Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
21 Aralık 2022 Çarşamba - 08:23

Sıfır Atık Hareketi 5 yaşında

Kurum, “Her gün emek emek büyüttüğümüz Sıfır Atık Hareketimiz 5 yaşında. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleriyle 23 Aralık'ta 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni'ni gerçekleştireceğiz. Dünyaya örnek Sıfır Atık Zirvemizi bu yıl ‘iklim ve gençlik’ temasıyla yapıyoruz” dedi.

Sıfır Atık Hareketi 5 yaşında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Her gün emek emek büyüttüğümüz Sıfır Atık Hareketimiz 5 yaşında. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleriyle 23 Aralık'ta 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni'ni gerçekleştireceğiz. Dünyaya örnek Sıfır Atık Zirvemizi bu yıl ‘iklim ve gençlik’ temasıyla yapıyoruz” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Sıfır Atık Hareketi’nin 5’inci yılıyla ilgili mesaj yayımladı. Kurum, “Her gün emek emek büyüttüğümüz Sıfır Atık Hareketimiz 5 yaşında. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin teşrifleriyle 23 Aralık'ta 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni'ni gerçekleştireceğiz. Dünyaya örnek Sıfır Atık Zirvemizi bu yıl ‘iklim ve gençlik’ temasıyla yapıyoruz” mesajıyla, 23 Aralık Cuma günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’ne tüm vatandaşları davet ederek, “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz bu zirve, 7’den 70’e tüm doğaseverleri buluşturacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:“Sıfır Atık Hareketi, sizlerin gösterdiği ilgi ve alakayla bugün sınırları aşmış, uluslararası kuruluşların ve pek çok ülkenin sahiplendiği bir küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan kararla; bundan böyle her yıl 30 Mart gününün, Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak, tüm dünyada kutlanacak olması bunun en somut ifadesidir. Biz inanıyoruz ki Sıfır Atık Hareketi, Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaştığı Türkiye Yüzyılı’nın mihenk taşlarından biri olacaktır.”
“DOĞASEVERLERİMİZE ÖDÜLLERİNİ TAKDİM EDECEĞİZ”
Sıfır Atık Zirvesi’nde akademisyen, yazar, sanatçı, sporcu, medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gençlerle buluşacaklarını söyleyen Bakan Kurum, “Kongre Merkezimizde sizleri Deniz Sağdıç’ın ‘Sıfır Noktası Sergisi’ ve deniz kaplumbağalarının denizler arası seyahatleriyle hazırlanan ‘Evimin Yolları Sergisi’ ile karşılayacağız. Sıfır Atık Hareketimizin yaygınlaştırılması için emek vermiş, gönül vermiş doğaseverlerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Sıfır Atık Atölyelerimizle, sanatçılarımızın göz alıcı performansıyla, panel ve söyleşilerle hep birlikte dolu dolu bir gün geçireceğiz. Ben gün boyu düzenlenecek böylesi güzel etkinliklerle dolu bir günü beraber geçirmek, ödül alacak olan misafirlerimizin heyecanlarına ortak olmak için tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi, belediyelerimizi, çocuklarımızı 23 Aralık’ta 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Törenimize davet ediyorum” dedi.
“ATIKSIZ BİR DÜNYA” İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni ile ilgili yaptığı açıklamada ise programın detaylarına ilişkin şu bilgiler aktarıldı:“Zirve sadece atıklardan yapılan eserlerden oluşan Deniz Sağdıç’ın Sıfır Noktası Sergisi açılışıyla başlayacak. Zirvenin ilk bölümünde ‘İklim İçin Gençlik Hareketi’ paneli düzenlenecek. Zirve ‘Ortak Evimiz Dünya’ söyleşisiyle devam edecek. Emine Erdoğan’ın teşrifleri sonrası ‘Yıl 2053 Atıksız Bir Dünya’ içeriğiyle bir müzikal sergilenecek. ‘Sıfır Atık 5. Yıl Filmi’ gösterilecek ve konuşmalara geçilecek. İki iklim elçisinin konuşması sonrası Bakan Kurum’un konuşmaları, ardından Emine Erdoğan Hanımefendi’nin hitapları gerçekleşecek. Konuşmaların bitiminde Sıfır Atık Ödül Töreni yapılacak.”
MASTERCHEF’LER, ZİRVEDE “SIFIR ATIK MUTFAĞI” KURACAK
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Zirveye MasterChef programının 3 şefi de katılacak ve Sıfır Atık Mutfağı kurulacak. Emine Erdoğan’ın da ziyaret edeceği mutfakta, Masterchef programı şefleri tarafından sıfır atık yemekleri pişirilecek. ‘‘Evimin Yolları’’ isimli dijital sergi fuaye alanında katılımcılar ile buluşacak. Zirvede sıfır atık ile ilgili birçok etkinlik de yer bulacak.
Atık toplayıcıları için yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla genelge yayımlanmış, Atık Toplayıcılarına mesleki statü kazandırılmıştı. Atık toplayıcıları da kendilerine verilen 114 araçla zirvede olacak. Zirvede plastiğe yer verilmeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, “Zirvede plastik malzemeye yer verilmeyecek, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılacak. Kurulan stantlar da ahşap malzemelerden oluşacak. Bu malzemeler zirve sonrasında geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek, yeniden kullanılmayacak olanlar atık merkezine götürülerek teslim edilecek. Zirveye ilişkin bilgiler yazılı baskılar yerine dijital ekranlar kullanılarak verilecek. Kongre merkezinin her bir köşesinde sıfır atık ayrıştırma kutuları yer alacak. Yine Türkiye Çevre Ajansı Depozito Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları çerçevesinde iki depozito makinesi de zirve alanında olacak” denildi.

 
BES’in fon büyüklüğü 420 milyar TL’ye ulaştı
 
Bahçeli: ‘Hiç kimseyle ayrımız, gayrımız yoktur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanetten suç duyurusu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e ...
Selim-Göle karayolu ulaşıma kapatıldı
Kars'ın Selim ilçesi ile Ardahan'ın Göle ilçesi arasındaki yol, kar yağışı ...
GÖKTÜRK-2 görevinde 10. yılını kutluyor
Milli imkanlarla geliştirilen ve uzayda adeta göz görevi üstlenen GÖKTÜRK-2 ...
 
Erbaş: 'Hep birlikte mücadele edelim'
Erbaş, "Kız çocuklarının küçük yaşlarda evlendirilmesi ve genel olarak ...
Erzurum'da 1001 Hatim vakti
Erzurum’un 500 yıllık geleneği “1001 Hatim” okumaları Pir Ali Baba Türbesi'nde ...
Aydemir: ‘Erzurum Türk Dünyası’nın kalbidir’
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Türk Dünyasının kalbidir. ‘2025 ...
 
Hülagü Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Erzurumlu Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ...
Erzurum 2025 turizm başkenti seçildi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un ‘2025 Yılı ...
Hac protokolünde geri sayım
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ocak ayında Cidde’de Suudi Arabistan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri