Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
15 Temmuz’un kahramanlarına vefa ziyareti
15 Temmuz’un kahramanlarına vefa ziyareti
Freni boşalan kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
Freni boşalan kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 ölü
Jandarma siber suçlulara göz açtırmıyor
Jandarma siber suçlulara göz açtırmıyor
Duvara çarparak ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Duvara çarparak ağır yaralanan sürücü hayatını kaybetti
ETSO'da özel buluşma
ETSO'da özel buluşma
HABERLER>GUNCEL
11 Şubat 2015 Çarşamba - 05:41

Nüfus’tan seçim uyarısı

M.COŞKUN-Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası yazılı olmayan vatandaşların seçimde oy kullanamayacaklarını söyledi.

Nüfus’tan seçim uyarısı

Türkiye Genel Seçimleri Haziran ayında yapılacak. Yaklaşık 4 ay kalan yerel seçimlerde oy kullanacakların nüfus cüzdanlarındaki TC Kimlik Numarası olması gerekiyor. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir yaptığı açıklamada, Erzurum’da 3 Bin 948 kişinin nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası olmadığını söyledi.
Demir, “Malumunuz Haziran ayında genel seçim yapılacaktır. Genel seçimlerinde oy kullanmak söz konusu olduğunda TC Kimlik Numarası gerekiyor. İlimizde de halen nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası olmayan kişiler var. Şehrimizde 3 Bin 948 kişinin TC Kimlik Numarası nüfus cüzdanlarında mevcut değil. 763 Bin nüfusun yüzde 0,52’sinin TC Kimlik numarası bulunmamakta. Bu vatandaşlarımız, bulundukları il ve ilçelerdeki Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine müracaat ederek, nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri yararlı olacaktır. Şuanda nüfus cüzdanlarında ilk verilirken TC Kimlik Numarası doğrudan eklenmekte ama önceden böyle değildi. Ayrıca, şimdi kişilerin birçok resmi işlemlerinde Kimlik Numarası aranmaktadır. Kimlik numarası olmayan vatandaşlarımız iki adet fotoğraf ve eski kimlik belgeleri ile nüfus müdürlüğüne giderek yeni nüfus cüzdanı alacaklar. Nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan vatandaşlarımız kesinlikle seçimlerde oy kullanamayacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için biran önce bağlı oldukları nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.” dedi.
11 BİN 833 KAYIP BAŞVURUSU
Erzurum’da 2014 yılı içerisinde kimliğini kaybeden yaklaşık 11 Bin 833 kişi olduğunu belirten Demir,”2014 yılda toplam 11 Bin 833 vatandaşımız kimlik kaybından dolayı yeni nüfus cüzdanı aldılar. Kanun ve emirler doğrultusunda artık vatandaşlarımızın nüfus ve aile cüzdanlarını kaybetmeme konusunda çok daha titiz olmaları gerekiyor. Ayrıca cezalı duruma düşülmemesi için nüfus hareketlerinin kuruma bildirilmesi konusunda da, gerekli özverinin gösterilmesini istiyoruz. Vatandaşlara nüfus cüzdanlarını kaybetmeme anlamında daha dikkatli olmalarını nüfus cüzdanlarını kaybetmeleri halinde ise, durumu mutlaka ilan etmeleri ve çeşitli vergi dolandırıcılığı suçlarına karşı bildirmeleri uyarısında bulunuyoruz.” dedi.

 

 
Yavuz, şirketlere uyarıda bulundu
 
'Erzurum bir ilki başardı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş için uykusuz kaldılar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum şehir merkezinde ve kırsalda aralıklarla ...
Büyükşehir karla mücadeleye yoğunlaştı
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Zengin Oltu'nun 2015 vizyonunu açıkladı
Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, düzenlediği basın toplantısında 2015 ...
 
Minibüs ve Dolmuşçular Odası'nda Ağgön dönemi
M.COŞKUN-Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Yılmaz Ağgön, minibüs ...
Aşkale çiftçisine TÜRKVET anlatıldı
Aşkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere ...
Aziziye kar ekipleri 24 saat iş başında
Aziziye Belediyesi karla mücadelede hız kesmiyor. 24 saat vardiya sistemi ...
 
İçme suyu şebekesinde yeni konsept
Erzurum’un içme suyu şebekesi ductil font borularla yenilenecek.
Palandöken bir buçuk metre eşiğinde
Erzurum’da salı günü başlayan kar yağışı kayak merkezlerindeki kar kalınlıklarının ...
Suriyeli Ana’nın yürek dağlayan dramı
Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte geldiği Erzurum’da ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri