Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Kasım 2022 Pazartesi - 11:43

‘Paylaşırsan Yenilenir’

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Giy-Çık Mağazası, durumu olmayan öğrencilere ücretsiz hizmet sunuyor. İhtiyacı olan öğrenciler, bu mağazadan beğendikleri kıyafetleri ücretsiz bir şekilde alabiliyor.

‘Paylaşırsan Yenilenir’

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Giy-Çık Mağazası, durumu olmayan öğrencilere ücretsiz hizmet sunuyor. İhtiyacı olan öğrenciler, bu mağazadan beğendikleri kıyafetleri ücretsiz bir şekilde alabiliyor.
2019 yılında yapımı tamamlanan ve 2020 yılında açılışı yapılan Mağaza Yöneticisi Esmeray Benkli tarafından tasarlanıp geliştirilmiş ve ‘paylaşırsan yenilenir’ sloganı ile hayata geçirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi olan Giy-Çık Mağazası, ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyecek noktasındaki tüm taleplerine karşılık verecek şekilde hizmetini sürdürüyor. Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi sürecinin önemli parçalarından olan Giy-Çık Mağazasında çeşitli markalar ve hayırseverlerin gönderdikleri kıyafetleri ihtiyacı olan öğrenciler, ücret ödemeden satın alabiliyor. Kıyafetlerde herhangi bir terzilik işi olduğunda ise mağazada çalışan gönüllü öğrenciler tarafından mağaza içerisinde bulunan terzi atölyesinde tamiri yapılıyor.
Mağazadan alışveriş yapmanın yanı sıra öğrenciler, internet üzerinden de oluşturulan web sayfası ile mağazadan beğendikleri kıyafetleri sepete ekleyerek hazırlanmasını talep ediyor. Talep edilen ürünler hazırlandığın da ise mağaza çalışanları tarafından öğrenciyle iletişime geçilerek kıyafetler ücretsiz şekilde ulaştırılıyor. Mağazadan ücretsiz alışveriş yapabilmenin tek şartı ise Giy-Çık Atölyesine üye olmak.
Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Giy-Çık Mağazası yaklaşık 2 bin ihtiyacı olan öğrenciye ücretsiz hizmet ediyor. Ücretsiz olarak istediği kıyafeti alan öğrenciler ise güzel dileklerini mağaza girişinde ki stantta bulunan anı defterine yazıyor.
Mağaza ile yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştıklarını belirten Giy-Çık Mağaza Yöneticisi Esmeray Benkli, “Mağazamız 2019 yılında kuruldu. Pandemi sürecinde çok öğrencimize ulaşamasak da şu anda 2 bin öğrencimize ulaşmış olduk. Giy-Çık mağazamız Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne bağlı olarak yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir. Konseptimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi ücretsiz giydirme amaçlıdır. Öğrencilerimiz üye oluyor, her ay gelip ürün alma açısından. Her gün 30-40 öğrencimiz gelip ürün alıyor. Bazı öğrencilerimizde bura da gönüllü çalışıyor” dedi.
Terzi atölye projesiyle de mağaza içerisinde firmalardan, bağışçılardan gelen tadilata ihtiyaç olan ürünlerin de tadilatını yaptıklarını ifade eden Benkli, “Moda tasarım bölümünde okuyan arkadaşımız burada gönüllü olarak terzi işleriyle ilgileniyor. Üniversiteler de içerisinde terzi atölyesi bulunan mağaza konsepti ilk olarak bizim üniversitemizde bulunuyor. Öğrencilerimiz fikir ve düşüncelerini anı defterine yazıyor. Bizi bu durum çok mutlu ediyor. Ürün çeşitliliğinde her şey var, ayakkabı, çanta, bijuteri, battaniye her şeyi ücretsiz olarak ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
“Web sitesi üzerinden de ücretsiz sipariş oluşturabiliyorlar”
İngilizce öğretmenliği bölümünü okuyan ve gönüllü olarak mağazada çalışan Gizem Şahin, “Bu mağaza öğrenciler için ürünleri raflara diziyoruz. Öğrenciler geldiğinde onlara yardımcı olarak ürünleri teslim ediyoruz. Öğrencilerimizin internet üzerinden oluşturdukları siparişleri onlara ulaştırıyoruz. Öğrenciler internet üzerinden giycik.atauni.edu.tr web sitemize üye oluyorlar. Sepet oluşturarak istedikleri ürünü sepete ekliyorlar. Daha sonra sistem üzerinden sipariş bize düşüyor. Siparişi onayladıktan sonra onların gelmesi için mesaj gönderiyoruz” dedi.

 
Bedir Şenkaya vizyonunu paylaştı
 
Özben: ‘Tüm dünyada öfke kol geziyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken beyaza büründü
Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Erzurum’u beyaza bürüdü. Palandöken ...
Memiş, ‘Mukaddesatımız kadına saygıyı öngörür’  
Vali Memiş, "Dinimizde ve milletimizin köklerinde kadına verilen önemi ...
ASHİM’den ‘Gençlerle Şiddetsiz Gelecek’ paneli
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde ...
 
Kadına şiddetle mücadelede farkındalık
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde değişik meslek ...
‘Kadına şiddete hayır!’
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ...
MÜSİAD: “Kadına şiddetin cezası caydırıcı olmalı”
Polat, kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan ...
 
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca, “Artan talepler karşısında 7 gün 24 saat kesintisiz verilen hizmetlerin ...
Yanık:Şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ...
‘17 kadın konukevimizi yeniden yapılandırdık’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadın konukevlerini mağdurların ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri