Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>GUNCEL
8 Nisan 2023 Cumartesi - 00:51

‘Mescid-i Aksa, Müslümanların harim-i ismetidir’

Erbaş, “Ey zalim, bu azgınlıktan vazgeç. Sırtını dayadığın güç odaklarına güvenme. Masumlara yaptığın zulüm yerde kalmaz, er geç seni bulur, tarihten ibret al. Aklını başına topla, dokunma masumlara. Dokunma bütün Müslümanların ilk kıblesi, Miraç ve İsra yadigarı Mescid-i Aksa’ya” dedi.

‘Mescid-i Aksa, Müslümanların harim-i ismetidir’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin, “Ey zalim, bu azgınlıktan vazgeç. Sırtını dayadığın güç odaklarına güvenme. Masumlara yaptığın zulüm yerde kalmaz, er geç seni bulur, tarihten ibret al. Aklını başına topla, dokunma masumlara. Dokunma bütün Müslümanların ilk kıblesi, Miraç ve İsra yadigarı Mescid-i Aksa’ya” dedi.

TARİHİ HUTBE

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde “İhsan Bilinci: Kulluğun Zirvesi” başlıklı hutbe irad etti, ardından Cuma namazı kıldırdı. Hutbede ramazan ayının ikinci on gününde Cenab-ı Hakk’ın mağfiretine ulaşanlardan eylemesi duasında bulunan Erbaş, “İhsan bilinciyle yaşayan mümin, namazını kendine miraç kılar. Zekatıyla kazancını manevi kirlerden arındırır, malını bereketlendirir, kardeşliğini pekiştirir. Orucuyla kendisini kötülüklerden korur, bedenini ve ruhunu şifaya kavuşturur. İhsan bilicini kuşanan mümin nezaket sahibidir, kimseyi incitmez. Güvenilirdir, emanete ihanet etmez, kul ve kamu hakkına tevessül etmez. Takva sahibidir, yalan ve iftiraya, gıybet ve dedikoduya, kin ve hasede hayatında asla yer vermez” cümlelerine yer verdi.

Erbaş, ihsan sahibi olmanın halk içinde hak ile beraber olmak olduğunu vurgulayarak, “İhsan sahibi olmak, ticarette kimseyi aldatmamaktır, stok ve karaborsacılık yapmamaktır. Bir malı insafsızca, vicdansızca değerinden fazlaya satarak veya kiraya vererek insanları mağdur etmemek, fırsatçılık yapmamaktır. Rızkı helalinden kazanıp helal olana harcamaktır” ifadelerini kullandı.

Ramazanın rahmet ve bereket ikliminden istifade edilmesi gerektiğine dikkati çeken Erbaş, “Rabbimizin lütfettiği nimetleri bizler de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşmaya devam edelim. Rabbimizin mağfiretine mazhar olmak için af yolunu tutalım. Kulluğun zirvesi olan ihsan bilinciyle dünyamızı güzelleştirip, ahiretimizi mamur kılalım” dedi.

“EY ZALİM, DOKUNMA MASUMLARA VE MESCİD-İ AKSA’YA”

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki gösteren Erbaş, Mescid-İ Aksa’nın kutsiyeti ve dokunulmazlığının hiçe sayıldığını dile getirerek, şunları ifade etti:

“Ne hazindir ki, yine bir Ramazan ayında selam ve barış yurdu Kudüs bir çatışma yeri haline getirilmek isteniyor. Miracın ilk durağı Mescid-i Aksa’nın kutsiyeti ve dokunulmazlığı hiçe sayılıyor. Müslümanların öz vatanlarında kendi camilerinde ibadet etmeleri engelleniyor. Ancak bilinmelidir ki, Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir, Kudüs, İslam yurdudur, darü-s-selam’dır. Tarih boyunca tüm dinlerin varlığını özgürce devam ettirdiği insanlığın ortak mirasıdır. Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların harim-i ismetidir. Buradan sesleniyorum: Ey zalim! Bu azgınlıktan vazgeç! Sırtını dayadığın güç odaklarına güvenme! Babil, Roma gibi bazı dönemlerde yine bu tür azgınlıklar yapmıştın da başına neler gelmişti hatırla! Masumlara yaptığın zulüm yerde kalmaz, er geç seni bulur, tarihten ibret al! Aklını başına topla! Dokunma masumlara! Dokunma bütün Müslümanların ilk kıblesi, Miraç ve İsra yadigarı Mescid-i Aksa’ya. Ey zalim! Şunu asla unutma ki, tarih boyunca her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alan, hatta zulme, sürgüne maruz kalmış yahudilere bile kucak açmış olan aziz Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de yarın da Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın muhafazası ve barış yurdu özelliğini koruması yolunda mücadeleye hep devam edecektir inşallah. Allah zalimleri çok iyi bilmektedir.”

 
‘Türkiye, mazlum Filistin halkının yanında’
 
Aydemir: ‘İsrail zulmünü telin ediyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP 28. Dönem Milletvekili Adayları açıklandı
MHP Erzurum aday listesi; 1 Kamil Aydın, 2 Muhammet Hanifi Macit, 3 Ömer ...
Göğebakan'dan Avukatlar Günü mesajı
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, kanun hâkimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün ...
Erdoğan: 'İzin vermeyeceğiz'
Geçtiğimiz 20 yılda kurulan güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısının verdiği ...
 
'Hiçbir zaman milletimizin yüzünü yere eğdirmedik’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6’lı masaya tepki göstererek “Kıbrıs ...
Savunma Sanayisinde Kızılelma müjdesi
Baykar’ın tamamen öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği ...
'Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara’da bulunan deprem mağduru vatandaşlar ...
 
İskoçya’nın yeni başbakanı Yousaf namaz kıldırdı
İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı seçilen Humza Yousaf, resmi konutundaki ...
Humza Yousaf İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı oldu
İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) yeni lideri seçilen Humza Yousaf, İskoçya ...
Suudi Arabistan’dan umre kısıtlaması
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan ayında herkesin yalnızca ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri