Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
8 Ekim 2021 Cuma - 03:55

Erzurum pilot iller arasında

DİTAP (Dijital Tarım Pazarı ) gıdanı koru sofrana sahip çık konu başlıkları ile eğitimler verilmesi hedefleniyor. Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller; Ankara, Erzurum, Bursa, Eskişehir, Elazığ, Afyonkarahisar, Balıkesir, İzmir, Samsun ve Adana olarak belirlendi

Erzurum pilot iller arasında

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kadın çiftçi ve girişimcilere yönelik başlatılan eğitim seferberliği kapsamında ‘Kız Kardeşim Projesi’nin 8.’si Samsun’da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin katılımıyla yapıldı.
Bakanlığının, Kız Kardeşim Projesi kapsamında başlatılan eğitim seferberliğinin sekizincisi Samsun’da yapıldı. Kırsal alanda yaşayan ve kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik başlatılan eğitim seferberliği kapsamında toplam 10 ilde eğitim düzenlenecek, yaklaşık bin kadın girişimciye ulaşılacak. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan Samsun’daki eğitim öncesinde kadın girişimcilere projenin tanıtımı yapıldı. Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Mehmet Ergün projenin öneminden bahsettiler.
“KIZ KARDEŞLERİMİZE ÖZEL EĞİTİMLER VERİYORUZ”
Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 8.’sini uyguladığı ‘Kız Kardeşim Projesi’ adı altında Samsun’dayız. Bizim için çok kıymetli bir gün çünkü projede kız kardeşlerimizle birlikte üretim yapan, tarımı devam ettiren ve çok faydalı ürünlerimizi, biyo çeşitliliğimizi gelecek kuşaklara aktarmayla ilgili üretimine devam eden kız kardeşlerimize özel eğitimler veriyoruz. Bu özel eğitimler ürünün tarladan marketlere, raflara ve satışa kadar olan yolculuğunda kız kardeşlerimizin eksik kaldığı, geliştirilmesi gereken noktalarıyla ilgili eğitim başlıklarımız var. Bunun içerisinde finansal okur yazarlık da var. Dijital ortamda ürünün nasıl pazarlanacağı da var. Reyonların nasıl pazarlanacağı, hijyen konusu, gıda güvenliği, etiket mevzuatı ve barkod bilgileriyle alakalı ürünün tarladan reyona olan yolculuğunda eksik kalan noktaları tamamlamayla alakalı bir eğitimden geçiriyoruz. Samsun, 8. ilimiz şimdiye kadar 400 civarında kadına eğitim verdik” dedi.
“PROJE, KIRSAL KALKINMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Projenin önemine de değinen Ayşe Ayşin Işıkgece, “Önümüzdeki hafta bu programı bakanımız önderliğinde İzmir’de özel bir günde anmış olacağız. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde bu faaliyetimiz İzmir’de bir fuar ile de devam edecek. Kız kardeşlerimiz illerinden ürünleriyle birlikte gelecekler. Satın almacıları piyasan çağırıyoruz. Onlarla buluşacaklar. Her ilimize bir mentor, danışman atıyoruz. Bu mentor ve danışman ürünün yolculuğunda kız kardeşlerimizin her sorusu olduğunda onların yanlarında olacak, vizyon verecek, değer katacak, onların ürünlerinin hak ettiği değere ulaşması için yardımda bulunacak. Burada en çok emek kız kardeşlerimize ait. Biz bakanlık olarak bu projeye çok önem veriyoruz. Çünkü bu proje kırsal kalkınma için, biyo çeşitliliğin korunması için, sürdürülebilir tarım için, kadınımızın emeğinin hak ettiği değere ulaşması için bölgenin ekonomisi açısından son derece önemli bir proje. Projelerimize devam edeceğiz. Bu ilimiz olduktan sonra belirli bir olgunluğa oluştuktan sonra yan bir iline kız kardeşlik yapacak. Bu dalga büyüyerek bu ürünlerin piyasalarda hak ettiği yerlere sadece Türkiye’de değil, dünya pazarında nasıl getiririz diye hep birlikte çabalayacağız. Samsun’a Kız Kardeşim Projesi hayırlı olsun” diye konuştu.
KIZ KARDEŞİM PROJESİ HAKKINDA
Bir vakfın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneği ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi, kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amaçlanıyor. Kız Kardeşim Projesi, Türkiye’de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadının kendini geliştirerek toplum içinde daha aktif rol almasına destek oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde bin kadın girişimciye; müşteri ilişkileri ve satış, ürün sunum ve pazarlama teknikleri, gıda güvenliği ve lojistik, coğrafi işaretler, finansal okuryazarlık, sosyal medya ve internet reklamcılığı, etiketleme mevzuatı, DİTAP (Dijital Tarım Pazarı ) gıdanı koru sofrana sahip çık konu başlıkları ile eğitimler verilmesi hedefleniyor. Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller; Ankara, Erzurum, Bursa, Eskişehir, Elazığ, Afyonkarahisar, Balıkesir, İzmir, Samsun ve Adana olarak belirlendi. Diğer ayağında ise eğitimlerin Türkiye coğrafyasında yer alan tüm illere yayılması planlanıyor. Eğitim programı kapsamında başarılı kadınlara katılım belgesi verilecek.
KIZ KARDEŞİM PROJESİ'NİN AMAÇLARI
Proje kapsamında; illerde ön plana çıkan ürün ve ürünlerin çeşitliliği sayesinde katma değerinin artırılması, markalaşması, pazarlanması, yerel ve geleneksel üretimin teşvik edilmesi, yerel ürünlerin piyasaya bilinçli bir şekilde yayılması, biyo çeşitliliğin korunması, kırsal kalkınmanın desteklenerek cazibesinin artırılması, tarımsal işletmelerin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarıma hizmet edilmesi, tarımdaki en büyük role sahip kadınlarımızın sosyoekonomik güçlenmesine destek olunması amaçlanıyor.

 

 
Erzurum Eğitim Bir Sen beklentilerini paylaştı
 
Akar: ‘18 bin 582 terörist etkisiz hale getirildi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıklı Üretim Modeline DAP desteği
Tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilir verimliğin sağlanması için kamu ...
THAD’dan kargo uyarısı
Son günlerde yeni bir dolandırıcı şebekesinin ortaya çıktığını belirten ...
Ulaştırmada AK süreç
Türkiye’nin alanında en önemli ulaştırma ve haberleşme odaklı etkinliği ...
 
Erzurum’un 5’inci Bölge payı yüzde 6 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi bölgeden ...
Doğu Anadolu’da teşvikli yatırım rekoru
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın Ağustos ayında ...
Kuzeydoğuda teşvikli yatırım sayısı bin 359’a çıktı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 7 ilin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu istatistik ...
 
KUDAKA Teşvik verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - KUDAKA İstatistik Bölgesinde 2021 yılının Ağustos ...
Demirdöğen Bölgesel Kalkınma trendini değerlendirdi
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, daha önce ...
Bakan Bilgin ekonomik gelişme sürecini yorumladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Türkiye’de 200 milyar ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri