Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
6 Nisan 2021 Salı - 07:41

Selçuk’tan Mesleki Eğitim değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sivas’ta 18 eğitim yatırımının açılışını yaptı. Açılış programında konuşan Bakan Selçuk, “Mesleki eğitimle ilgili 2002’li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir dönemdeyiz” dedi.

Selçuk’tan Mesleki Eğitim değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sivas’ta 18 eğitim yatırımının açılışını yaptı. Açılış programında konuşan Bakan Selçuk, “Mesleki eğitimle ilgili 2002’li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir dönemdeyiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sivas’ta çeşitli temaslarına devam ediyor. Bakan Selçuk, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 18 eğitim yatırımının açılışı programına katıldı. Bakan Selçuk, ilçelerde yapılan açışlara canlı bağlantı yoluyla katıldı.
Açılış programında konuşan Bakan Selçuk, “18 Eğitim yatırımını açmak için bugün burada toplandık. Bugün anaokulları, ilkokullar, orta okullar, meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve öğretmen evi gibi çok sayıda yatırımın açılışı dolayısı ile burada bulunuyoruz. Toplamda 133 derslikten söz ediyoruz. Yüz yıllardır üzerinde yaşadığımız bu topraklar, Sivas’ın eğitime katkısının çok özel bir hususiyeti olduğunu elbette biliyoruz. Bugünü yarınlara taşıyacak olan öğretmenlerimiz için böyle güzel müesseseler oluşturmaktan kıvanç duyuyoruz. Burada atığımız eğitim yatırımları, çocuklarımızın yaradılışla kendilerine bahşedilen potansiyeli çok daha ileri safhalara taşıyabilmeleri için ortamlar hazırlamayı hedef ediyoruz. Atölyelerden burada gördüğünüz bir çok binada ki tasarım beceri ile ilgili odalara kadar hepsini ama hepsini hayata geçiriyoruz. Öğretmenlerimiz için çok daha verimli çalışma ortamları hazırlamak için yeni nesil öğretmen odaları inşa ediyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Böylece eğitime daha fazla değer katmak ve böylece eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bakan Selçuk, “Bugün dünyanın gittiği yöne doğru baktığımızda aslında bilimin merkeze alındığı, ahlak telakisine dayalı bir anlayışın giderek daha fazla hakim olması gerekiyor. Robotik kodlama gibi, otomasyon gibi, siber uzay gibi çok yeni kavramların artık eğitimin sıradan bir meselesi haline gelmesinin söz konusu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Burada çok farklı seçenekler sunmak istiyoruz. Mesleki eğitimle ilgili 2002’li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir dönemdeyiz. Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretiminin, ekonomi ile bağlantının, istihdamın merkezi konumundadır. Çocuklarımızın bu okullarda, organize sanayi bölgelerinde, meslek liselerinin içerisinde, atölyelerde, üreterek mutlu olmaları, üreterek meslek sahibi olmaları için fırsatlar oluşturuyoruz” dedi.
Bakan Selçuk’un konuşmasının ardından Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve öğrencilerin katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirdi.
Bakan Selçuk, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışın ardından Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezdi.

 
10 emekli amiral tutuklandı
 
Mekânı cennet olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 ETÜ, Yükseköğretim Dergisi’nde yer aldı
Erzurum Teknik Üniversitesi Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ...
ETÜ Sosyal Uyum Sorunlarına Çözüm arıyor
ETÜ'nün koordinatör kurum olarak yer aldığı "Invented Life/Keşfedilen ...
Horasan’da Otizm farkındalık etkinliği
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle Horasan Fatih Orta Okulu ...
 
YÖK’te kontenjan gündemi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında, ...
Selçuk Türk Milli Eğitim Sistemi farkını paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Dünyada en çok tıklanan, 20 milyar civarında ...
ETÜ ile Atatürk Üniversitesi iş birliği protokolü
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri ...
 
Çatlı Öğrenciler ‘Hayallerden Ay’a Maket’ için yarıştı
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ERBAP (Erzurum ...
Manas’ın Dadaş Rektörüne şeref belgesi
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan ...
Çat Belediyesinde eğitim gündemi
Budaklar İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri Çat Belediye Başkanı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri