Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum basın tarihinde 'Envâr-ı Şarkiyye'  gündemi
Erzurum basın tarihinde 'Envâr-ı Şarkiyye' gündemi
Dünya Kupası finalinin hakemi Slavko Vincic oldu
Dünya Kupası finalinin hakemi Slavko Vincic oldu
Üçüncülük maçında Fransa ile İngiltere karşılaşacak
Üçüncülük maçında Fransa ile İngiltere karşılaşacak
İlk kez şampiyonluk yüzüğü takdim edilecek
İlk kez şampiyonluk yüzüğü takdim edilecek
Dolandırılmaktan son anda kurtarıldı
Dolandırılmaktan son anda kurtarıldı
HABERLER>ASAYİŞ
28 Eylül 2022 Çarşamba - 16:18

Muş'ta nöbetteki aile sayısı 41'e yükseldi

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki annelerin sayısı 75’inci haftada 41’e yükseldi.

Muş ta nöbetteki aile sayısı 41 e yükseldi

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki annelerin sayısı 75’inci haftada 41’e yükseldi.
HDP önünde evlatlarına kavuşacakları günü umutla bekleyen anneler, eylemlerini sürdürüyor. Parti binası önüne gelerek HDP ve PKK'dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK'yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan 40 aileye, bir destekte Azim ailesinden geldi. Her geçen gün sayıları artarak güç kazanan ailelerin kararlı bekleyişleri sürüyor.
“OĞLUM YOLUN YOL DEĞİL GERİ DÖN”
20 yaşındaki oğlu İsa Azim için eyleme yeni katılan baba Fahrettin Azim, 1 yıla yakındır oğlunun kayıp olduğunu ve hiçbir haber alamadığını söyledi. Oğlunun peşinde olduğunu vurgulayan baba Azim, “Oğlumu istiyorum. Devletin eliyle, polislerin eliyle getirip bana oğlumu teslim etsinler. Oğlum İstanbul’da çalışıyordu. Mardin’e gidip orada kaybolmuş. Ondan sonra bir haber alamadım. Çocuğumuzu istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Bize oğlum bakıyordu. Arkadaşlarına ‘İstanbul’dan eve döneceğim, aileme söylemeyin onlara sürpriz yapacağım’ demiş. Artık o günden sonra kendisinden bir haber alamadık. Oğlum yolun yol değil geri dön. Anne babanı düşün. Ne yapıyorsun, neredesin artık geri dönün. Annen hasta dayanamıyor. Sizin dönmenizi istiyoruz” dedi.
“YILANIN BAŞI HDP’DİR”
Oğlu Ersin Koçhan için eylemini sürdüren anne Ayten Koçhan ise bugün aile sayısının 41’e yükseldiğini belirterek, “Halen evlatlarımız için buradayız. Dünya malı için burada değiliz. Ciğerimiz, evladımız için buradayız. Ersin oğlum, beni duyuyorsan dön yavrum. Bizi düşünmüyorsan kızın Hira’yı düşün. Bir kişi dağda kalana kadar eyleme devam edeceğiz. Evlatlarımız için buradayız. Dönün yavrum yolunuz yol değil. PKK’dan, HDP’den evlatlarımızı istiyoruz. Yılanın başı HDP’dir. Evlatlarımızı versinler. Yeter ana babalar ağladı” diye konuştu.
Ailelere, Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü Başkanı Bedri Korkmaz’da destek verdi.

 
Çomaklı Atatürk Üniversitesi vizyonunu paylaştı
 
MİT’ten hainlere nokta operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 ilde FETÖ ve PKK’ya operasyon: 9 gözaltı
Ankara merkezli 5 ilde terör örgütü FETÖ/PDY ve PKK’ya yönelik düzenlenen ...
Komandolar dualarla Suriye’ye uğurlandı
Suriye Görev Gücü'nde yer alacak Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında ...
Anaların evlat nöbeti bin 121’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası oldu
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ...
Akar: 'Kabul etmemiz mümkün değildir'
Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) saygın ve seçkin konumu uluslararası ...
Aileler, bin 121 gündür nöbette
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
 
MİT, sözde Ayn İsa sorumlusunu etkisiz hale getirdi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'de gerçekleştirilen ...
Nöbetteki aile sayısı 312’ye yükseldi
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır'da ...
Büyükşehir AKT 7/24 görevde
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bitti Oldu…
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri