum esnafına bir nebze de olsa katkıda bulunarak bunun manevi hazzını yaşadık."

 

SEVEN: EŞ VE DOSTLARI DA GÖTÜRMEK GEREK

Anlamlı kampanyayı başlatan Murat Balkuş'a teşekkür eden Seven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun diğer bir ayağı da hatta bana göre daha önemli olanı bizlerle birlikte Erzurumlu olmayan kişileri de Erzurum'a götürüp onlara Erzurum misafirperverliğini göstermek. Erzurum'umuzun kültürünü, örfünü, turizmini tanıtıp sevdirip hem de ekonomisine katkıda bulunmalarına vesile olmamız lazım. Ben şahsım ve ailemle birlikte bir şeyleri vesile ederek her sene 3- 5 kez Erzurum'u ziyaret etmemizin yanında ayrıca 10- 15 yıldır kendi ailemle birlikte Erzurumlu olmayan eş dost 10-20 aileyi (25-50 kişi) tatile Erzurum'a götürüyor, onları Erzurum'da misafir edip gezdirip alışveriş yaptırıp sevdiriyorum. Bu konuklar, daha sonra zaten kendileri bir daha ki sene tekrar Erzurum'a gitmek için can atıyorlar."

Her fırsatta Erzurum'a önemli katkılar sağlayan Seven ailesinden Mehmet Sabri Seven, paylaşımında sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan hareketle ben tüm hemşehrilerimize tatillerini Erzurum'da geçirmelerini ve eğer yapabiliyorlarsa kendileriyle birlikte Erzurumlu olmayan dostlarını da götürmelerini rica ediyorum. Ayrıca Murat Balkuş kardeşime de bu kampanyayı Erzurumlu STK'lar ile koordineli olarak yürütmesini naçizane tavsiye ediyor, bu anlamlı düşüncesi için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”

Bakalım bu güzel ve anlamlı kampanya, nasıl devam edecek ve Erzurum’a etkisi ne olacak?

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Karmaşanın Karmaşası
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri