Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>ASAYİŞ
20 Mayıs 2021 Perşembe - 16:14

Kocası şehit edilen anne kaçırılan kızını istiyor

Van’da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelere katılan Hakkarili Nazmiye Aslan, kızının 7 yıl önce okuldan kaçırıldığını ve kocası Adil Aslan’ın ise 3 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini söyledi.

Kocası şehit edilen anne kaçırılan kızını istiyor

Van’da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelere katılan Hakkarili Nazmiye Aslan, kızının 7 yıl önce okuldan kaçırıldığını ve kocası Adil Aslan’ın ise 3 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini söyledi.
Van'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat'tan bu yana her hafta partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemin ardından Van'daki aileler de 14'üncü haftada HDP il binası önünde eylem yaptı.
Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları artarak 32'yi bulan aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki ‘Dağları kurtlara kuşlara bırakın', ‘Evlat nöbetindeyiz', ‘Çocuklarımızı istiyoruz', ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak', ‘Artık yeter! Yakamızdan düşün', ‘Anneler nöbette' ve ‘Evlat nöbetindeyiz Van anneleri' yazılı dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı.
“EVLATLARIMIZIN KANLARINI EMİYORLAR”
Vanlı annelerin eylemine Bitlis’ten gelerek katılan ve 2015 yılında oğlu Yetiş Mert’in PKK tarafından götürüldüğünü ifade eden Saliha Mert isimli anne gözyaşlarına hakim olamadı. Evlatlarını arayan ailelerin sesini bastırmak için HDP tarafından çalınan müziğe isyan eden acılı anne Saliha Mert, “Bu davamız ölüme kadar devam edecek. Ya bizi öldürsünler ya çocuklarımızı versinler. Evlatlarımızın kanlarını emiyorlar. Benim evladımı kandırarak gönderdiler. Benim evladım bir şey bilmiyordu, o daha çocuk hiçbir şeyin farkında bile değildi. HDP ve PKK bir Ermeni çetesi ve Ermeni köpekleridir. Benim bebeğimi benden kopardılar. Bu HDP bitmeden durmayacağım. HDP tamamen silinmeyene, kapanmayana kadar durmayacağım. Burada sesimizi bastırmak için son ses müzik açıyorlar. Bu şekilde sesimizi bastıramazlar. Tüm anneler duysun, bizim gibi çocukları kaçırılan tüm anneler korkmasın gelsinler, bizim gibi, bizimle birlikte burada çocuğunu istesin. Herkeste biliyor, çocuklarımızı dağa HDP gönderdi. Kendini parti diye tanıtan Ermeni partisi çocuklarımızı dağa sattı. Kürt hakkı savunucusu olduğu yalan, davaları yalan, bunu herkes bilsin. Çocuğumu çalmış, canımı, ciğerimi çalmış, şimdi de utanmadan müzik çalıyorlar” dedi.
“HEM KIZIMI KAÇIRDILAR HEM DE BABASINI ŞEHİT ETTİLER”
Kızı 7 yıl önce okuduğu sırada kaçırılan ve eşi Adil Aslan’ın yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini söyleyen edilen Nazmiye Aslan, “Eyleme katılmak için Hakkari’den geldim. Buradan kızıma seslenmek için geldim. Adı Hatice. Kızım 7 yıl önce kaçırıldı, artık gelmesini istiyorum. Bundan 3 yıl önce terör örgütü PKK tarafından babası Adil Aslan şehit edildi. Ben kızımı istiyorum, artık gelsin. Kızımı okul okurken kaçırdılar. 7 yıldır kızımdan bir haber alamıyorum. Allah biz annelere yaşatılan bu acıları kabul etmez. Kızımı alana kadar bu eyleme burada devam edeceğim. Ben hakkımı istiyorum, kızımı istiyorum, çocuklarımızı alana kadar bu davamdan vazgeçmeyeceğim. Hem kızımı kaçırdılar hem de babasını şehit ettiler. Böyle dava, böyle adalet mi olur” ifadelerini kullandı.

 
Yakutiye Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama
 
‘Türkmeneli’ne her türlü desteği veriyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Allah korudu
Erzurum’un Aşkale ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
Kars’ta bir köy karantinaya alındı
Kars’ta bir köy Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya ...
Firari şüpheli Erzincan'da yakalandı
Terör örgütü TKP/ML hücre yapılanması için görevlendirdiği örgütün Eylem ...
 
3 örgüt mensubu daha teslim oldu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde devam eden ikna çalışmaları olumlu sonuçlar ...
Karlıova yolunda trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
2 köy karantinaya alındı
Ardahan kent merkezi ile Çıldır ilçesine bağlı birer köyde, yeni tip korona ...
 
Cehennem Vadisi ‘Cennet Vadisi’ne dönüştü
Hakkari’deki Cilo Dağı eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem vadileri, ...
Ailelerin evlat nöbeti 625’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
‘HDP evleri yıktı, onların evleri yıkılsın inşallah’
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri