Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2024 Pazartesi - 06:31

Işıkhan: 'Kararlıyız'

Işıkhan, “Dünya'ya rol model olan, sürekli takip edilen, gıptayla bakılan ve örnek alınan bir Sosyal Güvenlik Sistemi'ni yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz 85 milyon vatandaşımızın güvencesi, umudu ve geleceğinin teminatıdır.' dedi

Işıkhan:  Kararlıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Dünya'ya rol model olan, sürekli takip edilen, gıptayla bakılan ve örnek alınan bir Sosyal Güvenlik Sistemi'ni yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz 85 milyon vatandaşımızın güvencesi, umudu ve geleceğinin teminatıdır. Türkiye yüzyılını emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlıyız” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Serik ilçesi Boğazkent Mevkiinde bulunan bir otelde düzenlenen Antalya İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıdan bakan yardımcıları, birim amirleri, SGK ve İŞKUR'un il müdürleri hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve 8 aylık bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını belirten Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Bu süre zarfında, hem çalışma hayatımız hem de ülkemiz adına çok önemli adımlar attık. Asgari ücret, 7. Dönem toplu sözleşme müzakereleri, memur ve emeklilerimizin aylıklarında yapılan artışlar, destekler ve deprem yardımları gibi birçok icraatı hayata geçirdik. Bunların hepsini hep birlikte, başarıyla gerçekleştirdik. Attığı her adımda sürekli hedef büyüten bir Türkiye olarak, artık önümüzde daha büyük hedefler bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.
“İhtiyaç duyulan her anda vatandaşlarımızın yanında olmalısınız”
Üç beş yıllık değil; yüzyıllık planlar yapan, sahip olduğu potansiyelin ve öz değerlerin farkına varan, görüş mesafesini gittikçe artıran, gelecek ufkunu sürekli genişleten bir Türkiye olduğuna dikkat çeken Bakan Işıkhan, “Başta bakanlığımız olmak üzere tüm kamu kurumlarımızın gelecek politikaları bakımından mihenk taşı olarak gördüğümüz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu "Türkiye Yüzyılı" hedefimiz var. Yediden yetmişe ülkemizin her bir ferdinin bu hedefe odaklanması, bu vizyonun farkındalığını taşıması önem arz ediyor. "Türkiye Yüzyılı"nı inşa edecek yönetim kadroları olarak bu vizyonun ruhunu, öncelikle bizim taşımamız gerekiyor. Her biriniz kendinizi, adeta şehrinizin çalışma ve sosyal güvenlikten sorumlu bakanı olarak görerek, ihtiyaç duyulan her anda vatandaşlarımızın yanında olmalısınız” dedi.
“Her zor zamanımızda olduğu gibi yine yaralarımızı birlikte saracağız”
Pandemi, EYT ve deprem sürecinde çok yoğun ve özverili bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Bakan Işıkhan, “Kalbimizde tarifi olmayan bir yara açan bu felakette kurum çalışanlarımız da dahil olmak üzere binlerce canımızı yitirdik. Ben bu vesileyle depremde kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımıza ve kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizi bir daha böylesi acılarla muhatap kılmasın, ülkemizi ve milletimizi korusun inşallah. Böyle zamanlar; sosyal devlet olmanın kıymetini çok daha iyi anladığımız, şefkat ve merhamet medeniyeti olmanın anlamını çok daha iyi idrak ettiğimiz zamanlardır. Her zor zamanımızda olduğu gibi yine yaralarımızı birlikte saracağız, birbirimize tutunarak ayağa kalkacağız ve bu güçlü dayanışmayla ayakta kalacağız. Çünkü biz Türki’yeyiz. Bilhassa deprem bölgesi şehirlerimizi bir an önce canlandırmak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
“Gıptayla bakılan ve örnek alınan bir Sosyal Güvenlik Sistemi'ni yönetiyoruz”
Bakan Işıkhan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, artık kendine 'yüzyıl vizyonu' kazandırmış bir ülkenin mihenk taşlarından biridir. Bütün icraatlerimizi bu hakikatin farkındalığıyla gerçekleştireceğiz. Bu anlamda özellikle Bakanlığımız kurumları ve kurum yöneticileri olarak ne kadar hızlı, pratik ve sonuç odaklı çalışabilirsek o ölçüde başarılı oluruz. Cumhurbaşkanlığı kabinesi, devletimiz adına nasıl bir birliktelik ve ekip ruhuyla çalışıyorsa, bizler de kurum yöneticilerimiz ve personellerimizle aynı ruhu yansıtan bir ekip olarak üzerimize düşeni yapacağız. Dünya'ya rol model olan, sürekli takip edilen, gıptayla bakılan ve örnek alınan bir Sosyal Güvenlik Sistemi'ni yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz 85 milyon vatandaşımızın güvencesi, umudu ve geleceğinin teminatıdır. Aynı zamanda kurumumuz, devlet ile vatandaş arasındaki bağı ve vatandaşlarımızın devletimize olan güvenini sağlayan kurumdur. İl müdürlerimiz başta olmak üzere, tüm SGK çalışanlarımızın insanımızla iletişimi, milletimizin ihtiyaç ve taleplerine yaklaşımı ne kadar şefkatli ve problem çözme odaklı olursa, vatandaşlarımızla aramızdaki bağ da o denli gelişecektir.”
Emekli aylıklarında fark müjdesi
2024 yılının ilk yarısı için emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emekliler için yüzde 49,25'te eşitlediklerine dikkat çeken Bakan Işıkhan, “Bu gece itibariyle söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat’ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz. Kıymetli emeklilerimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
“Türkiye yüzyılını emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlıyız”
İŞKUR bugün istihdam ve çalışma hayatı denildiği zaman bir dünya markası haline geldiğini belirten Bakan Işıkhan, sözleri şöyle tamamladı:
“Sosyal Güvenlik Sistemimiz gibi İŞKUR da dünyada parmakla gösterilen ve sürekli takip edilen bir İş ve İşçi Bulma Sistemi’ni temsil etmektedir. Yerli ve milli sanayimiz başta olmak üzere her alanda özgünlük ve bağımsızlık temel şiarımızdır. Hamdolsun bunu başarmak adına çok ciddi adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu hamlelerin doğal bir sonucu olarak daha fazla istihdam, daha nitelikli işgücü ve daha müreffeh yaşam şartları vatandaşlarımız adına en temel hedefimiz olmuştur. Türkiye'yi kur ve enflasyon oyunlarıyla teslim almaya çalışanlara verilecek en büyük cevap, devlet-millet el ele mücadele etmek ve istihdama katılarak müreffeh bir toplum olma yönünde çalışmaktır. Mücadelenin en büyüğü ise yediden yetmişe her bir ferdin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasıdır. Türkiye Yüzyılı'nı emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlıyız. Sizlerin de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarınızı sürdüreceğinize inanıyorum. Kayıt dışı istihdamı ve işsizliği azaltıp, istihdamı, girişimi ve güçlü sosyal güvenlik sistemimizin hizmet kalitesini artırmaya devam edeceğiz.”

 
Güler: 'Ülkemiz muhteşem bir hikâye yazdı'
 
Erzurum’dan Ocak’ta 16 ülkeye ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehirler su fiyatları açıklandı
Temel bir ihtiyaç olan su, 30 büyükşehir arasında büyük fiyat farklılıkları gösteriyor.
Hisarcıklıoğlu ETSO Meclisi ile buluştu
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ...
İŞKUR 1 yılda 7 bin 478 kişiye aracı oldu
İŞKUR 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde ise 1 milyon 237 bin 26 işe yerleştirmeye aracılık etti.
 
ETSO Meclisinden Başkent buluşması
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ...
İhracatta en yüksek artış oranı Erzurum’dan
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - İlden kaydedilen ihracat değeri 2023 ...
Doğu’dan ihracatta Gelincik Kapısı beklentisi
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye'yi ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ...
 
Vali Çiftçi’den Erzurum Otonomi incelemesi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi; MASFED’e (Motorlu Araçlar Satıcıları Federasyonu) ...
ETSO’dan TOBB’da Erzurum bilgilendirmesi
Özakalın, müşterek konsey toplantısında da ETSO’nun raporlarında belirtilen ...
ETSO Meclisi Verimlilik gündemiyle toplandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) 2024 yılı ilk meclis toplantısı, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri