Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Hakkari - Van kara yoluna çığ düştü
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Nazik Gölü tamamen dondu
Nazik Gölü tamamen dondu
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Yolcu otobüsü polis noktasına çarptı: 4 polis yaralandı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı
Taksi bagajından düzensiz göçmen çıktı

İzzet Fehmi Aksakal

15 Temmuz: Hainler ve Kahramanlar
15 Temmuz 2024 Pazartesi

15 Temmuz 2016 gecesi, Türk devleti hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. FETÖ’nün planladığı bu saldırının amacı, devleti teslim almak, ülkeyi parçalayarak emperyalist güçlere boyun eğdirmekti. Ancak Türk milletinin direnişi, bu hain planları boşa çıkardı. Bu olayın doğru tespiti budur; ancak bir başka önemli nokta daha var ki bu da o gece kimlerin dik durduğudur.

O gece pek çok kişi, hain darbecilere karşı mertçe duruş sergiledi. Ancak, darbe girişimi esnasında ortadan kaybolan, sorumluluk makamında oldukları halde yiğitçe duramayanlar da vardı. Darbe bastırıldıktan sonra, işin ucu devletten yana dönünce ortaya çıkan bazı kişiler, türlü bahanelerle kendilerini aklamaya çalıştılar. "Gusül abdesti almaya gitmiştim," "Daha geniş ayakkabı giymek için eve döndüm," gibi bahanelerle kendilerini savunanları hepimiz biliyoruz.

Bu millet, o gece kimlerin yiğitçe durduğunu, kimlerin etek altına saklandığını çok iyi biliyor. Kimse kusura bakmasın; o gecenin bir numaralı kahramanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun liderliğinde millet, hain darbecilere karşı destansı bir direniş sergiledi. Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen halk, demokrasisine ve devletine sahip çıktı.

Eğer ikinci bir kahraman söyleyeceksek, o da topyekûn Türk milletidir. 15 Temmuz’un asıl kahramanları, meydanlara inen, tankların önüne yatan, silahların karşısında durmadan ilerleyen Türk milletidir. Ucuz bahanelerle kaçanlar değil, vatanı için canını ortaya koyanlardır.

O gece, Türk milleti bir destan yazdı. Hain darbecilere karşı duran, ülkesine ve demokrasisine sahip çıkan milletimiz, tarihe adını altın harflerle yazdırdı. 15 Temmuz’un kahramanları, bu vatanın gerçek sahipleridir. Ne hainler ne de ucuz bahanelerle kaçanlar, bu gerçeği değiştiremez. Bu millet, 15 Temmuz’da hainlere karşı dik durarak tarihe bir kahramanlık destanı bıraktı.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Karmaşanın Karmaşası
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri