Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Mart 2023 Pazar - 07:45

Uçar’dan kurtuluş bayramı mesajı

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum’un kurtuluşunun 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uçar; “Erzurum’un kurtuluşunun 105. yıl dönümünün gururuyla birlikte, Türkiye Yüzyılı’nı da millî hafızamıza kazıyacağız” dedi.

Uçar’dan kurtuluş bayramı mesajı

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum’un kurtuluşunun 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uçar; “Erzurum’un kurtuluşunun 105. yıl dönümünün gururuyla birlikte, Türkiye Yüzyılı’nı da millî hafızamıza kazıyacağız” dedi.
Millî mücadeledeki destansı meydan okumanın başladığı ve küllerinden yeniden doğuşun öncüleri olan ve üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanları rahmetle, şükranla, minnetle yâd ettiklerini ifade eden Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yayınladığı yazılı mesajda şunları söyledi;
“105 yıl evvel milletimizi de topyekûn tarihe gömmek isteyenler, Dadaşlar diyarını, tarihi şan ve şerefle dolu şehrimizi işgale yeltendiler. Uzunca bir süredir devam eden savaşların yükü altında beli bükülen milletimiz, ‘yurdunu alçaklara uğratma sakın’ diyerek, son bir silkinişle millî mücadeleyi başlattı ve zafere ulaştı. Millî mücadeledeki destansı meydan okumanın başladığı ve küllerinden yeniden doğuşun öncüleri olan, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum.
Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hesapları hiç mi hiç eksik olmadı, olmayacakta! 12 Mart 1918'de topraklarımızı işgalcilerden kurtaran birlik ve beraberlik şuurunun bizi her zamankinden daha fazla kuşatması için çok çalışmalıyız.
Acısının yüreklerimizi kuşattığı bu günlerde on bir ilimizde yaşanan deprem sonrası özellikle vefanın ve kardeşliğin yardım olup akmasına şahitlik etmek Belediye Başkanı olarak beni de ziyadesiyle gururlandırdı.
Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin destanının yazıldığı zamanda kayıtsız kalmayıp yaptığımız ayni ve nakdi yardımların yanı sıra Erzurum’un tarihi yüzü Yakutiye ilçemiz adına Hatay ilimizde konteyner kent kurmanın, depremlerin yaşandığı illerimizdeki kardeşlerimize el uzatmanın, her daim yanlarında olmanın gururunu yaşıyoruz. Devlet ve millet el ele vererek, gönül birliğiyle hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.
Erzurum’un kurtuluşu, milli mücadelenin yurt sathına yayılmasında millet olarak kenetlenip nasıl bir diriliş örneği sergilediysek, bugün de yaşadığımız depremlerden sonra devlet-millet el ele vererek 105 yıl önceki ruhla yeniden kenetlenerek, insanlarımızın acısını paylaşmak için verdiğimiz mücadele hepimiz için bir gurur vesilesi olmuştur. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”
‘İstiklal Marşımız, Milletimizin öz benliğini yansıtmaktadır’
İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümünü yaşamanın da gururunu yaşadıklarına vurgu yapan Başkan Mahmut Uçar mesajını şu şekilde sürdürdü;
“Korkma ile başlayan marşımızın kurtuluşumuzla aynı gün kabulü Türkiye yüzyılı ilan ettiğimiz bu günler de bizi daha da güçlendirecek.
İstiklal Marşımız, tam bağımsızlık ve kurtuluş savaşı mücadelesi veren milletimizin kahraman ordumuzun, gösterdiği iman, inanç, cesaret ve hürriyet aşkının en güzel ifade edilme şeklidir. İstiklal Marşımız, Milletimizin öz benliğini yansıtmaktadır. Marşımızın dizelerinde geçen bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden temel değerlerimizdir.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı dolayısıyla verilen ödülü kabul etmeyip, “Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek “Darül Mesai” adlı bir hayır kurumuna bağışlayarak bizlere miras olarak kendinden önce vatanını, milletini düşünmenin ne kadarda eşsiz bir duygu olduğunu yaşayarak göstermiştir. Bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağımız, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, kutsal vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaya ve dalgalanmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin bu mutlu ve gururlu gününü kutluyor, İstiklalimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyoruz.
Yaşadığımız depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Allah'tan, Devletimize ve Milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını temenni ediyoruz.
Tüm şehitlerimizin ve şairimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Kurtuluşumuz kutlu olsun.”

 
Yurdagül: ‘Erzurum’un kurtuluşu bir destandır’
 
’12 Mart milli ve manevi değerlere vefanın kaydıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye Ramazan’a hazır
Yakutiye Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçedeki cami ve mescitlerin ...
'Sofrasını herkese açmayı seven bir toplumuz'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli 6 ...
Pasinler İstiklal Marşı'nın manasında buluştu
Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yılı düzenlenen törenle kutlandı.
 
‘Annelerin yüreği bir’
Deprem Bölgesinde dayanışma ve paylaşma doruk noktasında. Türk Milletine ...
'Yüzyılın felaketini, dayanışma ile aşacağız'
Malatya’da deprem sonrası yapılan çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ...
Karayazı’nın 40 yıllık tapu sorunu çözüldü
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Karayazı ilçesinin 40 yıllık tapu sorununu çözdü.
 
Mahire teyze: 'Devlet yok diyeni Allah kör eder'
Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma ...
Kirişci: Deprem 11 il ekonomisine ağır darbe vurdu
Kirişci, depremin 11 ilin sanayisine, ekonomisine de büyük darbe vurduğunu ...
Sunar: ‘Hüznümüz tarifsizdir’
Palandöken Belediyesi depremzede kadınları unutmadı. Deprem bölgesindeki ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri