Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
EİT 17. Zirve Toplantısında Erzurum gündemi
EİT 17. Zirve Toplantısında Erzurum gündemi
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Aydın'dan AGİT sunumu
Aydın'dan AGİT sunumu
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Soğanlı Dağı'nda tipi ve fırtına etkili oldu
Soğanlı Dağı'nda tipi ve fırtına etkili oldu
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Mayıs 2025 Pazar - 11:55

Fotoğraf sanatçıları Tortum ve Uzundere’de buluştu

Tortum ve Uzundere ilçelerinde doğal güzellikler, tarihi yapılar ve köy yaşamını tanıtmak amacıyla 17-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen toplam 50 bin lira ödüllü foto safari yarışması büyük ilgi gördü.

Fotoğraf sanatçıları Tortum ve Uzundere’de buluştu

TANER SARI - İHA - Tortum ve Uzundere ilçelerinde doğal güzellikler, tarihi yapılar ve köy yaşamını tanıtmak amacıyla 17-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen toplam 50 bin lira ödüllü foto safari yarışması büyük ilgi gördü.
Tortum ve Uzundere kaymakamlıkları ile belediyelerinin yanı sıra Tortum-Uzundere Yerel Eylem Grubu'nun (TUYEG) ortaklığında gerçekleştirilen etkinliğin ilk ayağı Uzundere'de yapıldı. Yarışmacılar, Uzundere Belediyesi'nde kayıt formlarını doldurarak etkinliğe katılım sağladı. Günün erken saatlerinden itibaren objektiflerini doğaya ve tarihe çeviren fotoğraf tutkunları, başta Tortum Şelalesi olmak üzere Uzundere'nin birbirinden etkileyici doğal ve tarihi mekânlarını görüntülemek için adeta zamana karşı yarıştı.
Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, etkinlik süresince yaşanan heyecan ve hareketliliğin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Fotoğraf yarışması fikrinin, geçtiğimiz yıl Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ile yapılan bir sohbet sırasında doğduğunu ifade eden Kaymakam Bayram, ilerleyen süreçte bu fikri geliştirerek uygulamaya koyduklarını söyledi. Her iki ilçenin de önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Bayram, Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Öşvank ve Haho (Meryem Ana) kiliseleri gibi tarihi yapıların da bölgeye değer kattığını ifade etti. Gürül gürül akan dereler, meyve ağaçlarıyla bezeli bahçeler ve yeşilin her tonunu barındıran dağlar sayesinde fotoğrafçıların unutulmaz kareler yakalayabildiğini dile getirdi.
Foto safari yarışmasının ikinci ayağının ise Tortum'da gerçekleştirileceği ve dereceye giren eserlerin ödüllendirileceği açıklandı. Yarışma, bölgenin tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra fotoğraf sanatına gönül verenleri doğa ile buluşturdu.

 
Şevkatli Eller’den şehit ailelerine vefa
 
'3 Bin yıl Önce: Demir Çağ'da Erzurum'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iğdır Üniversitesinde Gürel dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'deki kararlara ...
Oltu ilçesi Devlet Hastanesi'nde yeni dönem
Oltu ilçesi Devlet Hastanesi'nde yeni dönem başladı. Hastanede palyatif ...
Heyelan Kemerkaya yolunu kapattı
Oltu ilçesinde meydana gelen heyelan, Kemerkaya Mahallesi yolunu ulaşıma kapattı.
 
DSİ’den 2 Erzurum projesi
Erzurum’da Aksu ve Olur enerji projeleri kapsamında elektrik üretim lisansına ...
Cumhuriyet'i kuran şehirler buluştu
Cumhuriyet'i kuran şehirler arasında "meşale" olarak görülen Samsun, Amasya, Erzurum ile ...
Oltu Kalesi restorasyon bekliyor
Oltu ilçesinde tarihi binlerce yıla dayanan Oltu Kalesi duvarlarının bir ...
 
Şehit Aslan dua ve gözyaşlarıyla anıldı
1997 yılında Kuzey Irak’ta şehit olan Piyade Er Selami Aslan, memleketi ...
Çiftçinin yüzü güldü
Erzincan’ın Tercan ilçesinde Erzurum kara yolu altında bulunan Tercan ...
Hınıs MYO’dan ‘özel’ etkinlik
Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksekokulu ve Hınıs Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
PALANDÖKEN
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri