Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>ASAYİŞ
1 Nisan 2023 Cumartesi - 01:11

MGK Bildirisi açıklandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası yayımlanan bildiride depremin olumsuz etkilerini bertaraf etmeye yönelik tedbirlerin ele alındığını, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirlerin de gözden geçirildiği bildirildi.

MGK Bildirisi açıklandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası yayımlanan bildiride depremin olumsuz etkilerini bertaraf etmeye yönelik tedbirlerin ele alındığını, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirlerin de gözden geçirildiği bildirildi.
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durumun değerlendirilerek, bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulduğu belirtildi. Bildiride, "Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır" denildi.
PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberlik ile bekaya yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu ifade edilen bildiride, "Suriye ve Irak'ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin, DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG'yi helikopter de dahil, her türlü imkan ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir kez daha vesile olduğu kaydedilmiştir. Operasyonlarımız neticesinde verdiği zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan katılımın da etkisiyle çöküş sürecine giren ve miadı dolan terör örgütünü himaye eden aktörlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, bölücü terör örgütünü ve tüm uzantılarını arkalarındaki her türlü desteğe rağmen tamamen çökertmekte kararlı olduğu ve sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceği hatırlatılmıştır." denildi.
Rusya ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaşın bölgedeki diğer ülkelerin istikrarına ve Karadeniz'deki güvenliğe yönelik menfi tesirlerinin değerlendirildiği belirtilen bildiride, kalıcı barışın tesisi, bölgesel istikrarın muhafazası ve insani krizlerin etkilerinin giderilmesine yönelik gayretlerin sürdürüleceği kaydedildi.
Türkiye'nin, Balkan ülkeleri ile yakın istişare ve işbirliği içinde tesis ve icra ettiği, barış ve istikrarın muhafazası temelindeki politikası çerçevesinde, bölgedeki meselelere tesir edebilecek mahiyetteki gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulanan bildiride, ihtilafların hakkaniyete uygun bir şekilde çözümünü esas alan tüm yapıcı adımlara yönelik desteğin teyit edildiği ifade edildi.
Yunanistan ile ilişkilerde son dönemde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin, her iki taraf ve bölge için faydalı olacağının mütalaa edildiği belirtilen bildiride, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki güncel gelişmelerin yakından takip edildiğine vurgu yapıldı.
Bildiride ayrıca 14 Mayıs Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirlerin de gözden geçirildiği belirtildi.

 
Savunma Sanayisinde Kızılelma müjdesi
 
İngiltere’den Türk Milli Eğitim Sistemine övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazilerden CHP’ye sert tepki
Erzurumlu terör gazisi Uzman Çavuş Ensar Güney’in iftar yemeği için gittiği ...
Bingöl yolunda kamyonet devrildi: 2 yaralı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkan kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.
Ailelerin evlat direnişi bin 305'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ...
 
510 adet tarihi eser ele geçirildi
Iğdır'da tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 510 adet tarihi ...
Yargıda yeni süreç
Yargıda yeni düzenlemeleri içeren teklif TBMM’de kabul edildi.
4 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında 4 terörist etkisiz hale getirilirken, ...
 
Ailelerin evlat direnişi bin 304’üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ...
Başıboş hayvanlar kazaya sebep oldu
Aşkale ilçesinde başı hayvanlar trafik kazasına sebep oldu.
Çocukların biber gazlı oyunu cemaati namazından etti
Erzurum'da bir cami önünde iki çocuğun biber gazı oyununun sonu kötü bitti
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri