Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
30 Temmuz 2021 Cuma - 07:57

KUDAKA’dan 19 projeye finansman desteği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 6 Nisan 2021 tarihinde ilan edilen “Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı” kapsamında sunulan projelerin değerlendirme sonuçları 136. Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

KUDAKA’dan 19 projeye finansman desteği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 6 Nisan 2021 tarihinde ilan edilen “Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı” kapsamında sunulan projelerin değerlendirme sonuçları 136. Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

Bölgenin öne çıkan turizm, tabi kaynaklar, et, süt ve arıcılık sektörlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması amacıyla hazırlanan Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı’na kâr amacı güden kurum ve kuruluşlar tarafından toplam 41 proje başvurusu gerçekleşti. Değerlendirme süreci sonucunda başarılı bulunan 19 projenin öngörülen toplam yatırım tutarı yaklaşık 23 milyon TL olurken söz konusu yatırımlar kapsamında kullandırılacak kredilerin kâr payı giderleri Ajans tarafından karşılanacak. Program kapsamında başarılı projelere ilgili aracı kuruluş vasıtasıyla 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli kredi imkânı sağlanmış olacak.

Destek almaya hak kazanan projelerin uygulamaya geçmesi ile birlikte Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgemizde turizm ve imalat sanayi alanlarında yeni yatırımların hayata geçmesi, bölgede katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretiminin geliştirilmesi ve istihdamın arttırılması sağlanacak.

DESTEKLENEN PROJELER

BC Fiber Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ‘Üretim ile İhracat ve  Personel İstihdamını  Artırma’, Erzurum Özel Buhara Hastanesi ‘Sağlık Turizmi’, Oltaş İnşaat Taahhüt Madencilik Gıda Turizm Petrol Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti. ‘Kırmızı Et İşleme Tesisi  Kapasite Geliştirme’, Birleşim Elektrik İnşaat Ve İmalat Sanayi Taahhüt Ticaret Pazarlama Limited Şirketi ‘Cari Açığa Milli Hamle  "Pano Üretiminde Yenilikçi  Dönüşüm", Lider Kuyumculuk Elekt. İnş. ve Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. ‘Bayburt Otel, Business Otel Konsepti ile Turizm Potansiyelini Arttırıyor’, Eksen Ayakkabıcılık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi ‘Finansal Destek Programı ile Ayakkabı İmalatında  İhracat Eksenli Yatırım’, Ermosan Mobilya Sanayi Ve Ticaret Pazarlama Ltd. Şti. ‘Ermosan Mobilya Yatırım Tamamlama ve Ürün  Çeşitliliği’, Amiral Aluminyum Kompozit San. Tic. Ltd. Şti. ‘Yeni Üretim Hattı Kurulmasıyla Avrupa Birliği Normlarında Yeni Ürünler Elde Etmek ve Dış Pazar Payını Yükseltmek’

Amiral Aluminyum Kompozit San. Tic. Ltd. Şti., İlim İnşaat Taahhüt Hayvancılık  Orman Ürünleri Nakliyat  Harfiyat Ticaret Sanayi Limited, Esra Yıldırım ‘Tepsi Su Böreği Hizmet Kalitesini Yükseltiyor’, CTT Tekstil Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ‘Tekstil Üretimi ve İstihdam’, Mahmut Akgül İnş. Taah. Pet. Tar. Hay. Eğt. Sağ. Tur. Turs. San. Tic. A.Ş. ‘Kalkınma Aracı Olan Organize Sanayi Bölgelerini Yeniden Kurgulama’, Abdulgafur Şakiroğlu ‘Şakiroğlu Apart Otel Modernizasyon’, Yavilioğlu Grup Reklam Plastik İnşaat Mobilya Ltd. Şti. ‘Yavilioğlu Grup Nitelikli Kent Mobilyası Üretiyor’, Yavuz Bulut ‘İmalat Sektöründe Doğal Kaynakların İşlenmesi İçin  Torf Üretim Tesisi  Yatırımımızı Hızlandırıyoruz’, CETAŞ İnşaat Madencilik San. Ve Tic. Ltd. Şti.‘Arduvaz Madeni İşleme  Tesisi Kurulması ile Doğal Kaynakların Ekonomiye  Kazandırılması ve Rekabet Gücümüzü Geliştirme’, Bilkay Su Ambalajlama Gıda Nakliye Hayvancılık Ticaret Sanayi Limited Şirketi ‘Doyum Su-19 Lt. Pet Şişe Tek Kullanımlık Üretim Hattı’, Eymen Turizm Otelcilik Gıda İnş. San. Tic. Ltd. Şti. ‘Eymen Otel 5 Yıldızla  Parlıyor’, Mabelsan Reklam Ve Kurumsal Tanıtım Hizmetleri Anonim Şirketi ‘Dekota Üretim Kapasitesi  Artırımı’ projesi desteklenecek projeler olarak açıklandı.

 
DAP İdaresinden bitkisel üretime destek
 
Erzurum aşıda kırmızı kategoride
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP İdaresinden bitkisel üretime destek
2021 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Altyapısını Geliştirme projeleri ...
İstihdamda hizmet sektörü önde
İstihdamda hizmet sektörü toplam istihdamın yüzde 37,9'unu oluştururken ...
Erzurum’da araç sayısı 125 bin eşiğinde
DOSİAD - Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı Mayıs ayına göre yüzde ...
 
Karataş güven tazeledi
Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel ...
Oltu Esenyamaç Göleti’nde geri sayım
DSİ Erzurum yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, ...
Erzurum kamu giderleri açıklandı
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın Haziran ayında kişi başına düşen kamu hizmet ...
 
Erzurum İller sıralamasında 22’inci sırada
DOSİAD - Erzurum 2021 Haziran dönemi kamu sağlık hizmetleri harcaması ...
Bölgede sağlıklı süt üretimine DAP desteği
Iğdır’da, DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle süt sığırı yetiştiriciliği ...
Erzurum’da yılın ilk yarısında 142 şirket kuruldu
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk 6 ayında kurulan şirket sayısı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri