Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
20 Mayıs 2019 Pazartesi - 01:11

Varank gençlere müjde verdi

Varank, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919‘un 100’ncü yılında gençlere müjde verdi. Bakan Varank, "Bizim için bu yeni dönemin mottosu milli teknoloji, güçlü sanayi" dedi.

Varank gençlere müjde verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919‘un 100’ncü yılında gençlere müjde verdi. Bakan Varank, "Bizim için bu yeni dönemin mottosu milli teknoloji, güçlü sanayi" dedi.

TÜBİTAK’ın genç girişimciliği desteklemek için yaptığı ikinci çağrının sonucunu açıklayan Bakan Varank, teknoloji odaklı proje yürüten gençlere 200 bin liraya kadar hibe vereceklerini bildirdi. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilirken, sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanacak.

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programının 2018 yılı ikinci çağrısı sonuçlandı. Çağrı sonuçlarını Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun’da açıkladı. TOBB’un Samsun’da düzenlediği, “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Ödül Töreni”ne katılan Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, “Tam 100 yıl önce, kurtuluş mücadelemizin başladığı günde, istiklal meşalesinin yakıldığı şehir Samsun’da bulunmaktan, büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyor, her birinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum“ diye konuştu.

BAKAN VARANK'TAN GENÇLERE MÜJDE

Konuşmasında gençler için bir müjdesi olduğunun altını çizen Bakan Varank, TÜBİTAK’ın BİGG programının sonuçları hakkında bilgi verdi. Programın 2018 yılı ikinci çağrısına 4 bin 500`ün üzerinde genç girişimcinin başvurduğunu ifade eden Bakan Varank, bunlardan 146’sının 200 bin liraya kadar geri ödemesiz desteğe hak kazandığını açıkladı.

Türkiye’nin dinamik ve iyi yetişmiş genç nüfusuna vurgu yapan ve genç girişimciliğini çeşitli mekanizmalarla desteklediklerini bildiren Bakan Varank, şunları kaydetti:

"Ülkemiz teknoloji tabanlı yenilikçi girişimlerde ciddi bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak hem ülkemize hem de gençlerimize karşı en büyük sorumluluğumuz. Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinden tutun da bu işin finansmanına kadar farklı alanlarda destekler sunuyoruz. Teknoparklar, Ar-Ge ve tasarım merkezleri, araştırma üniversitelerimiz, TÜBİTAK ve KOSGEB aracılığıyla gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İcat çıkaran, fikrini somut ürüne döken gençler istiyoruz. Önümüzde seçimsiz 4 yıldan uzun bir dönem var. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirip, ülkemizi küresel ekonomide daha üst basamaklara çıkarmanın gayretindeyiz. Bizim için bu yeni dönemin mottosu Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi, bu noktada genç girişimcilerimizden gelecek her türlü yeni öneriye açığız. Onlara güveniyor, fikirlerini çok önemsiyoruz."

"GENÇLERE DESTEK"

Bakan Varank’ın sonuçlarını açıkladığı BİGG Programı, girişimcilerin yenilikçi fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek işlere dönüştürmelerini amaçlıyor. Programla genç girişimcilerin fikirden pazara kadar olan tüm süreçteki faaliyetleri desteklenirken, bu sayede de nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve rekabetçi başlangıç firmalarının oluşturulması hedefleniyor.

Program kapsamında girişimcilere eğitim verilirken, sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda da destek sağlanıyor. Girişimciler, kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite, teknolojik geliştirme, ticari prototip hazırlama, yazılım algoritması geliştirme faaliyetleri ve bu faaliyetler sonucu elde edilen çıktıların ticari değere dönüştürülmesi çalışmalarını da program kapsamında yürütüyor.

 

 
Cumhurbaşkanından “Devlet ebed müddet” vurgusu
 
Küçük Nurcan gözyaşlarıyla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl ekonomisinde Tekstil Kent gündemi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ...
ETB projesi başladı
Erzurum Ticaret Borsası tarafından yürütülen “Erzurum ili Süt Sektörü ...
Erzurum’da 4 ayda 2 bin 214 konut satıldı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL- TÜİK 2019 Nisan dönemi Erzurum konut satış istatistiklerini ...
 
Yücelik’ten 19 Mayıs mesajı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Erzurum Nisan’ı 25’inci tamamladı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - Bölgede vergi tahsilatının tahakkuka oranı sıralamasında ...
Canlı Hayvan Borsası’nda geri sayım
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapımı tamamlanmak ...
 
Erzurum 2’inci sırada
Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol 2018 yılı ...
Erzurum 3 sektörde birinci sırada
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum, İnşaat, Toptan Ticaret ve Komisyonculuk, ...
Bankacılık sektöründe Erzurum farkı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en fazla ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri