Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ekici öğrenci, veli ve öğretmenlere seslendi
Ekici öğrenci, veli ve öğretmenlere seslendi
Palandöken Belediyesi kızak pisti çocuklarla şenlendi
Palandöken Belediyesi kızak pisti çocuklarla şenlendi
Erzurum 11 il arasında
Erzurum 11 il arasında
Görgün Savunma Sanayi 2026 vizyonunu açıkladı
Görgün Savunma Sanayi 2026 vizyonunu açıkladı
Vali Çiftçi'den Palandöken'e davet
Vali Çiftçi'den Palandöken'e davet
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Haziran 2025 Çarşamba - 05:34

Hacılar yurda dönüyor

Mübarek beldelere İslamiyet’in 5 şartında birini yerine getirmek için gelen milyonlarca Müslüman, Arafat ve Müzdelife Vakfelerinin ardından 3 günlük şeytan taşlama görevini ve haccın 3. Farzı olan ziyaret tavafı ile Say’ını da yapıp, hacı oldu.

Hacılar yurda dönüyor

Mübarek beldelere İslamiyet’in 5 şartında birini yerine getirmek için gelen milyonlarca Müslüman, Arafat ve Müzdelife Vakfelerinin ardından 3 günlük şeytan taşlama görevini ve haccın 3. Farzı olan ziyaret tavafı ile Say’ını da yapıp, hacı oldu.

Şeytan taşlama alanı olarak bilinen Cemerat’a 3 gün boyunca gelip 3 şeytana 7 şer taş atan hacılar, dönüşte ilginç dialoglar da sergiliyorlar. Cemerat dönüşünde Türk hacıların açıklamaları dikkat çekti. Şeytanı taşlamanın rahatlığı ile konuşan taze hacılar şunları söylediler: "Hacılık ünvanımızı aldık. Artık bundan sonra hayatımızı buna dikkat ederek yaşayacağız. Gelmek isteyen herkese nasip etsin. Ziyaret tavafı zor olmasına rağmen yaptık, mutluyuz. Rabbim hacılığımızı kabul etsin. Gelmek isteyenlere de Rabbim nasip etsin. Filistin’de Gazze’deki kardeşlerimizi de zulümden kurtarsın diye dualar ettik" dediler.

Şam’dan 22 bin 500 kişinin geldiği ve bu sene, hacıların sözcülüğünü yaptığı en önemli grup olan Suriyeli hacılar da huzurlu bir şekilde ülkelerine dönüyorlar. Suriye Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanı Dr. Muhammet Ebu’l-Hayr el Şükri de Suudi Hac Bakanlığı toplantısında, bütün hacılar adına konuşma yaptı. Suriye Vakıflar Bakanı’nın Türkiye’de yaşamış bir akademisyen olması dikkat çekti. Büyük bir kısmı Türkçeyi rahatça konuşan Suriyeli genç hacılar, yaz aylarında çocukların okullarının bitmesi ile Suriye de hazırladıkları evlerine geri dönecekleri öğrenildi. Türk halkına misafirperverlikleri, devletin de sahip çıkmasından ötürü teşekkürlerini ifade eden Suriyeli hacılar, Türkiye’nin dünyaya örnek bu tavrının tarih boyunca unutulmayacağını sözlerine eklediler. Bu arada Filistin’de soykırıma uğrayıp Lübnan’a sığının mülteciler içinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na ulaşan Lübnan Büyük Müftülüğü’nün yardım talebi de ülkemiz nezdinde kayda alındı. Lübnan’daki Filistinli mülteci kamplarına destek sağlanması Türkiye’nin gündemine girdi. Bu arada Türkiye’de Diyanet’in kurban bağışlarında 60 bin vekaletin Gazze’de dağıtılması şartı ile verildiği, sivil toplum kuruluşlarındaki rakamlarla bu sayının 100 bin kurbanı aştığı öğrenildi.

 
Diyanet'te kurban vekaleti rekoru
 
Memur-Sen 30'uncu yılında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri Başkanlığına ödül
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de düzenlenen "Lebbeytüm ...
Erzurum 5 sınav merkezi içinde
Sözlü sınavlar Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul ve Konya illerinde gerçekleştirilecek.
Hayali olan sergiyi 49 yaşında açtı
45 yaşında üniversite hayalini gerçekleştiren Sevim Karataş, hayatı boyunca ...
 
ERULDER bayram coşkusunu yaşattı
 Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER), ülkelerinden yüzlerce ...
Erzurum Yerel Mutfağına dijital yaklaşım
Son yıllarda turizm rotalarının önemli kavşaklarında birisi olan Erzurum’a ...
ASHM'den Şehit Aileleriyle bayram buluşması
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda şehit ailelerini yalnız bırakmadı.
 
Çiftçi: Bayramlar rahmet iklimleridir
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Kurban Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
‘Doğudan sesler’ alkış topluyor
THM Sanatçısı Tuncay Demirtaş’ın Erzurum TRT’de sunduğu ‘Doğudan Sesler’ ...
Oral'dan Kurban Bayramı mesajı
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, yayınladığı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Meselenin Meselesi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri