Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
8 Mart 2024 Cuma - 15:03

Vali Çiftçi’den Atatürk Üniversitesi yayınevine övgü

Sosyal bilimler, eğitim bilimleri, sağlık bilimleri, fen ve mühendislik bilimleri ile sanat ve spor alanlarında 1957’den beri kitaplar yayımlayan, Prof. Dr. Bünyamin Aydemir yönetimindeki Atatürk Üniversitesi Yayınevi, uluslararası bilim ve akademi literatürüne katkı sağlamaya devam ediyor.

Vali Çiftçi’den Atatürk Üniversitesi yayınevine övgü

Sosyal bilimler, eğitim bilimleri, sağlık bilimleri, fen ve mühendislik bilimleri ile sanat ve spor alanlarında 1957’den beri kitaplar yayımlayan, Prof. Dr. Bünyamin Aydemir yönetimindeki Atatürk Üniversitesi Yayınevi, uluslararası bilim ve akademi literatürüne katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda yayınevinin çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret eden Yayınevi Koordinatörü Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, Vali Çiftçi’ye Atatürk Üniversitesi yayınlarından takdim etti.

“YAYINLAR BİR ŞEHRİ GELECEĞE TAŞIR”

Yayınevi tarafından yayımlanan eserleri ayrıntılı bir şekilde inceleyen Vali Çiftçi, çalışmaları övgüyle karşıladı. Özellikle Erzurum’u konu alan kitapları daha da ilgiyle inceleyen Vali Mustafa Çiftçi, bu tür yayınların çoğaltılması ve literatüre kazandırılması gerektiğini ifade etti. Erzurum’un hemen her alanda çok köklü ve çok güçlü bir potansiyeli olduğunu belirten Vali Mustafa Çiftçi, yayınların bir şehri geleceğe taşıyan en önemli araçlardan olduğunu dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Yayınevinin özellikle Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın teşvik ve destekleriyle önemli çalışmalara imza attığını belirten Prof. Dr. Bünyamin Aydemir ise Yayınevinin hem Erzurum’un hem de üniversitenin en değerli markalarından biri olduğunu söyledi. Kaliteli ve güvenilir akademik kaynaklar sağlamak amacıyla yayınevi olarak çalışmaları büyük titizlikle yürüttüklerini aktaran Aydemir: “Bu kaynaklar, öğrencilerin, akademisyenlerin ve araştırmacıların bilgiye erişimini kolaylaştırıyor. Yine aynı zamanda yayınevimiz, belirli bir alana odaklanmış olan akademik toplulukları destekliyor ve bu toplulukların gelişimine katkı sağlıyor. Bu sayede, belirli bir alandaki bilimsel iletişim ve iş birliği güçleniyor. Uluslararası bir kimliğe sahip olmasının yanında yerel kültüre de katkı sunan yayınevimiz, şehrimizin ve bulunduğu bölgenin kültürel ve akademik mirasını korumaya ve geliştirmeye yardımcı oluyor. Böylesine önemli bir misyonu içinde barındıran Atatürk Üniversitesi Yayınevinin gelişmesine ve büyümesine destek olan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

REKTÖR ÇOMAKLI: “ÖVGÜLERDEN GURUR DUYDUK”

Vali Mustafa Çiftçi’nin ardından Rektör Çomaklı’ya da bir ziyaret gerçekleştiren Aydemir, Vali Çiftçi’nin övgü ve tebrikleri Rektör Çomaklı ile paylaştı. Yayınevi ile ilgili yapılan değerlendirmelerden dolayı gurur duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, her alanda olduğu gibi kitap yayın alanında da hem bilime hem kültüre hem de Erzurum’a hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek şunları aktardı: “Devlet büyüklerimizin çalışmalarımıza yaptıkları övgüler bizleri çalışmaya ve üretmeye daha da motive etmektedir. Atatürk Üniversitesi Yayınevi kültürel ve tarihsel alanlarda kimlik ve bellek oluşumuna katkı sağlayacak yayınlara da önem vermekte olup, özellikle Erzurum ve bölgenin eski - yeni tarihsel-kültürel kimliğine ilişkin eserlerin literatüre kazandırılmasını önceleyen bir yayın politikası yürütmektedir. Yayınevi olarak telif kitaplar, çeviri kitaplar, tıpkı basımlar ve ders kitapları gibi yayınlarla bilimin her alanındaki yayın literatürüne, Erzurum’un tarihine ve kültürüne hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 
Tekin Uzunderelilere seslendi
 
Karda mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Aydemir Gazze katliamını kitaplaştırdı
Prof. Dr. Bünyamin Aydemir’in kaleme aldığı “Caniler ve Ötekiler” ile ...
Şehit Ay dualarla uğurlandı
Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan ...
‘Erzurum var Erzurum’dan dışarı’
ERZURUM GAZETESİ ARAŞTIRMA HABERİDİR - Erzurum doğumlular Türkiye nüfusunun ...
 
Erzurumluların İl tercihleri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ARAŞTIRMA HABERİDİR - Erzurum doğumluların en fazla sayıda ...
27 bin 125 Erzurum doğumlu bölgede yaşıyor
ERZURUM GAZETESİ ARAŞTIRMA HABERİDİR - Erzurum’la birlikte 14 ilin yer ...
Erzurum Büyükşehirler içinde 29’uncu sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Büyükşehirler içinde nüfus bakımından ...
 
Erzurum’da ortanca yaş 30,2’ye yükseldi             
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Ortanca yaş ülke sıralamasında ...
Erzurum nüfus yoğunluğunun en düşük olduğu 8. il
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum kilometrekare başına düşen 30 ...
Erzurum yabancı nüfusta bölgede ilk sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2 bin 489’u erkek, 2 bin ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri