Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
8 Mart 2021 Pazartesi - 12:20

Saltuklu: ‘Kadınlarımız anlaşılmak istiyor’

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Saltuklu: ‘Kadınlarımız anlaşılmak istiyor’

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) Başkanı Hülya Saltuklu, “Hayatın her alanında yer almak isteyen kadınlar, hayatın çok hızlı değişimde zorlanmaktadır. Bu değişimde sadece kadınlar değişmelidir demek onları yalnız bırakmak demek olur.” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Saltuklu, köyden kente çok hızlı göç eden toplumda en çok zorlananın kadınlar olduğunu, yine evliliklerde de kadın büyüdüğü ailesinden, evinden ve çevresinden koparak yeni bir aileye katılmanın sonucunda da zorlandığını kaydetti.
Saltuklu, “Yine üniversite eğitimine yaşadığı kentin dışında başladığında da zorlanmaktadır. Çalışma hayatına atıldığında da kendisini yeni bir zor bir hayat beklemektedir.” diye konuştu.
“Eğer bu çalışma hayatı anakent bir kentteyse daha da zor günler beklemektedir.” diyen Saltuklu, şunları kaydetti: “Evlilik hayatına adım attığı yıllarda yaş, kültürel ortaklık, ekonomik şartlar uygun değilse yine kadınlar zorlanmaktadır. Hem çalışma hayatındaki zorluklara göğüs gererek katılan, hem annelik içgüdüsüyle çocuklarını büyütmek isteyen, hem de ailesinin mutluluğu için evindeki günlük ihtiyaçlarını fedakârca gideren kadınlarımızın yalnız ve yardımsız bırakılmaları hayatlarını zorlaştırmaktadır. Bütün bunların yanında çalışma hayatına katılmadan sadece evinde çocuklarını büyüten anneler de kendilerinde var olan yeteneklerini ortaya koymada imkân bulamadıkları için zorlanmaktadırlar. Tüm bu hayatın zorlukları içerisinde kadınlarımız anlaşılmak istenmektedir. Onların bu feryatları duyulmalıdır. Herkes üzerine düşen ahlaki ve hukuki sorumluluğu yerine getirmelidir.”
Yaklaşık on yıldır Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği’nde 350 kadına zaman zaman eğitici kurslar düzenlediklerini aktaran Saltuklu, bu kurslara katılan kadınlarla ilgili gözlemlerini de paylaştı: “Yeteneklerini gösterme imkânı bulamayan kadınlar eğitim sonucunda yeteneklerini ortaya koyarak kendilerini keşfedip üreten oldular. Bulundukları sosyal çevrenin alışılmış kalıplarının yetersizliklerini keşfederek daha iyi hedefleri gaye edindiler. Bu gayelerini gerçekleştirmek için de şartları zorlamaya başladılar. Birçoğu da bu doğrultuda belli başarılar sağladılar. Çalışma hayatına başlayarak sosyal ve ekonomik yönden gelişerek öz güvenleri arttı. Yeni dostluklar kurdular. Çalışma ortamlarına kendilerini hazırlayarak, iş bölümünü ve paylaşımını öğrendiler. Çalışmanın ve para kazanmanın zorluğunu görerek daha ekonomik davranmayı öğrendiler. Dahası sağlıklı iletişimler kurma becerilerini kazandılar. Evlerine daha ruh dinginliği içerisinde döndüler. Bir iş yapmanın ve bitirmenin mutluluğunu duydular. Bir kadın derneği olarak sadece lafla ve güzel söylenmiş cümlelerde değil, gerçekte ve bilfiil kadınlarımıza böyle bir ortam hazırlama imkânı sunduğumuzdan dolayı mutluluk duymaktayız. Bu vesileyle başta vatanımız, bağımsızlığımız, şerefimiz ve onurumuz için şehit olan evlatlarımızın annelerinin, eşlerinin ve tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarım.“

 
Kadın jandarmalardan Nene Hatun'a vefa
 
Dadaş anaları Nene Hatun’u dualarla andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan 23 ülkeye ihracat
Erzurum’dan Şubat 2021 döneminde 19, yılın ilk iki ayında ise 23 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.
Erzurum’dan 2 ayda 15 sektör ihracat yaptı
DOSİAD - TİM Erzurum Ocak – Şubat dönemi ihracatta sektörel performans sonuçlarını paylaştı.
Erzurum çek verileri açıklandı
DOSİAD - Türkiye Bankalar Birliği(TBB) 2021 Ocak dönemi zamanında ödenen çek verilerini paylaştı
 
Erzurum faal mükellef sayısı açıklandı
DOSİAD - Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2021 yılı ...
Erzurum hava ulaşımında pozitif yükseliş
DOSİAD - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2021 ...
‘Türk Kadını, azmin ve cesaretin timsalidir’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
 
‘Salgın, en fazla kadın girişimcileri etkiledi’
KGK Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Erzurum İcra Komitesi Başkanı Feride ...
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 443’e ulaştı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da ocak ayında 1 bölgesel, 2 ...
Erzurum 20 bin 405 kişilik göç aldı
DOSİAD - SOSYAL ARAŞTIRMALAR - Erzurum 2020 yılında 20 bin 405 kişilik ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri