Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Ocak 2022 Pazar - 13:49

Palandöken yine fark attı

Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri kar kalınlığı düzeyinde ülkenin önde gelen diğer kayak merkezlerini geride bıraktı. Palandöken’de kar kalınlığı 1 metre 30 santimetreye ulaşırken, Konaklı’da kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

Palandöken yine fark attı

Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri kar kalınlığı düzeyinde ülkenin önde gelen diğer kayak merkezlerini geride bıraktı. Palandöken’de kar kalınlığı 1 metre 30 santimetreye ulaşırken, Konaklı’da kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

Erzurum’da Cuma ve cumartesi günü görülen kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetre olarak kaydedildi. Kar kalınlığı Bahçesaray’da 165, İkizdere Ovit’te 157, Hakkari Kayak merkezinde 146, İspir Ulutaş’ta 135, İkizdere Çağrankaya’da 123, Tunceli Ovacık Kayak Merkezinde 110, Bitlis’te 90, Aşkale Kop’ta 89, Aşkale Ovacık’ta 65, Bingöl Hasarek’te 64 santimetre olarak ölçüldü.

AĞRI EKSİ 20 DERECE İLE DONDU

Ağrı yeniden dondurucu soğuklara teslim oldu, termometreler eksi 20 dereceyi gösterdi.

Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden biri olan Ağrı'da bir süredir etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Termometrelerin eksi 20 dereceyi gösterdiği kentte dere ve nehirler buz tutarken, kentin birçok bölgesinde buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için battaniye ile sararken, ev ve iş yerlerinin camları dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu.

TATVAN’DA KAR KALINLIĞI 4 METREYİ BULDU

Bitlis’in Tatvan ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 4 metreyi buldu.

Tatvan ilçesinde hafta başında başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 41 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, karla mücadele ekipleri kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu ve tüneli andıran Nemrut Krater Gölü yolunda ve kapanan yerleşim yerlerinin yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tatvan merkezde de kar yağışıyla birlikte belediye ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

Bazı vatandaşlar, yağan karın keyfini çıkarırken sürücüler ise trafikte zor anlar yaşadı.

ERZİNCAN’DA KARDAN 26 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Erzincan’da kar ve tipiden 26 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipi dolayısıyla; Çayırlı'da 5, Refahiye'de 4, İliç'te 2, merkezde 8, Kemah'ta 4, Otlukbeli 2 ve Üzümlü'de 1 köy yolu olmak üzere toplam 26 köy yolu ulaşıma kapandı.

‘REFAHİYE’DE İŞÇİLER 4 SAAT MAHSUR KALDI’

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde su problemini gidermek için yüksek kesimlerde çalışan işçiler kar ve tipiden dolayı 4 saat mahsur kaldılar.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlçemizde içme suyu kaynaklarında küresel ve mevsimsel etkiler nedeniyle azalma olmuş ve neticede su sıkıntısı yaşanmaktadır. Ekiplerimiz sıkıntının giderilmesi için gece gündüz çalışmaktadır. Dün itibariyle soğuk ve karlı ortamda işçilerimiz kaynakları kontrol etmişlerdir. Kontrol esnasında işçilerimiz 4 saat alanda mahsur kalmışlardır.” denildi.

TÜRK HALK MÜZİĞİ SANATÇISI ERZİNCAN’IN KAR KEYFİ

Türk halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, kar ve tipinin etkili olduğu yolda ekibiyle birlikte duraksayarak kartopu oynadı.

Ekip arkadaşlarıyla birlikte Erzincan’dan minibüsle Tunceli’ye giden ünlü sanatçı Erdal Erzincan, Pülümür yolunda kar ve tipinin etkili olduğu noktada kar keyfi yaşadı. Minibüsten aşağı inen Erzincan, gençlerle birlikte kartopu oynayarak keyifli anlar yaşadı. Bu anları Erzincan, sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Video kısa sürede büyük beğeni topladı. Erzincanlı ünlü Türk halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan’da videonun altına ‘çok özendim’ yorumunu bıraktı.

KAYAK MERKEZİ YOLUNDA 15 KİŞİ MAHSUR KALDI

Hakkari'deki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi yolunda 15 kişi mahsur kaldı.

Onlarca köy ve mezra yolunun kapandığı Hakkari'de kar yağışı etkisini arttırarak sürdürüyor. Kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi yolunda 15 kişinin mahsur kaldığı ihbarını alan il özel idaresi karla mücadele ekibi hemen bölgeye hareket etti. Ekiplerin 15 kişiyi kurtarmak için bölgedeki karla mücadele çalışmalarına başladığı belirtildi.

HAKKARİ'DE 328 YERLEŞİM YERİNİN YOLU KAPANDI

Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 328 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari’ne etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Hakkari İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü, Hakkari merkeze bağlı 22 köy ve 60 mezra, Çukurca'da 8 köy ve 14 mezra, Yüksekova'da 58 köy ve 76 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 68 mezra ile Derecik ilçesinde 3 köy ve 1 mezra yolu olmak üzere toplam 328 yerleşim yeri yolunun kapandığını duyurdu. Yolların yeniden açılması için il özel idaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

YÜKSEKOVA KAR HAPSİNDE

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle araçlar kara gömülürken, 177 yerleşim yerinin yolu ise ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini göstermeye başlamasıyla Yüksekova’da hayat durma noktasına geldi. İlçe beyaza bürünürken, araçlar ise resmen kara gömüldü. Sabah iş yerlerini açan esnaf, kapılarının önünde biriken karları küreklerle temizlerken, kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler ise trafikte zorlandı.

Yoğun sisin de hakim olduğu Yüksekova’da sürücüler araçlarının farlarını yakarak ilerleyebildi.

Sabah yolların kapalı olduğunu belirten esnaf Süleyman Atılgan, “Sabah kalktığımda yürüyemedim. Çünkü yoğun bir kar vardı. Bende iş yerimi açarak, önünü temizledim ama hala durmaksızın yağıyor. Şu an 50 santimetreyi geçmiş durumda” dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 62 köy ve 115 mezra yolu ulaşıma kapanırken, yol açma çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Öte yandan, Yüksekova Belediyesi ve karayolları ekipleri de caddelerde küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

KARS'TA KARTPOSTALLIK KIŞ GÖRÜNTÜLERİ

Kars'ta kartpostallık kış görüntüleri, bulutların kar ile buluşması kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Kars’ta yağan kar güzellikleri de beraberinde getirdi. Tarihi Benliahmet İstasyon’da çam ağaçlarının gökyüzündeki bulutlar ve kar ile bütünleşmesi görenleri büyüledi.

Bulutların yoğunluğu, çam ağaçlar ve kar kentte ayrı bir güzellik katarken, ortaya çıkan kış manzaraları ise kameralara yansıdı.

Türkiye en önemli turizmin merkezlerinden birisi olan Kars 4 mevsim bir başka güzelliğe bürünüyor. Karın en çok yakıştığı illerden birisi olan kentte kışın ortaya çıkan manzara bir kez da Kars’a karın ne kadar çok yakıştığını gözler önüne seriyor.

Tarihi Benliahmet İstasyonu, çam ağaçları, bulutların yoğunluğu ve köylerin beyazlar arasında kalması kaydedildi.

POSOF’TA TİPİ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Ardahan’ın Posof ilçesinde kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Etkili olan tipi nedeniyle bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçede kısa süreliğine elektrik kesintisi yaşandı.

Ardahan’ın Posof ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Tipi nedeniyle bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler tarafından yol açılma çalışması başlatıldı. Tipide vatandaşlarda zor anlar yaşarken, ilçede kısa süreliğine elektrik kesintisi meydana geldi.

BELEDİYE BAŞKANLARI ÇILDIR GÖLÜ'NDE TİPİYE YAKALANDI

Yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü'ne gelen CHP’li belediye başkanları Çıldır Gölü'nde atlı kızağa bindi, Eskimo usulü balık avladı. Balık avında tipiye yakalanan başkanlar zor anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Faruk Demir’in davetlisi olarak Ardahan’a gelen belediye başkanları kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu. Daha sonra Çıldır Gölü’ne geçen belediye başkanlarına Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından, yöresel kalpak hediye edildi. Belediye başkanları göl üzerinde atlı kızakla gezinti yapmanın keyfini yaşadı.

Aynı zamanda TRT Türk Halk müziği sanatçısı olan Ardahan Belediye Başkanı Demir, atlı kızaklar üstünde davetlilere türküler söyledi.

Burada konuşan Faruk Demir, "Şu an Çıldır Gölü üzerindeyiz. Gölün üzeri tamamen buzla kaplı, doğal bir buz pateni alanı. Türkiye'nin bakir kalmış alanlarından bir tanesi. İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve çok sayıda dostumuz burada. Gerçekten de Türkiye’nin bakir kalmış alanlarından biri olan Çıldır Gölü’nün güzelliklerini yaşıyoruz. Tüm konuklarımıza; Edirne’den Ardahan’a hoş geldiniz diyoruz. Atlı kızak keyfi yaptıktan sonra şimdi de Eskimo usulü balık avına tanıklık edeceğiz’’ dedi.

Belediye başkanları Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile birlikte daha önceden atılan ağları çekerek balık avladı. Balık avı esnasında tipiye yakalanan başkanlar, burada zor anlar yaşadı.

MUŞ KAYAK MERKEZİ CIVIL CIVIL

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezine akın eden vatandaşlar ortaya renkli görüntüler çıkardı.

Kentte hafta sonunu Güzeltepe Kayak Merkezinde değerlendiren vatandaşlar sezonun keyfini çıkarıyor. 2 bin 300 rakımlı pistte günün stresini aileleriyle birlikte atan vatandaşlar, kayak ve kızak yapmanın mutluluğunu yaşarken, çocuklarla kızaklarla eğleniyor. Doyasıya karın tadını çıkaran kayakseverler, düşe kalka kaymanın tadını yaşıyor.

Kayak merkezine Tatvan’dan eğlenmek için geldiklerini ifade vatandaşlardan Fatma Barut, eşi, çocukları ve torunuyla birlikte akşama kadar burada kayıp, vakit geçireceklerini söyledi.

Akşam Tatvan’a geri döneceklerini ifade eden Barut, “Çocuklarla beraber tatilimizi burada geçirmek için kayak merkezini tercih ettik. Güzel ve eğlenceli geçiyor” dedi.

Hafta sonunu kayak merkezinde değerlendirmek istediğini anlatan 5. sınıf öğrencisi Zehra Agit, “Buraya eğlenmeye geldik. Kayak yapmayı çok seviyoruz. Çok eğlenceli. Yorgunluğun stresini burada atıyoruz. Uzun zamandır kayağa gelmediğim için özlemişim” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Nur Esma Çobanlı da, haftanın stresini kayak merkezinde attığını belirterek, “Buraya gelmek çok güzel. Ailemle beraber geldik. Çok heyecanlıyım. Kaymak çok güzel” diye konuştu.

Çocuklarla beraber hafta sonu kayak merkezine geldiklerini aktaran vatandaşlardan Ali Çobanlı ise kayak merkezinde kar kalınlığının iyi seviyede olduğunu ve eğlenmek için burayı tercih ettiklerini ifade etti.

2 BİN 500 RAKIMLI DAĞ KÖYLERİNDE 5 METRE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 2 bin 500 rakımlı Üçevler grup köy yolunda çalışma başlatan il Özel İdaresi kar timleri, 5 metre yüksekliğinde karla mücadele ediyor.

Kentte etkili olmaya devam eden kar, tipi, fırtına ve dondurucu soğuk hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 10 köy, 21 mezra yolunda yol açma çalışması başlatan kar kaplanları, sarp dağların arasından geçit vermeye çalışıyor. 2 bin 500 rakımlı bölgede zorlu çalışma yürüten ekipler, tipi ve fırtına nedeniyle kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu bölgelerde adım adım ilerliyor. Zorlu coğrafyada çığ tehlikesine karşı hummalı çalışma yürüten kar timleri, 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

“Açtığımız yollar tipi ve fırtına nedeniyle tekrar kapanıyor”

Üçevler grup köy yolunda çalışmalara devam eden Özel İdare çalışanlarından Hakan Çolak, 10 köy, 21 mezra yolunu ulaşıma açmaya çalıştıklarını söyledi.

Açılan yolların tipi ve fırtına nedeniyle yeniden kapandığını anlatan Çolak, “Köylere ulaşmaya çalışıyoruz. 7/24 esasına göre çalışıyoruz. Zor şartlarda çalışmaya devam ediyoruz. Açtığımız yollar tipi ve fırtına nedeniyle tekrar kapanıyor” dedi.

“Kar yüksekliği bazı yerlerde 6 metreye kadar çıkıyor”

Kar yüksekliğinin yer yer tipi ve fırtınaya göre 4 ila 6 metre arasında değiştiğini kaydeden Çolak, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kar yüksekliği şu anda 4 metre ile 6 metreye kadar çıkıyor. Tüm zorluklara rağmen köy yollarımızı açmaya devam ediyoruz.”

ARIZAYA GİDEN VEDAŞ EKİBİ İŞ MAKİNESİ YARDIMIYLA KURTARILDI

Van’ın İpekyolu ilçesinde elektrik arızasına giderken tipide mahsur kalan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekibi, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi’nde elektrik arızasını gidermek için yola çıkan VEDAŞ ekipleri tipide mahsur kaldı. Bilgi verilmesi üzerine bölgeye İpekyolu Belediyesine ait karla mücadele ekipleri yönlendirildi. Kar nedeniyle kapanan mahalle yolunu açan ekipler, VEDAŞ çalışanlarını iş makinesi yardımıyla mahsur kaldıkları yerden kurtardı.

YOLDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI

Van'ın Muradiye ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 2 bin 100 rakımlı Adaklı Mahallesi'nde kar ve tipi nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı. Kamyonetin içinde mahsur kalan vatandaşların haber vermesiyle Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Muradiye Grup Amirliği ekipleri seferberlik başlatıldı.

Bölgeye giden belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

YANGINA GİDEN İTFAİYE ARACI KARDAN DOLAYI YOLDA MAHSUR KALDI

Van'ın Başkale ilçesinde ev yangınına giden itfaiye aracı, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Mahsur kaldığı yerden kurtarılan itfaiye, mahalleye giderek yangına müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, yangın, ilçeye bağlı Oğulveren Mahallesi'nde ikamet eden Ferzende ve Veli Dindar'a ait evde bacadan kaynaklı yangın çıktı. Mahallelinin yangına yetersiz kalmasıyla durum Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Başkale Grup Amirliği ekipleri haber verildi. Yola çıkan itfaiye ekipleri yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle araç yoldan çıkarak şarampole düştü. İtfaiye aracı uzun uğraşlar sonucu mahsur kaldığı yerden kurtarılamayınca yangın bölgesine başka bir ekip sevk edilirken, kurtarılmaları içinde Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Yol Bakım ve Asfalt Şantiyesi Şube Müdürlüğüne bağlı Başkale Şantiye Şefliği ekiplerinden yardım talep ettiler. Kısa sürede olay yerinde giden ekipler, yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu itfaiye aracı mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. İş makinesi yolu açarak itfaiye aracını yangın bölgesine ulaştırdı. 2 araç 5 personel ile 4 saatlik müdahale sonucu yangın çevredeki evlere sıçramadan söndürülürken, evde maddi hasar meydana geldi.

 

 

 
Kaybolan 3 İranlı'dan haber alınamıyor
 
Şair ve Yazar Genç Erzurum’da imza gününe katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rize - Erzurum yolu projesinde geri sayım
Rizeliler şehirlerini Artvin'e ve Erzurum'a bağlamanın en kestirme yolu ...
Tipide mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı
Kars'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 2 öğretmen, İl ...
Son anda kurtarıldılar
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı köyünde çığ düştü. Çığ altında ...
 
Karda mahsur kalan tekstil işçileri kurtarıldı
Bitlis'te tekstil işçilerini taşıyan minibüs karda mahsur kalınca imdadına ...
Bingöl yoluna çığ düştü
Bingöl’ün Karlıova ve Yedisu ilçeleri arasında çığ düşmesi sonucu yol ...
Tekman Hacı Ömer Meteoroloji literatürüne girdi
2021 yılı Meteoroloji en’leri açıklandı. 2021 yılının en soğuk günü eksi ...
 
Karda ayın rekoru İspir Ulutaş’ta
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı köy yollarında ulaşımı ...
Onlarca araç yollarda mahsur kaldı
Erzurum’da etkili olan kar yağışı sonrası Erzurum-Bingöl karayolunda onlarca araç mahsur kaldı.
Son 51 yılın en sıcak 10'uncu Aralık ayı oldu
Doğu Anadolu’da Ortalama sıcaklıklar, Bitlis çevresinde mevsim normallerinin ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri