Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Haziran 2021 Cuma - 09:40

Sayan: ‘İşte Kürtleri sevmek budur’

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, (Ağrı’da altın bulunup Türkiye’nin ekonomisine katkı yapılması Erdoğan’ın döneminde oldu. İşte Kürtleri sevmek budur.” dedi

Sayan: ‘İşte Kürtleri sevmek budur’

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, terör örgütü PKK’nın bölgedeki zenginliklerin üzerini örttüğünü belirterek "Sayın Erdoğan’ın iktidarından önce bu topraklarda işkence sesleri yükseliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesiyle tüm zenginlikler yeniden gün yüzüne çıkarıldı." dedi.
Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde bulunan altın madeninin temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Savcı Sayan, terör örgütü PKK’nın bölgedeki zenginliklerin üzerini örttüğünü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesiyle tüm zenginliklerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayarak, “Bu topraklar çok çekti. 40 yıldır terör örgütü PKK’dan çekiyor. Buradaki gençlerimiz siyah cübbe giyip avukat olacaklarına siyah elbiseler giyip cezaevlerine girdiler. Buradaki gençler beyaz önlük giyip doktor olacaklarına beyaz kefen giyip mezara girdiler. Bu toprakları kanlarla suladılar. Bu toprakların zenginliklerini yok ettiler. Nasıl ki petrol yataklarımızı betonlarla kapattılarsa, buradaki zenginliğin, kardeşliğin, buradaki birliğin ve beraberliğin üzerine yabancı güçler, beton döktüler. Altın yataklarının temellerinin atıldığı bu topraklarda altın çıkaran kepçelerin sesleri yükselecek. Ama Sayın Erdoğan’ın iktidarından önce bu topraklarda işkence sesleri yükseliyordu. Bugün Kürtleri çok seviyoruz, destekliyoruz diyenlerin bu topraklarda altın yataklarının yerlerinde işkence seslerinin yükseldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Hepimiz bu bölgenin çocuklarıyız. En büyük dağa, gümrük kapısına, İshak Paşa Sarayı’na, Diyadin Kaplıcaları'na, seralara, kanyonlara sahip olan Ağrı, ne yazık ki bugüne kadar 81 vilayet arasında 81’inci sırada gelir paylaşımında. Demek ki bölgeye sahip çıkılırsa bu bölgenin zenginlikleri ortaya çıkacaktır. Belki de bu topraklardan alınan rezervler başka yerde işletilecekti. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve TMSF Başkanımıza arz ettik ve bugün burada bakanlarımızın katılımıyla büyük bir açılış yaptık. Ağrı Ağrı olalı böyle bir açılış görmedi arkadaşlar." diye konuştu.
Başkan Sayan, sözlerine şöyle devam etti:"Bu açılış hepimizin gururu. Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye verdiği önemdir. Bu bölgenin 10 yıl öncesini Nişantaşı’nda oturanlar bilmeyebilir. Ama biz ne büyük acılarla bu toprakların yoğrulduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler boşu boşuna bunca yıl yoksulluk çekmişiz. İşte PKK rezaleti, buradaki gençlerin aklını çelmeleri, insanların terörle korkutulması ve dışardan gelen işadamlarının bu ile yatırım yapmaması. FETÖ döneminde bu topraklar bilerek unutuldu. Bu topraklarda Kürtler dağa çıksın diye işkenceler uygulandı. Sayın Erdoğan ne zaman Kürtler gelsin dedi, işte o zamanda darbe yapmaya başladılar. Biz onların oyunlarına alıştık ama, el birliğiyle bu coğrafyanın insanları olarak karşı çıktık. Birinci hedefimiz terör olmalı. Teröre yeter diyeceğiz. Yeter çocuklarımızı aldığınız, çocuklarımızın kanı üzerinden siyaset yaptığınız. Amerika’nın uşağı oluyorsunuz. Biz yeter artık demezsek bu altın yataklarının hiçbir faydası yok arkadaşlar. Bütün bunları beraber başaracağız. Ben bugün çok mutluyum. Ağrı’da altın bulunup Türkiye’nin ekonomisine katkı yapılması Erdoğan’ın döneminde oldu. İşte Kürtleri sevmek budur.”

 
Yeniden Refah’tan esnafa destek çağrısı
 
 Iğdır kayısısında hasat dönemi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Varank ve Dönmez müjde verdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar ...
Yavili öğrencilerden proje başarısı
Çat İlçesindeki Yavi Ortaokulu, Bardakçı Ortaokulu ve Karaşeyh Ortaokulu ...
‘Kürt-Türk kardeştir, ayrım yapan kalleştir’
Şırnak’ta terör mağduru aileler, HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı.
 
Söğütlü’de Balıklı Göl bereketi
 Erzurum’da kış mevsiminde sıfırın altında 40 derecede dahi donmayan ve ...
MHP’den Hınıs ve Karaçoban buluşması
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde esnaf ...
Büyükkılıç Büyükşehir Başkanlarını ağırlayacak
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gaziantep, ...
 
Nöbetteki ailelere gönülleri ile destek oldular
Nevşehir’den gelen Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği üyesi heyet ...
Şehit ve gazi yakınlarından Şık'a sert tepki
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel ...
75 ilde 3 bin 968 kişiye adli işlem
Emniyet Genel Müdürlüğü, 75 ilde uygulanan ‘Sokak’ operasyonları kapsamında ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri