Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
IV. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Festivali başlıyor
IV. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Festivali başlıyor
V. Türk Dünyası Müzeleri Buluşması Andican'da
V. Türk Dünyası Müzeleri Buluşması Andican'da
Erdoğan: Sağlıkta bu noktalara kolay gelmedik
Erdoğan: Sağlıkta bu noktalara kolay gelmedik
Muş Ovası'nda lahana hasadı başladı
Muş Ovası'nda lahana hasadı başladı
Kars’ta afetten etkilenen üreticilere 26 milyon destek
Kars’ta afetten etkilenen üreticilere 26 milyon destek
HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2017 Salı - 13:49

YÖREX 2017'de Erzurum Rüzgarı

Türkiye'nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin marka değeri taşıyan yöresel ürünleri tanıtıldı.

YÖREX 2017 de Erzurum Rüzgarı

Türkiye'nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin marka değeri taşıyan yöresel ürünleri tanıtıldı.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile bu yıl 8.’si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış törenine; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve sektör temsilcileri katıldı.
Türkiye'nin birçok ilinden oda, borsa ve kalkınma ajansları başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve özel firmaların katılım sağladığı YÖREX’te, bu yıl 70 ilden, 125 oda ve borsa, 16 Kalkınma Ajansı, 71 farklı kurum ve kuruluşun yanı sıra, 200’ün üzerinde firma yer aldı.
Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen YÖREX Fuarı’nda; KUDAKA ve bölge Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinin tanıtım stantları da yer aldı. Fuarın açılış programının ardından stantları gezen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, KUDAKA bölge stantlarını ziyaret ederek yöresel ürünler ve Ajansın tanıtım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Bölge standında; Erzurum, Erzincan, Bayburt’tan katılan STK ve yerel firmalar tarafından bölgenin geleneksel gıda ve el sanatları ürünleri sergilendi. Oltu taşı, ehram ürünleri ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantta, misafirlere çeşitli ikramlar yapılarak bölgenin marka değeri taşıyan yöresel değerleri tanıtıldı.
Fuarda, KUDAKA tarafından hazırlanan Erzurum-Erzincan-Bayburt’a ait gezi rehberleri, tanıtım dokümanları ve görseller ile bölgeye ait yöresel ürünler bölge standını ziyaret eden katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, KUDAKA’nın fuara olan katkılarından dolayı Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tarafından Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e plaket takdim edildi.

 
Gaziler şükran ve minnetle anıldı
 
DAİB Moskova’da Worldfood gıda fuarındaydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin Ahisi Ali Saraç
30. Ahilik Haftası kutlamaları törenlerle başlarken, Trabzon geçen yıldan ...
Sekmen: ETSO Seçimlerinde taraf değiliz
Başkan Sekmen, “İlimizde yapılacak olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ...
Sekmen: “Ahilik kardeşlik ve doğruluk demektir”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Erzurum Esnafına 2 yılda 6 milyon kredi
NESRİN ÇETİNKAYA-S.S. Yakutiye Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, ...
Sivridere Barajında geri sayım
DİLEK BAYRAK-Tamamlandığında ülke ekonomisine 3 milyon 704 bin TL katkı ...
Baykal, Yörex’te Erzurum standını ziyaret etti
YÖREX, Oltu taşı, deri, bakır ve dokuma halılar ile coğrafi ürünlerin ...
 
YÖREX’e ETSO damgası
13 Eylül günü kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı’nda Erzurum’un tanıtımını ...
KUDAKA'dan bilgilendirme açılımı
KUDAKA ulusal ve uluslararası destek mekanizmaları bilgilendirme toplantıları start alıyor.
Oral adaylığını açıkladı
İş adamı Hakan Oral, Ticaret Borsası başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri