Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EĞİTİM
9 Şubat 2024 Cuma - 19:30

Tekin Bilim İnsanlarına seslendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Maarif Buluşmaları” programına katıldı.

Tekin Bilim İnsanlarına seslendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Maarif Buluşmaları” programına katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum gezi ve programları çerçevesinde AK Parti SKM açılışı ve Muhtar Buluşmaları sonrasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen ‘İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ve yönetim tarafından karşılanan Bakan Tekin, burada işadamları ile bir araya geldi ve sorunlarını not aldı. Bakan Tekin ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda, memleketimin iş insanlarıyla bir araya geldik. İş insanlarımızın önünü açarak ticaret ve yatırım ortamını iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Erzurum’umuz; eğitimden sağlığa, ekonomiden sanata her alanda gelişimini sürdürecek ve bölgemizin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Bunu sağlamak için ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi şehrimizde de eğitime, sanata, spora, üretime ve diğer alanlara yapacağımız yatırımlarla istihdamı güçlendirerek evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz. Güçlü Türkiye hedefine verdiğiniz ve vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum" dedi.
Bakan Tekin, ETSO’daki programının ardından Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Maarif Buluşmaları” programında öğretmenler, akademisyenler ve eğitimcilerle bir araya geldi.
“TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELER 90’LI YILLARLA KIYASLANMAYACAK DÜZEYDE”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Maarif Buluşmaları” programının açılışında yaptığı konuşmada, “Kuşkusuz çözülmesi gereken sıkıntılar var. Ama 1990'lı yıllarla kıyas kabul etmeyecek bir düzeyde Türkiye'deki üniversiteler. Bu süreçte emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanı'na, Milli Eğitim Bakanlığı'na, üniversite rektörlerine, herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten üniversal düzeyde ciddi şekilde problemleri aşmış durumda. Haziran ayından beri Milli Eğitim Bakanlığı yapıyorum. Yaklaşık 15 bin civarında öğretmen arkadaşımla birebir sohbet ettik. Öğretmen arkadaşlarla sohbet etmenin bize getirdiği bir avantaj var. En ücra köşedeki öğretmen arkadaşın problemini dinleyebiliyorsunuz. Derdi olan, sıkıntısı olan problemini anlatabiliyor. Türkiye'deki mevcut Anayasal düzey gereği, YÖK, konumu, üniversitelerle ilişkisi gereği şöyle bir noktadayım; Üniversitelerdeki öğretim üyelerinin bu anlamda sorunlarını aksettirebilecekleri mekanizmaların sağlıklı hale getirilebilmesi için en azından adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Burada da bu anlamda bir söyleşi yapmak istedik. Davetimize icabet ettiğiniz için, kırmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah keyifli ve güzel söyleşi yaparız. “şeklinde konuştu.
“ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EVRENSEL BİLİMDE ÖN SIRALARDA”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı “Maarif Buluşmaları” açılış konuşmasında, Atatürk Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliğin, kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli projelerinden birisinin gerçekleşme öyküsüne sahip oluşu olduğunu belirterek, “Bu bilincin getirdiği sorumlulukla Atatürk Üniversitesi 2016 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni YÖK Sistemi Yaklaşımı doğrultusunda çağdaş üniversite olma gerekleri ile akademik değerlerini, eğitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü yeniden nasıl yapılandıracağını büyük bir ciddiyetle gözden geçirmiş, sistemlerini tasarlamış ve 2019 yılından itibaren uygulama aşamasına geçmiştir. Yönetim kadromuzla bu vizyonla hareket ederek çalışmalarımızı üniversitemizi bir bölge üniversitesi olma temeli üzerinden evrensel bir dünya üniversitesi statüsüne taşımak yönünde sürdürüyoruz. Bu anlamda büyük ve cesur adımlar atarak önemli aşamalar kaydettik. Büyük bir gururla söylemek isterim ki; Atatürk Üniversitesi evrensel bilimde ön sıralarda yer alan, sorun odaklı çalışan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen, toplumsal taleplere duyarlı olmanın yanı sıra, toplumsal taleplere yön veren bir üniversite olarak konumlanacağı yola girmiştir. Atatürk Üniversitesi uyguladığı Yeni Nesil Üniversite yaklaşımıyla Eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında önemli uygulamalara imza atmış ve akademik göstergelerinde büyük bir sıçrama yapmıştır. Maarif Buluşmaları programı kapsamında ziyaretiniz bizlere büyük bir moral kaynağı olmuş ve bize büyük bir güç katmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının açılış töreninde de bizlerle birlikte olmuştunuz ve yaptığınız konuşma, Atatürk Üniversitesi mensupları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı. Bu nedenle bugün yapacağınız konuşmanın da bizlere bir çok konuda ilham kaynağı olacağını belirtmek isterim” dedi.

 
Tekin iş dünyası ile buluştu
 
Erdoğan: ‘Kararlıyız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ Anaokulu öğrencilerini ağırladı
Eğitim ve araştırma-geliştirme misyonlarının yanında toplumsal katkıya ...
Çiftçi Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu’ndaydı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Tekin Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da bu yıl 6.’sı düzenlenen Verimlilik ...
 
Tekin deprem bölgesinde MEB yaklaşımını paylaştı
ekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, ilk günden itibaren yaraların sarılması ...
Tekin öğrencilerin coşkusunu paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ...
ATAUNİ – Munzur Üniversitesi işbirliği
Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Atatürk Üniversitesi ...
 
 ETSO’dan TOBB’a Teknoloji eğitimi buluşması
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ...
‘Eğitim sistemi bir milli güvenlik meselesi’
Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin düzenlediği 9. Yerel Eğitim Şurası’nda ...
Çomaklı: ‘Ortak akıl arayışımıza devam ediyoruz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, göreve geldikleri ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri