Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
HABERLER>VEFAT VE TAZİYE
18 Haziran 2019 Salı - 15:30

Mursi’ye rahmet, zalimlere lanet

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Erzurum’da bugün Lalapaşa Camii’nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar Mursi’nin resimlerinin yer aldığı pankartlar taşıdı.

Mursi’ye rahmet, zalimlere lanet

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Erzurum’da bugün Lalapaşa Camii’nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar Mursi’nin resimlerinin yer aldığı pankartlar taşıdı.

Yoğun bir kalabalığın katıldığı gıyabi cenaze namazını Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula kıldırdı. Namazın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt dua yaptı.

Burada bir basın açıklaması yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkan Vekili Abdulkerim Kavaz, “Bugün burada, dün akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemede müslümanların onurunu savunurken şehadete yürüyen Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadetine şahitlik etmek ve yıllardır onu zindanda tutan zalimleri lanetlemek ve safımızı belli etmek için toplanmış bulunuyoruz. Erzurum Sivil Toplum Platformu mensupları olarak şehidimize Allahtan rahmet diliyor ve tüm İslam alemine sabırlar niyaz ediyoruz” dedi.

Mısır’da yıllarca süren diktatörlükten sonra 2012 yılında Muhammed Mursi Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Kavaz, “Bir yıllık iktidarında yaptığı icraatlarıyla ülkesini emperyalizmin tasallutundan kurtarmaya çalışmış, müslümanların yüzünü ak etmiş, ama küresel zalimleri tedirgin etmişti. Bu gidişata daha fazla tahammül etmeyen zalimler ülkede iç karışıklık meydana getirmiş, silahlı gruplarla halkı karşı karşıya getirmiş ve merhum Mursi’yi askeri darbe ile görevden almış, mahkum etmişlerdi. Sürekli demokrasiden bahseden, insan hakları savunuculuğu yapan batı, söz konusu İslam coğrafyası olunca her şeyi rafa kaldırıyor, iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya koyuyordu. Mısır halkının meşru yolla seçmiş olduğu Muhammet Mursi’yi,3 Temmuz 2013 tarihinde Sisi yönetimindeki askeri cunta ile deviren küresel müstekbirler, düzmece mahkemeler kurarak binlerce Müslümanı zindana atmış ve yüzlerce Müslümana idam kararı vermişlerdir. Demokrasi havarisi kesilen Avrupa Birliği neredesiniz, Dünyanın jandarmalığına soyunan ABD neredesin, Birleşmiş Milletler neredesiniz! Zalimlerin bu kararı gösteriyor ki, mesele emperyalizmin çıkarları olunca, Müslümanların tercih ve iradesine saygı söz konusu bile değildir. Evet biz onların demokrasi yalanıyla, özgürlük yalanıyla, insan hakları yalanıyla ümmet coğrafyasında işledikleri cinayetleri, tecavüzleri çok iyi biliyoruz.

Ey Küresel Firavunlar! Cezayir’de bir buçuk milyon Müslümana soykırım yaparak katlettiğiniz unutmadık, unutmayacağız. Irak’ta demokrasi getiriyoruz diyerek bir buçuk milyon Müslümanı katlettiğinizi yüzbinlerce kadına tecavüz ettiğinizi unutmadık, unutmayacağız. Avrupa’nın göbeğinde yer alan Bosna’da, Birleşmiş Milletler gözetiminde sekiz bin Müslümanı katlettiğinizi unutmadık, unutmayacağız.

Afganistan’da, Pakistan’da on binlerce Müslümanı mayınlarla kolsuz bacaksız bıraktığınızı unutmadık, unutmayacağız. Ümmetin göz bebeği olan Filistin’de onlarca yıldır yaptığınız zulümleri, ambargoları, katliamları unutmadık, unutmayacağız. Çeçenya’da, Mali’de, Keşmir’de, Somali’de yaptığınız zulümleri, katliamları unutmadık unutmayacağız. Suriye’de fosfor bombalarıyla Müslümanların üzerine ölüm yağdırdığınızı, zehirli gazlarla bebekleri bile katlettiğinizi unutmadık, unutmayacağız. Arakan’da, Doğu Türkistan’da halen devam eden zulümlerinizi, katliamlarınızı unutmayacağız” diye konuştu.

Ak Parti Erzurum İl Başkanlığı Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Metin Barlak ise burada yaptığı açıklamada, “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsî, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürümüştür.

İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsî, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir.

2357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsî, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!” (İbrahim, 42) diye buyuran bir dinin mensupları olarak bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mürsî’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA YÜZLERCE MÜSLÜMANIN KATILIMIYLA MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Erzincan’da yüzlerce Müslümanın katılımıyla dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi (67) için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatının ardından bugün Türkiye genelinde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Erzincan’da Camii Kebir Camisinde toplanan cemaat, öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in kıldırdığı gıyabi cenaze namazına sivil toplum kuruluşlarından, siyasi parti temsilcilikleri ve vatandaşlardan oluşan çok sayıda cemaat katıldı.

Namazın ardından dualar edilerek basın açıklaması yapıldı.

Erzincan Memur-Sen il temsilcisi Nebi gül, basın açıklamasında, “Mısır’ın ilk ve tek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmallerin ardından dün şehit olmuştur. Aslında Mursi, 17 Haziran’daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edilmiştir. Mursi’nin şehadet haberini dünyaya büyük bir neşeyle bildiren cuntanın dikkatlerden kaçırmaya çalıştığı gerçekler, cinayet ardından daha net ortaya çıkmıştır. Şehit Mursi, yıllardır böbrek, karaciğer ve şeker hastalıklarından muzdarip olduğu halde, tedavileri keyfi biçimde engellenmiş, olumsuz hapishane koşullarında durumunun kötüleşmesi beklenmiştir. Günün 23 saatini tek başına hücre hapsinde geçiren Mursi, hayatının ciddi tehdit altında olduğunu daha bir kaç ay önce bizzat kendisi mahkemede açıklamıştı. Şehit Mursi’yi idam cezasıyla yargılayan Mısır cuntası, karar çıksa bile bir cumhurbaşkanını idam etmenin siyasi sonuçlarına katlanamayacağını bildiği için onu yavaş bir süreçte öldürmeyi tercih etmiştir. 6 yıldır hapiste bulunan şehit Mursi, bu süre zarfında sadece 3 defa ailesi ile görüşebilmişti. Avukatları ile görüşmesi de çok sıkı ve keyfi şartlara bağlanmıştı. Bu görüşmelerin hepsinde özgürlüğü kameralar önünde ve kişi mahremiyetine saygısız bir biçimde kısıtlanmıştı.

Mursi’nin şehadeti sadece ailesini ve dava arkadaşlarını değil, tüm İslam dünyasını yasa boğmuş, Mısır’da unutulmaya yüz tutmuş zulmü bir kez daha gündeme getirmiştir. Mursi’nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesi ve şehadeti bir kez daha göstermiştir ki, Mısır’da direniş ve mücadele devam etmektedir. Son bir asırdır zalimlere ve emperyalistlere karşı savaşan Mısır halkı, tüm sinmiş görüntüsüne rağmen şehitler vermeye ve hala ayakta olduğunu haykırmaya devam etmektedir. Mursi, Mısır’da Hasan el-Benna’dan itibaren devam eden lider kadrolarının hayatını ve mücadelesini şehadetle taçlandırma geleneğinin son halkası olmuştur. Size söz veriyoruz ey şehitler topluluğu! Samimiyetinizle, gözyaşınızla, canınızla ve kanınızla inşa ettiğiniz ve bize emanet ettiğiniz bu dava alın yazımızdaki en güzel cümledir. Ortaya koyduğunuz iradeyi her gün biraz daha güçlendirmek ve yarınlara taşımak da boynumuzun borcudur. Allah sizlerden razı olsun. Allah şehadetinizi kabul etsin” ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ'DA MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Mahkeme salonunda şehit olan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihte yerini alan Muhammed Mursi, dün mahkemede hakimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybetti. Diyanet İşleri Başkanlığınca, 68 yaşında hayatını kaybeden Mursi'nin vefatı nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu Elazığ’da da gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğlen namazı sonrası İzzet Paşa Camiinde İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kıldırılan namaza, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, STK Temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıyabi cenaze namazı sonrası STK temsilcileri konuşma yaptı.

HAKKARİ’DE MuHAMMED MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Mısır’da askeri darbeyle Cumhurbaşkanlığından indirilen ve dün çıkartıldığı mahkemede hayatını kaybeden Mısır Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Temmuz 2013’te dönemin Savunma Bakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından yapılan darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından tutuklanarak cezaevine atılan Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün mahkeme salonunda hayatını kaybetmişti. Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova’da da gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin tarafından İhsaniye Camisinde kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından hayatını kaybeden Mursi için dua edildi.

KARS’TA MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Müftü Yusuf Eviş, kıldırdı.

2013 yılından bu yana tutuklu bulunan ve hakkında açılan davalardan toplam 48 yıl hapse mahkum edilen Mısır'ı seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, için bugün öğle namazına müteakiben Evliya Cami Kuran-ı Kerim okundu ve ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında kalabalık sessizce dağıldı.

MALATYA’DA MUHAMMED MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mahkeme salonunda şehit olan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, için Malatya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yeni camide kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Işıldar “Merhum şehit Mursi duyguların şöyle baktığımız zaman analize ettiğimiz zaman aynı duygulara sahibiz. Mursi iyi bir hafızdı, profesördü. Ezan okunduğu zaman biz genelde oturup susar dinleriz ama Mursi ezanı tekrar ederdi ezen okunduğu zaman. Namazın mümkün mertebe cemaatle beraber kılardı. Ama sabah namazını hiç cemaatsiz kılmazmış. öyle islami hassasiyetleri olan önemli bir kişiydi” dedi.

Mursi’nin büyük bir haksızlığa uğradığın ifade eden Işıldar, "Kendi halkı tarafında seçilmiş ve iktidara bir insan, zulümlere haksızlıklara maruz kaldı. Allah bize sahip oldu değerlerimizi farkına varmayı nasip eylesin" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardında gıyabi cenaze namazı kılındı.

ARDAHAN’DA MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Ardahan Merkez Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle namazının ardından cami önünde toplanan kalabalığa Ardahan İl Müftü Vekili Turgut Topaloğlu, Mursi için Allah'tan rahmet diledi.

Mursi için gıyabi cenaze namazını kılmak istediklerini ifade eden Topaloğlu, "Meşru bir Cumhurbaşkanı. Allah bizleri samimi Müslümanlardan eylesin. Allah samimi Müslümanların sayısın attırsın. Muhammed Mursi örneklerini çok gördük. Bunlar inşallah Allah huzurunda değerlendirilecek. Bizde dualarla kendisinin yanındayız." şeklinde konuştu.

Daha sonra kalabalığa seslenen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ardahan Temsilcisi Akın Demirci de Mursi'ye yapılanın bir zulüm olduğunu, bundan sonra sorumluların yargılanmasını istediklerini ifade etti.

ŞEHİT MURSİ İÇİN POSOF’TA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Posof ta da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlçe Müftüsü Murat Susam tarafından kıldırılan cenaze namazı Posof merkez camiinde öğle namazından sonra eda edildi.

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Murat Susam, Muhammet Mursi’nin de bir mücahit olduğunu ve müslümanların çektiği sıkıntıları dile getirdi.

Gıyabi cenaze namazına İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜMÜŞHANE’DE MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen, askeri darbeyle Cumhurbaşkanlığından indirilen ve dün çıkartıldığı mahkemede hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Gümüşhane’de gıyabi cenaze namazı kılındı, STK’lar basın açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Gümüşhane’de de gıyabi cenaze namazı kılındı, Mursi için dua edildi.

Merkez Kemaliye Camiinde öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Osman Ayas, Peygamber efendimizin de gıyabi cenaze namazı kıldırdığını hatırlatarak, “Şuanda Filistin'de, Mısır'da, Balkanlar'da, Arakan'da değişik yerlerde sıkıntı çeken çok din kardeşimiz var. Allah hepsine yardım etsin, bu sıkıntılardan biran önce kurtarsın inşallah. Zalimlerin zulmünden bütün Müslümanları muhafaza eylesin, Mursi’nin şahadetini Müslümanların birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, dayanışmasına vesile eylesin inşallah” dedi.

Gıyabi cenaze namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı İnsan Hakları Birimi başkanlığı da konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Fatih Parkı'nda yapılması planlanan fakat yağmur nedeniyle Gümüşhane Belediye Başkanlığı giriş katında yapılan açıklamaya Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, parti yöneticileri ve STK’lar katıldı.

AK Parti’nin yanısıra Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı ile İHH İl Temsilciliği de yayımladıkları basın açıklamalarıyla Mursi’yi rahmetle andı.

Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından yapılan darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından tutuklanarak cezaevine atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün mahkeme salonunda hayatını kaybetmişti.

RİZE’DE MISIR LİDERİ MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mısır'da yargılandığı davanın duruşması esnasında hayatını kaybeden Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rize Merkez Sahil Camii’nde bugün öğle namazının hemen ardından kılınan cenaze namazını Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın kıldırdı. Cenaze namazına AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

 

 
Çocuklar hayallerini kodladı
 
Soylu: “8 terörist ölü ele geçirildi”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Günlüce, Gür’ü dualarla uğurladı
Oltu’nun Günlüce Mahallesi halkından işadamı Mürsel Gür, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
ATAUNİ Yasta
Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen ve 4’ü üniversite öğrencisi 5 kişinin ...
Aşık Çelebi’nin acı günü
Ünlü Halk ozanı Ozan Çelebi’nin annesi hayatını kaybetti.
 
Çubukçu dualarla uğurlandı
Erzurum'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman İslam tarihçisi, ...
İslam Tarihçisi Çubukçu vefat etti
İslam tarihçisi Prof. Dr. Asri Çubukçu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Oltu Belediyesi yasta
Oltu İlçesinde çöp toplama aracının altında kalan temizlik işçini hayatını ...
 
Gül, dualarla uğurlandı
Oltu ilçesinde iftar sonrası 'Teravih namazına gidiyorum' diyerek evinden ...
Kıbrıs Gazisine son görev
Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerinden 66 yaşında hayatını kaybeden Fetullah Özgün, toprağa verildi.
Şenkaya, Genco’nun yasını tutuyor
Şenkaya İlçesinde yaşayan halk arasında “Genco” olarak tanınan ve yediden ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri