Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 13:58

Mühendislik Fakültesinden proje başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bir kez daha damgasını vurdu.

Mühendislik Fakültesinden proje başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bir kez daha damgasını vurdu.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen yarışmaya 2022 yılında 9 alanda toplam 583 proje başvurusu gerçekleşti ve bu projeler alanında uzman 46 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan ön değerlendirme sonucunda 9 alanda toplam 120 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Dal danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan 5 projenin 4’ü söz konusu 120 proje arasına girme başarısını gösterdi. Final yarışmasına davet edilme oranının %20 olduğu yarışmada finalde sergilenecek projelerin %3’ünün Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlandı.
Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisinde Yapay Zekâ Destekli Sanal Okçuluk Eğitmeni projesiyle İbrahim Hakkı Rizelioğlu ile Mine Nur Kasımoğulları, Eğitim Kategorisinde RFID Temelli, Etkileşimli ve Eğitici Bir Oyun Ekosistemi projesiyle Ebru Aslan ile Şeymanur Başgöze, Sağlık Kategorisinde SADUS: Sağlık Sektörü İçin Acil Durum Uyarı ve Bilgilendirme Sistemi projesiyle Yunus Emre Eraslan ile Orhun Dinç, Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisinde Etkileşimli Kayak Simülatörü projesiyle ise Azat Titiz ile Ecem Kar final yarışmasına katılmaya hak kazandı.
22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında TEKNOFEST 2022 bağlamında Giresun’da düzenlenecek ve Final Sergisi ile jüri sunumu şeklinde gerçekleştirilecek olan Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Final Yarışması Değerlendirmelerinin ardından dereceye giren (birinci, ikinci ve üçüncü) projeler Samsun’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022’de ödüllerini alacak.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Deniz Dal Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın TEKNOFEST yarışmalarına verdiği desteği çok önemsediklerini ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde verilen eğitimi ulusal ölçekte değer gören proje çıktıları ile taçlandırmaktan mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerinin geçmiş yıllarda aynı projede bölge ve final yarışmalarında aldıkları derecelere bu yıl yenilerini katacaklarına inancının tam olduğunu vurguladı.
Öğrenciler ile akademisyenlerin gayretleri ve özverili çalışmalarıyla önemli projelere imza attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalardan elde edilen başarıların üniversite genelinde gurur kaynağı olduğundan bahsetti.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’e davet edilerek yarışmaya 4 projeyle katılacak olan Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerini tebrik eden Rektör Çomaklı, yarışmada başarılar diledi.

 
UCİM Erzurum temsilciğinden çağrı
 
Aktürk Kickboks'da 4. kez Türkiye şampiyonu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mühendislik Fakültesinden yerli üretime katkı
2019’da dünya üçüncüsü olan tasarımın üretimini tamamlayan ekip, dünyadan ...
ATAUNİ’de Yem Bitkileri Çalıştayı düzenlendi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından ...
Atatürk Üniversitesi projesine TÜBİTAK desteği
Fakıoğlu: “Proje konusu çalışmamız Ulusal Kutup Bilim Programı ile iklim ...
 
Tarımda çayır mera gündemi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından ...
ATAUNİ’den Doğadan Sofraya Bilim Projesi
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından ...
Eğilmez Türkiye’nin NATO yaklaşımını değerlendirdi
Eğilmez, İsveç’in NATO’ya katılım talebini ilan ederek yaklaşık 200 yıldır ...
 
Teknolojik yatırımlar, güvenliği üst düzeye taşıdı
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda yolculara rahat bir geçiş sağlanması ...
ATAUNİ’de ödüller sahiplerini buldu
Atatürk Üniversitesinde Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ...
Matematikte yeni bir öğretim sistemi geliştirdiler
Erzurum’da lise öğrencileri yaptıkları yazılım ile matematik dersini dijital ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri