Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor FK, Adem Eren Kabak’ı Transfer Etti
Erzurumspor FK, Adem Eren Kabak’ı Transfer Etti
Erzurum Havalimanı Haziran 2025 Trafik Rakamları Paylaşıldı
Erzurum Havalimanı Haziran 2025 Trafik Rakamları Paylaşıldı
Erzurum’da Kur’an Kursu Öğrencilerine Buz Pateni Eğitimi
Erzurum’da Kur’an Kursu Öğrencilerine Buz Pateni Eğitimi
Erdoğan: Terör Sorunu Sona Eriyor
Erdoğan: Terör Sorunu Sona Eriyor
Kamu Kurumlarında Yeni Atamalar
Kamu Kurumlarında Yeni Atamalar
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Aralık 2012 Perşembe - 07:37

Kerkük’e vefa

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Halkbilimi Araştırmaları Kulübü, ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’ düzenledi.

Kerkük’e vefa

HAKAN AKGÜN - GÖKHAN İÇKİLLİ
SAMSUN (İHA) - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Halkbilimi Araştırmaları Kulübü, ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’ düzenledi.
OMÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Halkbilimi Araştırmaları Kulübü, Turgay Coşkun, İhsan Ekber ve Ahmet Tuzlu’nun katıldığı ve solistliğini yaptığı ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’nde unutulmaz bir gece yaşattı.
OMÜ Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’da düzenlenen ‘Abdurrahman Kızılay’ı Anma ve Türkülerle Kerkük Gecesi’nde sahne alan Türkmen Üçlüsü olarak adlandırılan Turgay Coşkun, İhsan Ekber ve Ahmet Tuzlu, dünyanın dört bir yanından gelen onlarca insana seslendirdikleri 23 eserle muhteşem bir gece yaşattı. Gece. Halistin Kukul’un Kerkük için yazdığı ‘Kavim Kardeş Çabuk Gel’ şiiri ve Mustafa Bilir’in kendi şiirini okumasıyla başladı.
“O, ÖZLEDİĞİ KERKÜK’Ü BULAMADI”
Kerkük’te doğmuş olan OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, Kerkük Türkmenleri adına konuşma yaptı. OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kevseroğlu, “Kerkük Türklerini dünyaya tanıtan, Kerkük’ün sanat elçisi olan Abdurrahman Kızılay sayesinde tanıdılar. Abdurrahman Kızılay şiirlerinde ve eserlerinde Kerkük’e özlemini anlatmaktadır. Abdurrahman Kızılay 43 yıl memleketine gidemedi. Fakat gittiği zaman şunu anlattı. ‘Özlediğim Kerkük’ü bulamadım. İnşallah ben bulamadım torunlarımız bulur’ dedi. Abdurrahman Kızılay’a Allah’tan rahmet dilerim. İnşallah Allah, Kerkük türklerini, Türk dünyasını, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk düşmanını yok eder” dedi.
GENÇLER IRAK TÜRKMEN CEHPESİ'NİN BAYRAĞINI AÇTI
Konuşmaların ardından Türkmen Üçlüsü olarak adlandırılan Turgay Coşkun, İhsan Ekber ve Ahmet Tuzlu, katılımcılara türkü dolu bir gece yaşattı. Birbirinden farklı 23 eserin seslendirildiği gecede bazı katılımcılar Irak Türkmen Cephesi’nin bayrağını açarak uzun süre ayakta bekledi.
Konserin sonunda konuşan OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman konuşmasında “Kerkük bizin canımız, ciğerimiz ve kırmızı çizgimiz konsensüs mü aranıyor? İşte bu salon konsensüstür. Bu salon neyse Türkiye’de budur. Bu gece düzenlemek için bizi görevlendiren OMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Akan’a teşekkür ediyorum” dedi.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ise, “Bu geceye gelmemiş olsaydım çok üzülecektim. Gelemeyenler adına üzüldüm. Kaçırılmaması gereken bir geceydi. Bizim o kadar çok yerde anıtlarımız ve çivilerimiz var ki bütün bu türküler bize oraların yadigarıdır” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr Akan konuşmasının ardından İhsan Ekber’e plaketini takdim etti. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın ise Turgay Coşkun ve Ahmet Tuzlu’ya plaketlerini takdim etti. Gece plaket takdiminin ardından son buldu.
 

 
Sahte paraya karşı kalemli korunma
 
Aliyev saygıyla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kur’an aşkı engel tanımıyor
Bazı Kur'an Kurslarında imkanların kısıtlı olmasına rağmen cüzleri ellerinde ...
Anadolu’yu bakır’a işliyorlar
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki ustalar, kazılarından çıkan eserlerin yanı ...
10 binler şehitlere yürüyecek
Türkiye’de ilk kez 10 bin kişi şehitler için yürüyecek. Gençlik ve Spor ...
 
İstanbul’da Erzurum Günleri hazırlığı
Eyüp Erzurumlular Derneği Başkanı Cahit Özaslan, kalabalık bir heyetle ...
Karı eğlenceye dönüştürdüler
Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz yönde ...
Bayramlı Erzurum’a ulaştı
Ermenistan’ın Hocalı Kasabası’nda yaptığı katliamı protesto etmek amacıyla ...
 
EGC Andaç'ı ağırladı
‘Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Ancak doğu sorunu vardır diyen’ Edebiyatçı ...
Pelikoğlu’na başarı ödülü
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Fevziye Eyigör Pelikoğlu, ...
Mevlana sema ile anıldı
Mevlana, Erzurum’da düzenlenen “Gönüllerin Sultanı Mevlana" adlı programla ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri